De appel van Eva: tacit knowledge revisited.: Implicaties voor het Hoger Onderwijs

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

In de kenniseconomie van de 21 e eeuw neemt de kennisintensieve sector en daarmee stille kennis2 X De term 'tacit knowledge' kan misschien het beste vertaald worden met 'het stille weten', of 'het stille kennen', maar ook dit dekt het Engelse begrip toch nog onvolmaakt. De vertaling door 'stille kennis' lijkt directer en implicieter en zal normaliter in dit artikel gebruikt worden. een belangrijke plaats in. De mens is de kern van deze impliciete stille kennis, van het weten-hoe, en vooral van het hier-en-nu-inzicht, het weten-wanneer, dat de sleutel vormt tot innovatie en strategische voorsprong. Deze analyse heeft implicaties voor kenniscirculatie tussen de universiteit, het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel – een drievoudige helix – , alsmede voor de universiteit zelf via een tweede drievoudige helix, de integratie van onderzoek, onderwijs en valorisatie via een Modus Zero-structuur die door het accent op stille kennis met name invloed zal hebben op het human resources-beleid met betrekking tot wetenschappelijk personeel.
Original languageUndefined
Pages (from-to)122-138
Number of pages17
JournalTijdschrift voor hoger onderwijs
Volume26
Issue number3
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • METIS-250095
  • IR-61621

Cite this

@article{cffba3fcf9fb469d9c387747eb7cae21,
title = "De appel van Eva: tacit knowledge revisited.: Implicaties voor het Hoger Onderwijs",
abstract = "In de kenniseconomie van de 21 e eeuw neemt de kennisintensieve sector en daarmee stille kennis2 X De term 'tacit knowledge' kan misschien het beste vertaald worden met 'het stille weten', of 'het stille kennen', maar ook dit dekt het Engelse begrip toch nog onvolmaakt. De vertaling door 'stille kennis' lijkt directer en implicieter en zal normaliter in dit artikel gebruikt worden. een belangrijke plaats in. De mens is de kern van deze impliciete stille kennis, van het weten-hoe, en vooral van het hier-en-nu-inzicht, het weten-wanneer, dat de sleutel vormt tot innovatie en strategische voorsprong. Deze analyse heeft implicaties voor kenniscirculatie tussen de universiteit, het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel – een drievoudige helix – , alsmede voor de universiteit zelf via een tweede drievoudige helix, de integratie van onderzoek, onderwijs en valorisatie via een Modus Zero-structuur die door het accent op stille kennis met name invloed zal hebben op het human resources-beleid met betrekking tot wetenschappelijk personeel.",
keywords = "METIS-250095, IR-61621",
author = "Millar-Schijf, {Carla C.J.M.}",
year = "2008",
language = "Undefined",
volume = "26",
pages = "122--138",
journal = "Tijdschrift voor hoger onderwijs",
issn = "0168-1095",
publisher = "Garant Uitgevers",
number = "3",

}

De appel van Eva: tacit knowledge revisited.: Implicaties voor het Hoger Onderwijs. / Millar-Schijf, Carla C.J.M.

In: Tijdschrift voor hoger onderwijs, Vol. 26, No. 3, 2008, p. 122-138.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - De appel van Eva: tacit knowledge revisited.: Implicaties voor het Hoger Onderwijs

AU - Millar-Schijf, Carla C.J.M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - In de kenniseconomie van de 21 e eeuw neemt de kennisintensieve sector en daarmee stille kennis2 X De term 'tacit knowledge' kan misschien het beste vertaald worden met 'het stille weten', of 'het stille kennen', maar ook dit dekt het Engelse begrip toch nog onvolmaakt. De vertaling door 'stille kennis' lijkt directer en implicieter en zal normaliter in dit artikel gebruikt worden. een belangrijke plaats in. De mens is de kern van deze impliciete stille kennis, van het weten-hoe, en vooral van het hier-en-nu-inzicht, het weten-wanneer, dat de sleutel vormt tot innovatie en strategische voorsprong. Deze analyse heeft implicaties voor kenniscirculatie tussen de universiteit, het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel – een drievoudige helix – , alsmede voor de universiteit zelf via een tweede drievoudige helix, de integratie van onderzoek, onderwijs en valorisatie via een Modus Zero-structuur die door het accent op stille kennis met name invloed zal hebben op het human resources-beleid met betrekking tot wetenschappelijk personeel.

AB - In de kenniseconomie van de 21 e eeuw neemt de kennisintensieve sector en daarmee stille kennis2 X De term 'tacit knowledge' kan misschien het beste vertaald worden met 'het stille weten', of 'het stille kennen', maar ook dit dekt het Engelse begrip toch nog onvolmaakt. De vertaling door 'stille kennis' lijkt directer en implicieter en zal normaliter in dit artikel gebruikt worden. een belangrijke plaats in. De mens is de kern van deze impliciete stille kennis, van het weten-hoe, en vooral van het hier-en-nu-inzicht, het weten-wanneer, dat de sleutel vormt tot innovatie en strategische voorsprong. Deze analyse heeft implicaties voor kenniscirculatie tussen de universiteit, het bedrijfsleven en de maatschappij als geheel – een drievoudige helix – , alsmede voor de universiteit zelf via een tweede drievoudige helix, de integratie van onderzoek, onderwijs en valorisatie via een Modus Zero-structuur die door het accent op stille kennis met name invloed zal hebben op het human resources-beleid met betrekking tot wetenschappelijk personeel.

KW - METIS-250095

KW - IR-61621

M3 - Article

VL - 26

SP - 122

EP - 138

JO - Tijdschrift voor hoger onderwijs

JF - Tijdschrift voor hoger onderwijs

SN - 0168-1095

IS - 3

ER -