Basisboek Systems Engineering in de bouw

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Dit boek is het eerste en enige Nederlandstalige studieboek over Systems Engineering in de bouw. Het boek legt Systems Engineering uit in een aantal stappen en door de vele voorbeelden wordt duidelijk hoe de methodiek in de praktijk is toe te passen. Het boek is geschreven voor gebruik in Civiele Techniek en Bouwkunde opleidingen, maar is ook interessant voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector. Bij het boek hoort een website met een uitgewerkte voorbeeldcasus, powerpointsheets, lesplannen en voorbeeldtentamens met antwoorden. Wat anderen vinden: "Het boek is heel geschikt omdat het de studenten een uitgebreide leidraad geeft voor het hele SE bouwproces, aangevuld met praktijkvoorbeelden waardoor het aansluit bij de praktijkgerichtheid van het HBO." Janet Tabak, hoofddocente Bouwtechnische Bedrijfskunde, Saxion "Ik ben erg enthousiast over het boek. De SE stappen zijn duidelijk uitgelegd en door de combinatie van theorie en voorbeelden wordt alles ook begrijpbaar. Het boek is zeer geschikt voor mijn HBO studenten Civiele Techniek." Giny Steggink, docente Civiele Techniek, Saxion Robin de Graaf is docent aan de Universiteit Twente.
Original languageDutch
Place of PublicationNederland
PublisherBrave New Books
Number of pages230
ISBN (Print)9789402125924
Publication statusPublished - 2014

Publication series

Name
PublisherBrave New Books

Keywords

  • METIS-309223
  • IR-104812

Cite this

de Graaf, R. S. (2014). Basisboek Systems Engineering in de bouw. Nederland: Brave New Books.
de Graaf, Robin S. / Basisboek Systems Engineering in de bouw. Nederland : Brave New Books, 2014. 230 p.
@book{4b9172ca02f34ab8b96263a4656a876d,
title = "Basisboek Systems Engineering in de bouw",
abstract = "Dit boek is het eerste en enige Nederlandstalige studieboek over Systems Engineering in de bouw. Het boek legt Systems Engineering uit in een aantal stappen en door de vele voorbeelden wordt duidelijk hoe de methodiek in de praktijk is toe te passen. Het boek is geschreven voor gebruik in Civiele Techniek en Bouwkunde opleidingen, maar is ook interessant voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector. Bij het boek hoort een website met een uitgewerkte voorbeeldcasus, powerpointsheets, lesplannen en voorbeeldtentamens met antwoorden. Wat anderen vinden: {"}Het boek is heel geschikt omdat het de studenten een uitgebreide leidraad geeft voor het hele SE bouwproces, aangevuld met praktijkvoorbeelden waardoor het aansluit bij de praktijkgerichtheid van het HBO.{"} Janet Tabak, hoofddocente Bouwtechnische Bedrijfskunde, Saxion {"}Ik ben erg enthousiast over het boek. De SE stappen zijn duidelijk uitgelegd en door de combinatie van theorie en voorbeelden wordt alles ook begrijpbaar. Het boek is zeer geschikt voor mijn HBO studenten Civiele Techniek.{"} Giny Steggink, docente Civiele Techniek, Saxion Robin de Graaf is docent aan de Universiteit Twente.",
keywords = "METIS-309223, IR-104812",
author = "{de Graaf}, {Robin S.}",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "9789402125924",
publisher = "Brave New Books",

}

de Graaf, RS 2014, Basisboek Systems Engineering in de bouw. Brave New Books, Nederland.

Basisboek Systems Engineering in de bouw. / de Graaf, Robin S.

Nederland : Brave New Books, 2014. 230 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Basisboek Systems Engineering in de bouw

AU - de Graaf, Robin S.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Dit boek is het eerste en enige Nederlandstalige studieboek over Systems Engineering in de bouw. Het boek legt Systems Engineering uit in een aantal stappen en door de vele voorbeelden wordt duidelijk hoe de methodiek in de praktijk is toe te passen. Het boek is geschreven voor gebruik in Civiele Techniek en Bouwkunde opleidingen, maar is ook interessant voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector. Bij het boek hoort een website met een uitgewerkte voorbeeldcasus, powerpointsheets, lesplannen en voorbeeldtentamens met antwoorden. Wat anderen vinden: "Het boek is heel geschikt omdat het de studenten een uitgebreide leidraad geeft voor het hele SE bouwproces, aangevuld met praktijkvoorbeelden waardoor het aansluit bij de praktijkgerichtheid van het HBO." Janet Tabak, hoofddocente Bouwtechnische Bedrijfskunde, Saxion "Ik ben erg enthousiast over het boek. De SE stappen zijn duidelijk uitgelegd en door de combinatie van theorie en voorbeelden wordt alles ook begrijpbaar. Het boek is zeer geschikt voor mijn HBO studenten Civiele Techniek." Giny Steggink, docente Civiele Techniek, Saxion Robin de Graaf is docent aan de Universiteit Twente.

AB - Dit boek is het eerste en enige Nederlandstalige studieboek over Systems Engineering in de bouw. Het boek legt Systems Engineering uit in een aantal stappen en door de vele voorbeelden wordt duidelijk hoe de methodiek in de praktijk is toe te passen. Het boek is geschreven voor gebruik in Civiele Techniek en Bouwkunde opleidingen, maar is ook interessant voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwsector. Bij het boek hoort een website met een uitgewerkte voorbeeldcasus, powerpointsheets, lesplannen en voorbeeldtentamens met antwoorden. Wat anderen vinden: "Het boek is heel geschikt omdat het de studenten een uitgebreide leidraad geeft voor het hele SE bouwproces, aangevuld met praktijkvoorbeelden waardoor het aansluit bij de praktijkgerichtheid van het HBO." Janet Tabak, hoofddocente Bouwtechnische Bedrijfskunde, Saxion "Ik ben erg enthousiast over het boek. De SE stappen zijn duidelijk uitgelegd en door de combinatie van theorie en voorbeelden wordt alles ook begrijpbaar. Het boek is zeer geschikt voor mijn HBO studenten Civiele Techniek." Giny Steggink, docente Civiele Techniek, Saxion Robin de Graaf is docent aan de Universiteit Twente.

KW - METIS-309223

KW - IR-104812

M3 - Book

SN - 9789402125924

BT - Basisboek Systems Engineering in de bouw

PB - Brave New Books

CY - Nederland

ER -

de Graaf RS. Basisboek Systems Engineering in de bouw. Nederland: Brave New Books, 2014. 230 p.