Curing the queue

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

75 Downloads (Pure)

Abstract

Het is een geregeld onderwerp van gesprek: de kosten van de zorg in Nederland rijzen de pan uit. Met de vergrijzing wordt instandhouding van het huidige zorgniveau steeds moeilijker en onbetaalbaarder. Ook over wachtlijsten in de zorg wordt veelvuldig geklaagd — het efficiëntieniveau in de meeste ziekenhuizen lijkt te wensen over te laten. “Gezien wat er op het spel staat, is het moeilijk te begrijpen dat het in ziekenhuizen eerder regel dan uitzondering is om expliciete beslissingen over de verdeling van schaarse goederen en capaciteit te vermijden,‿ aldus Maartje Zonderland. Zij is na het afronden van de studies Technische Bedrijfskunde en Toegepaste Wiskunde in 2008 als adviseur bedrijfsvoering aan de slag gegaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en was daarnaast promovenda aan de Universiteit Twente. Op 27 januari 2012 promoveerde ze op het proefschrift Curing the Queue dat ze schreef onder begeleiding van prof.dr. Richard Boucherie (UT), dr. Nelly Litvak (UT) en dr. Fred Boer (LUMC).
Original languageUndefined
Pages (from-to)98-99
Number of pages2
JournalNieuw archief voor wiskunde
Volume5/13
Issue number2
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • EWI-21910
  • METIS-286385
  • IR-80472

Cite this

@article{615a03be3e9b4cfbbbce005fa9c48185,
title = "Curing the queue",
abstract = "Het is een geregeld onderwerp van gesprek: de kosten van de zorg in Nederland rijzen de pan uit. Met de vergrijzing wordt instandhouding van het huidige zorgniveau steeds moeilijker en onbetaalbaarder. Ook over wachtlijsten in de zorg wordt veelvuldig geklaagd — het effici{\"e}ntieniveau in de meeste ziekenhuizen lijkt te wensen over te laten. “Gezien wat er op het spel staat, is het moeilijk te begrijpen dat het in ziekenhuizen eerder regel dan uitzondering is om expliciete beslissingen over de verdeling van schaarse goederen en capaciteit te vermijden,‿ aldus Maartje Zonderland. Zij is na het afronden van de studies Technische Bedrijfskunde en Toegepaste Wiskunde in 2008 als adviseur bedrijfsvoering aan de slag gegaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en was daarnaast promovenda aan de Universiteit Twente. Op 27 januari 2012 promoveerde ze op het proefschrift Curing the Queue dat ze schreef onder begeleiding van prof.dr. Richard Boucherie (UT), dr. Nelly Litvak (UT) en dr. Fred Boer (LUMC).",
keywords = "EWI-21910, METIS-286385, IR-80472",
author = "Zonderland, {Maartje Elisabeth}",
note = "eemcs-eprint-21910",
year = "2012",
language = "Undefined",
volume = "5/13",
pages = "98--99",
journal = "Nieuw archief voor wiskunde",
issn = "0028-9825",
publisher = "Wiskundig Genootschap",
number = "2",

}

Zonderland, ME 2012, 'Curing the queue' Nieuw archief voor wiskunde, vol. 5/13, no. 2, pp. 98-99.

Curing the queue. / Zonderland, Maartje Elisabeth.

In: Nieuw archief voor wiskunde, Vol. 5/13, No. 2, 2012, p. 98-99.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Curing the queue

AU - Zonderland, Maartje Elisabeth

N1 - eemcs-eprint-21910

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Het is een geregeld onderwerp van gesprek: de kosten van de zorg in Nederland rijzen de pan uit. Met de vergrijzing wordt instandhouding van het huidige zorgniveau steeds moeilijker en onbetaalbaarder. Ook over wachtlijsten in de zorg wordt veelvuldig geklaagd — het efficiëntieniveau in de meeste ziekenhuizen lijkt te wensen over te laten. “Gezien wat er op het spel staat, is het moeilijk te begrijpen dat het in ziekenhuizen eerder regel dan uitzondering is om expliciete beslissingen over de verdeling van schaarse goederen en capaciteit te vermijden,‿ aldus Maartje Zonderland. Zij is na het afronden van de studies Technische Bedrijfskunde en Toegepaste Wiskunde in 2008 als adviseur bedrijfsvoering aan de slag gegaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en was daarnaast promovenda aan de Universiteit Twente. Op 27 januari 2012 promoveerde ze op het proefschrift Curing the Queue dat ze schreef onder begeleiding van prof.dr. Richard Boucherie (UT), dr. Nelly Litvak (UT) en dr. Fred Boer (LUMC).

AB - Het is een geregeld onderwerp van gesprek: de kosten van de zorg in Nederland rijzen de pan uit. Met de vergrijzing wordt instandhouding van het huidige zorgniveau steeds moeilijker en onbetaalbaarder. Ook over wachtlijsten in de zorg wordt veelvuldig geklaagd — het efficiëntieniveau in de meeste ziekenhuizen lijkt te wensen over te laten. “Gezien wat er op het spel staat, is het moeilijk te begrijpen dat het in ziekenhuizen eerder regel dan uitzondering is om expliciete beslissingen over de verdeling van schaarse goederen en capaciteit te vermijden,‿ aldus Maartje Zonderland. Zij is na het afronden van de studies Technische Bedrijfskunde en Toegepaste Wiskunde in 2008 als adviseur bedrijfsvoering aan de slag gegaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en was daarnaast promovenda aan de Universiteit Twente. Op 27 januari 2012 promoveerde ze op het proefschrift Curing the Queue dat ze schreef onder begeleiding van prof.dr. Richard Boucherie (UT), dr. Nelly Litvak (UT) en dr. Fred Boer (LUMC).

KW - EWI-21910

KW - METIS-286385

KW - IR-80472

M3 - Article

VL - 5/13

SP - 98

EP - 99

JO - Nieuw archief voor wiskunde

JF - Nieuw archief voor wiskunde

SN - 0028-9825

IS - 2

ER -