Computational thinking - a preview of the mathematics education of the future

Mark Timmer, Jos Tolboom

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

72 Downloads (Pure)

Abstract

Wie te maken heeft met het voortgezet wiskundeonderwijs, zal in de komende jaren ongetwijfeld op enig moment de term 'computational thinking' langs horen komen. Deze verzamelnaam voor een verscheidenheid aan competenties op het raakvlak van wiskunde en informatica zou wel eens een behoorlijke stempel kunnen gaan drukken op het onderwijs van de toekomst. Mark Timmer (gepromoveerd theoretisch informaticus, wiskundedocent en vakdidacticus wiskunde) en Jos Tolboom (gepromoveerd wiskundedidacticus en leerplanontwikkelaar wiskunde en informatica) geven u alvast een voorproefje van wat eraan zit te komen.
Translated title of the contributionComputational thinking - a preview of the mathematics education of the future
Original languageDutch
Pages (from-to)42-45
Number of pages3
JournalNieuw archief voor wiskunde
Volume5/20
Issue number1
Publication statusPublished - 1 Mar 2019

Fingerprint

education
mathematics

Keywords

  • computational thinking

Cite this

@article{e9863be031e84eca97e3c872472202ef,
title = "Computational thinking – een vooruitblik op het wiskundeonderwijs van de toekomst",
abstract = "Wie te maken heeft met het voortgezet wiskundeonderwijs, zal in de komende jaren ongetwijfeld op enig moment de term 'computational thinking' langs horen komen. Deze verzamelnaam voor een verscheidenheid aan competenties op het raakvlak van wiskunde en informatica zou wel eens een behoorlijke stempel kunnen gaan drukken op het onderwijs van de toekomst. Mark Timmer (gepromoveerd theoretisch informaticus, wiskundedocent en vakdidacticus wiskunde) en Jos Tolboom (gepromoveerd wiskundedidacticus en leerplanontwikkelaar wiskunde en informatica) geven u alvast een voorproefje van wat eraan zit te komen.",
keywords = "computational thinking",
author = "Mark Timmer and Jos Tolboom",
year = "2019",
month = "3",
day = "1",
language = "Dutch",
volume = "5/20",
pages = "42--45",
journal = "Nieuw archief voor wiskunde",
issn = "0028-9825",
publisher = "Wiskundig Genootschap",
number = "1",

}

Computational thinking – een vooruitblik op het wiskundeonderwijs van de toekomst. / Timmer, Mark ; Tolboom, Jos.

In: Nieuw archief voor wiskunde, Vol. 5/20, No. 1, 01.03.2019, p. 42-45.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Computational thinking – een vooruitblik op het wiskundeonderwijs van de toekomst

AU - Timmer, Mark

AU - Tolboom, Jos

PY - 2019/3/1

Y1 - 2019/3/1

N2 - Wie te maken heeft met het voortgezet wiskundeonderwijs, zal in de komende jaren ongetwijfeld op enig moment de term 'computational thinking' langs horen komen. Deze verzamelnaam voor een verscheidenheid aan competenties op het raakvlak van wiskunde en informatica zou wel eens een behoorlijke stempel kunnen gaan drukken op het onderwijs van de toekomst. Mark Timmer (gepromoveerd theoretisch informaticus, wiskundedocent en vakdidacticus wiskunde) en Jos Tolboom (gepromoveerd wiskundedidacticus en leerplanontwikkelaar wiskunde en informatica) geven u alvast een voorproefje van wat eraan zit te komen.

AB - Wie te maken heeft met het voortgezet wiskundeonderwijs, zal in de komende jaren ongetwijfeld op enig moment de term 'computational thinking' langs horen komen. Deze verzamelnaam voor een verscheidenheid aan competenties op het raakvlak van wiskunde en informatica zou wel eens een behoorlijke stempel kunnen gaan drukken op het onderwijs van de toekomst. Mark Timmer (gepromoveerd theoretisch informaticus, wiskundedocent en vakdidacticus wiskunde) en Jos Tolboom (gepromoveerd wiskundedidacticus en leerplanontwikkelaar wiskunde en informatica) geven u alvast een voorproefje van wat eraan zit te komen.

KW - computational thinking

M3 - Article

VL - 5/20

SP - 42

EP - 45

JO - Nieuw archief voor wiskunde

JF - Nieuw archief voor wiskunde

SN - 0028-9825

IS - 1

ER -