De Öresund: beleid door beeldvorming

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  The Human Capital, Bridge to the Baltics, Cross-Border Metropolis... de Scandinavische Öresund heeft tal van koosnamen en is een van de meest succesvolle grensoverschrijdende regio's in de EU. Het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö werken hier sinds de jaren negentig aan de nieuwe metropool van Scandinavië met als symbool de Öresund Link, de brug/tunnel over de Sont. Hoe organiseren zij de samenwerking? Hoe belangrijk is beeldvorming? Welke barrières komen ze tegen? Ervaren de bewoners al een nieuwe identiteit?
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)12-15
  Number of pages4
  JournalGeografie
  Volume14
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2005

  Keywords

  • METIS-224078

  Cite this

  Hospers, Gerrit J. / De Öresund: beleid door beeldvorming. In: Geografie. 2005 ; Vol. 14, No. 4. pp. 12-15.
  @article{96c9d456340c4d15af3b9e65471577f8,
  title = "De {\"O}resund: beleid door beeldvorming",
  abstract = "The Human Capital, Bridge to the Baltics, Cross-Border Metropolis... de Scandinavische {\"O}resund heeft tal van koosnamen en is een van de meest succesvolle grensoverschrijdende regio's in de EU. Het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malm{\"o} werken hier sinds de jaren negentig aan de nieuwe metropool van Scandinavi{\"e} met als symbool de {\"O}resund Link, de brug/tunnel over de Sont. Hoe organiseren zij de samenwerking? Hoe belangrijk is beeldvorming? Welke barri{\`e}res komen ze tegen? Ervaren de bewoners al een nieuwe identiteit?",
  keywords = "METIS-224078",
  author = "Hospers, {Gerrit J.}",
  year = "2005",
  language = "Undefined",
  volume = "14",
  pages = "12--15",
  journal = "Geografie",
  issn = "0926-3837",
  publisher = "Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG)",
  number = "4",

  }

  Hospers, GJ 2005, 'De Öresund: beleid door beeldvorming', Geografie, vol. 14, no. 4, pp. 12-15.

  De Öresund: beleid door beeldvorming. / Hospers, Gerrit J.

  In: Geografie, Vol. 14, No. 4, 2005, p. 12-15.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - De Öresund: beleid door beeldvorming

  AU - Hospers, Gerrit J.

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - The Human Capital, Bridge to the Baltics, Cross-Border Metropolis... de Scandinavische Öresund heeft tal van koosnamen en is een van de meest succesvolle grensoverschrijdende regio's in de EU. Het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö werken hier sinds de jaren negentig aan de nieuwe metropool van Scandinavië met als symbool de Öresund Link, de brug/tunnel over de Sont. Hoe organiseren zij de samenwerking? Hoe belangrijk is beeldvorming? Welke barrières komen ze tegen? Ervaren de bewoners al een nieuwe identiteit?

  AB - The Human Capital, Bridge to the Baltics, Cross-Border Metropolis... de Scandinavische Öresund heeft tal van koosnamen en is een van de meest succesvolle grensoverschrijdende regio's in de EU. Het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö werken hier sinds de jaren negentig aan de nieuwe metropool van Scandinavië met als symbool de Öresund Link, de brug/tunnel over de Sont. Hoe organiseren zij de samenwerking? Hoe belangrijk is beeldvorming? Welke barrières komen ze tegen? Ervaren de bewoners al een nieuwe identiteit?

  KW - METIS-224078

  M3 - Article

  VL - 14

  SP - 12

  EP - 15

  JO - Geografie

  JF - Geografie

  SN - 0926-3837

  IS - 4

  ER -