De beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem in Nederland

A. Luijten-Lub, Marijk van der Wende

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  Abstract

  Het onderzoek naar de beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem richt zich op de keuzes die worden gemaakt met betrekking tot de inrichting van het curriculum, de interne en externe factoren die het proces beïnvloeden en de rol van de verschillende actoren hierin. Voorts wordt ingegaan op de verwachte veranderingen die de invoering van het bachelor-master systeem met zich mee zal brengen voor de samenwerking tussen en profilering van instellingen ten opzichte van elkaar. Ten slotte worden de gepercipieerde effecten op onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de belangrijkste randvoorwaarden en (verwachte) problemen verkend.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)76-98
  Number of pages23
  JournalTijdschrift voor hoger onderwijs
  Volume19
  Issue number2
  Publication statusPublished - 2001

  Keywords

  • IR-61634
  • METIS-205615

  Cite this

  Luijten-Lub, A. ; van der Wende, Marijk. / De beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem in Nederland. In: Tijdschrift voor hoger onderwijs. 2001 ; Vol. 19, No. 2. pp. 76-98.
  @article{fb44dbb835e143a6bd6c44111554f403,
  title = "De beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem in Nederland",
  abstract = "Het onderzoek naar de beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem richt zich op de keuzes die worden gemaakt met betrekking tot de inrichting van het curriculum, de interne en externe factoren die het proces be{\"i}nvloeden en de rol van de verschillende actoren hierin. Voorts wordt ingegaan op de verwachte veranderingen die de invoering van het bachelor-master systeem met zich mee zal brengen voor de samenwerking tussen en profilering van instellingen ten opzichte van elkaar. Ten slotte worden de gepercipieerde effecten op onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de belangrijkste randvoorwaarden en (verwachte) problemen verkend.",
  keywords = "IR-61634, METIS-205615",
  author = "A. Luijten-Lub and {van der Wende}, Marijk",
  year = "2001",
  language = "Undefined",
  volume = "19",
  pages = "76--98",
  journal = "Tijdschrift voor hoger onderwijs",
  issn = "0168-1095",
  publisher = "Garant Uitgevers",
  number = "2",

  }

  De beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem in Nederland. / Luijten-Lub, A.; van der Wende, Marijk.

  In: Tijdschrift voor hoger onderwijs, Vol. 19, No. 2, 2001, p. 76-98.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - De beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem in Nederland

  AU - Luijten-Lub, A.

  AU - van der Wende, Marijk

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - Het onderzoek naar de beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem richt zich op de keuzes die worden gemaakt met betrekking tot de inrichting van het curriculum, de interne en externe factoren die het proces beïnvloeden en de rol van de verschillende actoren hierin. Voorts wordt ingegaan op de verwachte veranderingen die de invoering van het bachelor-master systeem met zich mee zal brengen voor de samenwerking tussen en profilering van instellingen ten opzichte van elkaar. Ten slotte worden de gepercipieerde effecten op onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de belangrijkste randvoorwaarden en (verwachte) problemen verkend.

  AB - Het onderzoek naar de beleidsontwikkeling en implementatie van het bachelor-master systeem richt zich op de keuzes die worden gemaakt met betrekking tot de inrichting van het curriculum, de interne en externe factoren die het proces beïnvloeden en de rol van de verschillende actoren hierin. Voorts wordt ingegaan op de verwachte veranderingen die de invoering van het bachelor-master systeem met zich mee zal brengen voor de samenwerking tussen en profilering van instellingen ten opzichte van elkaar. Ten slotte worden de gepercipieerde effecten op onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de belangrijkste randvoorwaarden en (verwachte) problemen verkend.

  KW - IR-61634

  KW - METIS-205615

  M3 - Article

  VL - 19

  SP - 76

  EP - 98

  JO - Tijdschrift voor hoger onderwijs

  JF - Tijdschrift voor hoger onderwijs

  SN - 0168-1095

  IS - 2

  ER -