Complexiteit: Beperking en Uitdaging

Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

15 Downloads (Pure)

Abstract

Iets meer dan twee jaar geleden nam mijn universitaire carrière een wending die ik daarvoor nog niet in gedachten had. De functie van Wetenschappelijk Directeur van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB) werd vacant en na wat gesprekken met collega’s solliciteerde ik op deze deeltijdpositie en kreeg deze ook aangeboden. In het verlengde hiervan werd er op de Universiteit Twente een procedure opgestart met als resultaat dat ik werd benoemd tot Hoogleraar Mathematische Besliskunde binnen de afdeling Toegepaste Wiskunde. Dit is dan ook de reden dat ik hier vandaag sta en mijn oratie houd, iets dat een paar jaar geleden nog niet in mijn ‘planning’ lag. Maar dat is één van de dingen die ik heb geleerd: in het leven kan en moet je niet alles van tevoren plannen; soms moet het leven zelf ertoe leiden dat een beslissing valt. Als titel voor de oratie heb ik gekozen: ‘Complexiteit: beperking en uitdaging’ en ik zal vanuit dit oogpunt mijn onderzoek, maar ook aspecten van onderwijs en management belichten.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede
PublisherUniversity of Twente
Number of pages40
Publication statusPublished - 19 May 2011

Keywords

  • IR-78136
  • METIS-278828
  • EWI-20576

Cite this

Hurink, J. L. (2011). Complexiteit: Beperking en Uitdaging. Enschede: University of Twente.
Hurink, Johann L. / Complexiteit: Beperking en Uitdaging. Enschede : University of Twente, 2011. 40 p.
@book{f95b349b31e34ae097267b66ea36f4d8,
title = "Complexiteit: Beperking en Uitdaging",
abstract = "Iets meer dan twee jaar geleden nam mijn universitaire carri{\`e}re een wending die ik daarvoor nog niet in gedachten had. De functie van Wetenschappelijk Directeur van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB) werd vacant en na wat gesprekken met collega’s solliciteerde ik op deze deeltijdpositie en kreeg deze ook aangeboden. In het verlengde hiervan werd er op de Universiteit Twente een procedure opgestart met als resultaat dat ik werd benoemd tot Hoogleraar Mathematische Besliskunde binnen de afdeling Toegepaste Wiskunde. Dit is dan ook de reden dat ik hier vandaag sta en mijn oratie houd, iets dat een paar jaar geleden nog niet in mijn ‘planning’ lag. Maar dat is {\'e}{\'e}n van de dingen die ik heb geleerd: in het leven kan en moet je niet alles van tevoren plannen; soms moet het leven zelf ertoe leiden dat een beslissing valt. Als titel voor de oratie heb ik gekozen: ‘Complexiteit: beperking en uitdaging’ en ik zal vanuit dit oogpunt mijn onderzoek, maar ook aspecten van onderwijs en management belichten.",
keywords = "IR-78136, METIS-278828, EWI-20576",
author = "Hurink, {Johann L.}",
year = "2011",
month = "5",
day = "19",
language = "Dutch",
publisher = "University of Twente",
address = "Netherlands",

}

Hurink, JL 2011, Complexiteit: Beperking en Uitdaging. University of Twente, Enschede.

Complexiteit: Beperking en Uitdaging. / Hurink, Johann L.

Enschede : University of Twente, 2011. 40 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

TY - BOOK

T1 - Complexiteit: Beperking en Uitdaging

AU - Hurink, Johann L.

PY - 2011/5/19

Y1 - 2011/5/19

N2 - Iets meer dan twee jaar geleden nam mijn universitaire carrière een wending die ik daarvoor nog niet in gedachten had. De functie van Wetenschappelijk Directeur van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB) werd vacant en na wat gesprekken met collega’s solliciteerde ik op deze deeltijdpositie en kreeg deze ook aangeboden. In het verlengde hiervan werd er op de Universiteit Twente een procedure opgestart met als resultaat dat ik werd benoemd tot Hoogleraar Mathematische Besliskunde binnen de afdeling Toegepaste Wiskunde. Dit is dan ook de reden dat ik hier vandaag sta en mijn oratie houd, iets dat een paar jaar geleden nog niet in mijn ‘planning’ lag. Maar dat is één van de dingen die ik heb geleerd: in het leven kan en moet je niet alles van tevoren plannen; soms moet het leven zelf ertoe leiden dat een beslissing valt. Als titel voor de oratie heb ik gekozen: ‘Complexiteit: beperking en uitdaging’ en ik zal vanuit dit oogpunt mijn onderzoek, maar ook aspecten van onderwijs en management belichten.

AB - Iets meer dan twee jaar geleden nam mijn universitaire carrière een wending die ik daarvoor nog niet in gedachten had. De functie van Wetenschappelijk Directeur van het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde (LNMB) werd vacant en na wat gesprekken met collega’s solliciteerde ik op deze deeltijdpositie en kreeg deze ook aangeboden. In het verlengde hiervan werd er op de Universiteit Twente een procedure opgestart met als resultaat dat ik werd benoemd tot Hoogleraar Mathematische Besliskunde binnen de afdeling Toegepaste Wiskunde. Dit is dan ook de reden dat ik hier vandaag sta en mijn oratie houd, iets dat een paar jaar geleden nog niet in mijn ‘planning’ lag. Maar dat is één van de dingen die ik heb geleerd: in het leven kan en moet je niet alles van tevoren plannen; soms moet het leven zelf ertoe leiden dat een beslissing valt. Als titel voor de oratie heb ik gekozen: ‘Complexiteit: beperking en uitdaging’ en ik zal vanuit dit oogpunt mijn onderzoek, maar ook aspecten van onderwijs en management belichten.

KW - IR-78136

KW - METIS-278828

KW - EWI-20576

M3 - Inaugural speech

BT - Complexiteit: Beperking en Uitdaging

PB - University of Twente

CY - Enschede

ER -

Hurink JL. Complexiteit: Beperking en Uitdaging. Enschede: University of Twente, 2011. 40 p.