About 'odd ducks' and bird flu

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

29 Downloads (Pure)

Abstract

De urgentie van een One-Health-benadering van gezondheid wordt steeds meer onderkend. Samenwerking tussen experts uit de humane -, publieke - en veterinaire gezondheidszorg is cruciaal in de bestrijding van infectieziekten (bijvoorbeeld zoönosen) bij mens en dier. Het Centre for eHealth and Wellbeing Research van de Universiteit Twente heeft in eerdere projecten aangetoond dat persuasive technology in dit soort situaties van grote toegevoegde waarde kan zijn. Die ervaring passen we nu toe bij de ontwikkeling van het eZoon-platform: een platform om risico- en crisiscommunicatie, samenwerking en zelfmanagement met betrekking tot zoönose-uitbraken te verbeteren. De methodiek die we hiervoor volgen is al succesvol ingezet in andere (complexe) probleemvelden. Omdat we denken dat ook anderen hier van kunnen profiteren geven we in dit artikel een kort overzicht van onze methodiek en de activiteiten die we hebben ondernomen.
Translated title of the contributionAbout 'odd ducks' and bird flu
Original languageDutch
Pages (from-to)361-365
JournalInfectieziekten bulletin
Volume28
Issue number9
Publication statusPublished - Nov 2017

Fingerprint

Well-being
Birds
Health
E-health
Duck

Cite this

@article{8d613100a7394603ba4e64895ff083ac,
title = "Van ‘vreemde vogels’ en vogelgriep",
abstract = "De urgentie van een One-Health-benadering van gezondheid wordt steeds meer onderkend. Samenwerking tussen experts uit de humane -, publieke - en veterinaire gezondheidszorg is cruciaal in de bestrijding van infectieziekten (bijvoorbeeld zo{\"o}nosen) bij mens en dier. Het Centre for eHealth and Wellbeing Research van de Universiteit Twente heeft in eerdere projecten aangetoond dat persuasive technology in dit soort situaties van grote toegevoegde waarde kan zijn. Die ervaring passen we nu toe bij de ontwikkeling van het eZoon-platform: een platform om risico- en crisiscommunicatie, samenwerking en zelfmanagement met betrekking tot zo{\"o}nose-uitbraken te verbeteren. De methodiek die we hiervoor volgen is al succesvol ingezet in andere (complexe) probleemvelden. Omdat we denken dat ook anderen hier van kunnen profiteren geven we in dit artikel een kort overzicht van onze methodiek en de activiteiten die we hebben ondernomen.",
author = "{Beerlage-de Jong}, Nienke and Nadine K{\"o}hle and Braakman-Jansen, {Louise Marie Antoinette} and Liseth Tjin-Kam-Jet-Siemons and {van Gemert-Pijnen}, {Julia E.W.C.}",
year = "2017",
month = "11",
language = "Dutch",
volume = "28",
pages = "361--365",
journal = "Infectieziekten bulletin",
issn = "0925-711X",
publisher = "RIVM national institute of public health and the environment",
number = "9",

}

Van ‘vreemde vogels’ en vogelgriep. / Beerlage-de Jong, Nienke ; Köhle, Nadine ; Braakman-Jansen, Louise Marie Antoinette; Tjin-Kam-Jet-Siemons, Liseth ; van Gemert-Pijnen, Julia E.W.C.

In: Infectieziekten bulletin, Vol. 28, No. 9, 11.2017, p. 361-365.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Van ‘vreemde vogels’ en vogelgriep

AU - Beerlage-de Jong, Nienke

AU - Köhle, Nadine

AU - Braakman-Jansen, Louise Marie Antoinette

AU - Tjin-Kam-Jet-Siemons, Liseth

AU - van Gemert-Pijnen, Julia E.W.C.

PY - 2017/11

Y1 - 2017/11

N2 - De urgentie van een One-Health-benadering van gezondheid wordt steeds meer onderkend. Samenwerking tussen experts uit de humane -, publieke - en veterinaire gezondheidszorg is cruciaal in de bestrijding van infectieziekten (bijvoorbeeld zoönosen) bij mens en dier. Het Centre for eHealth and Wellbeing Research van de Universiteit Twente heeft in eerdere projecten aangetoond dat persuasive technology in dit soort situaties van grote toegevoegde waarde kan zijn. Die ervaring passen we nu toe bij de ontwikkeling van het eZoon-platform: een platform om risico- en crisiscommunicatie, samenwerking en zelfmanagement met betrekking tot zoönose-uitbraken te verbeteren. De methodiek die we hiervoor volgen is al succesvol ingezet in andere (complexe) probleemvelden. Omdat we denken dat ook anderen hier van kunnen profiteren geven we in dit artikel een kort overzicht van onze methodiek en de activiteiten die we hebben ondernomen.

AB - De urgentie van een One-Health-benadering van gezondheid wordt steeds meer onderkend. Samenwerking tussen experts uit de humane -, publieke - en veterinaire gezondheidszorg is cruciaal in de bestrijding van infectieziekten (bijvoorbeeld zoönosen) bij mens en dier. Het Centre for eHealth and Wellbeing Research van de Universiteit Twente heeft in eerdere projecten aangetoond dat persuasive technology in dit soort situaties van grote toegevoegde waarde kan zijn. Die ervaring passen we nu toe bij de ontwikkeling van het eZoon-platform: een platform om risico- en crisiscommunicatie, samenwerking en zelfmanagement met betrekking tot zoönose-uitbraken te verbeteren. De methodiek die we hiervoor volgen is al succesvol ingezet in andere (complexe) probleemvelden. Omdat we denken dat ook anderen hier van kunnen profiteren geven we in dit artikel een kort overzicht van onze methodiek en de activiteiten die we hebben ondernomen.

M3 - Article

VL - 28

SP - 361

EP - 365

JO - Infectieziekten bulletin

JF - Infectieziekten bulletin

SN - 0925-711X

IS - 9

ER -