De etnische economie: lokale opmars van migrantenondernemers

Gerrit J. Hospers, R.M.P. van Lochem

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  In onze steden zijn het vooral migrantenondernemers die bijdragen aan de verdere integratie van allochtonen, culturele diversiteit en lokaal-economische dynamiek. Meer dan ooit is er sprake van een 'etnische economie': naar voorbeeld van de Utrechtse wijk Lombok groeien steeds meer stadsbuurten in ons land uit tot levendige broedplaatsen van multiculturele bedrijvigheid. De vraag is of migrantenondernemers anders zijn dan hun autochtone collega's en of hun situatie een specifiek beleid rechtvaardigt.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)7-8
  Number of pages2
  JournalKunst en wetenschap
  Volume13
  Issue number2
  Publication statusPublished - 2004

  Keywords

  • METIS-219139

  Cite this

  @article{4bcc64beca2648afacbaa91c2a15a0a8,
  title = "De etnische economie: lokale opmars van migrantenondernemers",
  abstract = "In onze steden zijn het vooral migrantenondernemers die bijdragen aan de verdere integratie van allochtonen, culturele diversiteit en lokaal-economische dynamiek. Meer dan ooit is er sprake van een 'etnische economie': naar voorbeeld van de Utrechtse wijk Lombok groeien steeds meer stadsbuurten in ons land uit tot levendige broedplaatsen van multiculturele bedrijvigheid. De vraag is of migrantenondernemers anders zijn dan hun autochtone collega's en of hun situatie een specifiek beleid rechtvaardigt.",
  keywords = "METIS-219139",
  author = "Hospers, {Gerrit J.} and {van Lochem}, R.M.P.",
  year = "2004",
  language = "Undefined",
  volume = "13",
  pages = "7--8",
  journal = "Kunst en wetenschap",
  issn = "0927-3506",
  publisher = "De Studenten Uitgeverij",
  number = "2",

  }

  De etnische economie: lokale opmars van migrantenondernemers. / Hospers, Gerrit J.; van Lochem, R.M.P.

  In: Kunst en wetenschap, Vol. 13, No. 2, 2004, p. 7-8.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - De etnische economie: lokale opmars van migrantenondernemers

  AU - Hospers, Gerrit J.

  AU - van Lochem, R.M.P.

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - In onze steden zijn het vooral migrantenondernemers die bijdragen aan de verdere integratie van allochtonen, culturele diversiteit en lokaal-economische dynamiek. Meer dan ooit is er sprake van een 'etnische economie': naar voorbeeld van de Utrechtse wijk Lombok groeien steeds meer stadsbuurten in ons land uit tot levendige broedplaatsen van multiculturele bedrijvigheid. De vraag is of migrantenondernemers anders zijn dan hun autochtone collega's en of hun situatie een specifiek beleid rechtvaardigt.

  AB - In onze steden zijn het vooral migrantenondernemers die bijdragen aan de verdere integratie van allochtonen, culturele diversiteit en lokaal-economische dynamiek. Meer dan ooit is er sprake van een 'etnische economie': naar voorbeeld van de Utrechtse wijk Lombok groeien steeds meer stadsbuurten in ons land uit tot levendige broedplaatsen van multiculturele bedrijvigheid. De vraag is of migrantenondernemers anders zijn dan hun autochtone collega's en of hun situatie een specifiek beleid rechtvaardigt.

  KW - METIS-219139

  M3 - Article

  VL - 13

  SP - 7

  EP - 8

  JO - Kunst en wetenschap

  JF - Kunst en wetenschap

  SN - 0927-3506

  IS - 2

  ER -