De databasearchitectuur van Panradio --- een zelflerende gedistribueerde muziekspeler

H.J.W. van Heerde, M.M. Fokkinga

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

Panradio is een systeem waarbij een gebruiker muziek voorgeschoteld krijgt die past bij zijn smaak. Het systeem is zelflerend, zodat het smaakprofiel van de gebruiker met het verloop van de tijd steeds beter wordt. Het systeem is gedistribueerd: de muziek wordt gehaald van de computers van alle gebruikers van Panradio. Dit artikel beschrijft voornamelijk de architectuur, met bijzondere aandacht voor de systeemprestaties: het aantal gebruikers dat het systeem aan kan. Er wordt een model opgesteld dat de systeemprestaties beschrijft en kritische factoren aangeeft. Door uitgebreide tests zijn benaderingen van functies in het model gevonden, en optimalisaties geidentificeerd.
LanguageUndefined
Pages41-44
Number of pages4
JournalDatabase magazine
Volume16
Issue number5
StatePublished - 9 Sep 2005

Keywords

  • DB-MMR: MULTIMEDIA RETRIEVAL
  • IR-63241
  • METIS-229530
  • EWI-6303

Cite this

van Heerde, H.J.W. ; Fokkinga, M.M./ De databasearchitectuur van Panradio --- een zelflerende gedistribueerde muziekspeler. In: Database magazine. 2005 ; Vol. 16, No. 5. pp. 41-44
@article{e325e0de6a8d4e6293ad9131cff0c5d4,
title = "De databasearchitectuur van Panradio --- een zelflerende gedistribueerde muziekspeler",
abstract = "Panradio is een systeem waarbij een gebruiker muziek voorgeschoteld krijgt die past bij zijn smaak. Het systeem is zelflerend, zodat het smaakprofiel van de gebruiker met het verloop van de tijd steeds beter wordt. Het systeem is gedistribueerd: de muziek wordt gehaald van de computers van alle gebruikers van Panradio. Dit artikel beschrijft voornamelijk de architectuur, met bijzondere aandacht voor de systeemprestaties: het aantal gebruikers dat het systeem aan kan. Er wordt een model opgesteld dat de systeemprestaties beschrijft en kritische factoren aangeeft. Door uitgebreide tests zijn benaderingen van functies in het model gevonden, en optimalisaties geidentificeerd.",
keywords = "DB-MMR: MULTIMEDIA RETRIEVAL, IR-63241, METIS-229530, EWI-6303",
author = "{van Heerde}, H.J.W. and M.M. Fokkinga",
note = "Imported from EWI/DB PMS [db-utwente:arti:0000003629]",
year = "2005",
month = "9",
day = "9",
language = "Undefined",
volume = "16",
pages = "41--44",
journal = "Database magazine",
issn = "0925-6911",
publisher = "SDU UItgevers",
number = "5",

}

De databasearchitectuur van Panradio --- een zelflerende gedistribueerde muziekspeler. / van Heerde, H.J.W.; Fokkinga, M.M.

In: Database magazine, Vol. 16, No. 5, 09.09.2005, p. 41-44.

Research output: Contribution to journalArticle

TY - JOUR

T1 - De databasearchitectuur van Panradio --- een zelflerende gedistribueerde muziekspeler

AU - van Heerde,H.J.W.

AU - Fokkinga,M.M.

N1 - Imported from EWI/DB PMS [db-utwente:arti:0000003629]

PY - 2005/9/9

Y1 - 2005/9/9

N2 - Panradio is een systeem waarbij een gebruiker muziek voorgeschoteld krijgt die past bij zijn smaak. Het systeem is zelflerend, zodat het smaakprofiel van de gebruiker met het verloop van de tijd steeds beter wordt. Het systeem is gedistribueerd: de muziek wordt gehaald van de computers van alle gebruikers van Panradio. Dit artikel beschrijft voornamelijk de architectuur, met bijzondere aandacht voor de systeemprestaties: het aantal gebruikers dat het systeem aan kan. Er wordt een model opgesteld dat de systeemprestaties beschrijft en kritische factoren aangeeft. Door uitgebreide tests zijn benaderingen van functies in het model gevonden, en optimalisaties geidentificeerd.

AB - Panradio is een systeem waarbij een gebruiker muziek voorgeschoteld krijgt die past bij zijn smaak. Het systeem is zelflerend, zodat het smaakprofiel van de gebruiker met het verloop van de tijd steeds beter wordt. Het systeem is gedistribueerd: de muziek wordt gehaald van de computers van alle gebruikers van Panradio. Dit artikel beschrijft voornamelijk de architectuur, met bijzondere aandacht voor de systeemprestaties: het aantal gebruikers dat het systeem aan kan. Er wordt een model opgesteld dat de systeemprestaties beschrijft en kritische factoren aangeeft. Door uitgebreide tests zijn benaderingen van functies in het model gevonden, en optimalisaties geidentificeerd.

KW - DB-MMR: MULTIMEDIA RETRIEVAL

KW - IR-63241

KW - METIS-229530

KW - EWI-6303

M3 - Article

VL - 16

SP - 41

EP - 44

JO - Database magazine

T2 - Database magazine

JF - Database magazine

SN - 0925-6911

IS - 5

ER -