De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends

Research output: Book/ReportReportProfessional

231 Downloads (Pure)

Abstract

Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.
Original languageUndefined
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Higher Education Policy Studies (CHEPS)
Number of pages48
Publication statusPublished - 2003

Publication series

Name
PublisherUniversiteit Twente, CHEPS

Keywords

  • METIS-216935
  • IR-47099

Cite this

Jongbloed, B. W. A., & Salerno, C. S. (2003). De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends. Enschede: Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS).
Jongbloed, Benjamin W.A. ; Salerno, C.S. / De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends. Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2003. 48 p.
@book{215fea47721542c7ad12395a6be6d353,
title = "De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends",
abstract = "Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.",
keywords = "METIS-216935, IR-47099",
author = "Jongbloed, {Benjamin W.A.} and C.S. Salerno",
year = "2003",
language = "Undefined",
publisher = "Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)",
address = "Netherlands",

}

Jongbloed, BWA & Salerno, CS 2003, De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends. Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), Enschede.

De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends. / Jongbloed, Benjamin W.A.; Salerno, C.S.

Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2003. 48 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends

AU - Jongbloed, Benjamin W.A.

AU - Salerno, C.S.

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.

AB - Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.

KW - METIS-216935

KW - IR-47099

M3 - Report

BT - De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends

PB - Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)

CY - Enschede

ER -

Jongbloed BWA, Salerno CS. De bekostiging van het Universitaire onderwijs en onderzoek in Nederland: modellen, thema's en trends. Enschede: Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2003. 48 p.