Agent in burger

José H. Kerstholt, Arnout Vries

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

45 Downloads (Pure)

Abstract

De politie maakt steeds meer gebruik van de capaciteit, kennis en kunde van burgers, vooral in de context van Gebiedsgebonden Politiewerk (GGP). Sociale media en nieuwe technologie spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze nieuwe mogelijkheden creëren voor verdergaande samenwerking. Daarnaast is er een trend dat burgers meer initiatieven gaan nemen, wat (nog) meer eisen stelt aan de coördinatie van verschillende activiteiten. Om goed in te kunnen spelen op het brede scala aan burgerhulp is meer inzicht nodig in de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen.
Original languageDutch
Pages (from-to)16-21
JournalTijdschrift voor de politie
Volume80
Issue number5
Publication statusPublished - May 2018

Cite this

Kerstholt, J. H., & Vries, A. (2018). Agent in burger. Tijdschrift voor de politie, 80(5), 16-21.
Kerstholt, José H. ; Vries, Arnout. / Agent in burger. In: Tijdschrift voor de politie. 2018 ; Vol. 80, No. 5. pp. 16-21.
@article{397a8e0f46564bf382f88b7e41b01109,
title = "Agent in burger",
abstract = "De politie maakt steeds meer gebruik van de capaciteit, kennis en kunde van burgers, vooral in de context van Gebiedsgebonden Politiewerk (GGP). Sociale media en nieuwe technologie spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze nieuwe mogelijkheden cre{\"e}ren voor verdergaande samenwerking. Daarnaast is er een trend dat burgers meer initiatieven gaan nemen, wat (nog) meer eisen stelt aan de co{\"o}rdinatie van verschillende activiteiten. Om goed in te kunnen spelen op het brede scala aan burgerhulp is meer inzicht nodig in de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen.",
author = "Kerstholt, {Jos{\'e} H.} and Arnout Vries",
year = "2018",
month = "5",
language = "Dutch",
volume = "80",
pages = "16--21",
journal = "Tijdschrift voor de politie",
issn = "0165-0122",
publisher = "SDU",
number = "5",

}

Kerstholt, JH & Vries, A 2018, 'Agent in burger', Tijdschrift voor de politie, vol. 80, no. 5, pp. 16-21.

Agent in burger. / Kerstholt, José H.; Vries, Arnout.

In: Tijdschrift voor de politie, Vol. 80, No. 5, 05.2018, p. 16-21.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Agent in burger

AU - Kerstholt, José H.

AU - Vries, Arnout

PY - 2018/5

Y1 - 2018/5

N2 - De politie maakt steeds meer gebruik van de capaciteit, kennis en kunde van burgers, vooral in de context van Gebiedsgebonden Politiewerk (GGP). Sociale media en nieuwe technologie spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze nieuwe mogelijkheden creëren voor verdergaande samenwerking. Daarnaast is er een trend dat burgers meer initiatieven gaan nemen, wat (nog) meer eisen stelt aan de coördinatie van verschillende activiteiten. Om goed in te kunnen spelen op het brede scala aan burgerhulp is meer inzicht nodig in de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen.

AB - De politie maakt steeds meer gebruik van de capaciteit, kennis en kunde van burgers, vooral in de context van Gebiedsgebonden Politiewerk (GGP). Sociale media en nieuwe technologie spelen hierbij een belangrijke rol, omdat ze nieuwe mogelijkheden creëren voor verdergaande samenwerking. Daarnaast is er een trend dat burgers meer initiatieven gaan nemen, wat (nog) meer eisen stelt aan de coördinatie van verschillende activiteiten. Om goed in te kunnen spelen op het brede scala aan burgerhulp is meer inzicht nodig in de mechanismen die hieraan ten grondslag liggen.

M3 - Article

VL - 80

SP - 16

EP - 21

JO - Tijdschrift voor de politie

JF - Tijdschrift voor de politie

SN - 0165-0122

IS - 5

ER -

Kerstholt JH, Vries A. Agent in burger. Tijdschrift voor de politie. 2018 May;80(5):16-21.