De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen

Maurice van Keulen, A. Offerman (Editor)

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Voor serversystemen is Linux als operating system zeer geschikt. Menig webserver wordt gehost op een Linux-gebaseerd systeem en steeds meer organisaties kiezen voor Linux voor hun back-office. Een essentiele component daarbij is het database management system (DBMS). Het DBMS draagt zorg voor het beheer van uw kostbare gegevens. Decennialange ervaring met DBMS'en, die teruggaat tot de eerste mainframes, heeft tot producten geleid waarin die gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen liggen en waarmee u er snelle toegang tot hebt. Voor het Linux-platform zijn zowel open-source DBMS'en beschikbaar, zoals MySQL en PostgreSQL, als Linux-versies van bekende commerciele producten, zoals Oracle en IBM DB2. Er bestaat geen eenduidige winnaar van de prijs voor het beste DBMS voor Linux. Er is altijd een trade-off die u zult moeten afwegen. Dit artikel zal u helpen een weloverwogen keuze te maken voor het product - de hamer of de moker - dat het beste bij uw toepassing past.
Original languageUndefined
Pages (from-to)14-21
Number of pages8
JournalLinux news
Volume3
Issue number1
Publication statusPublished - Feb 2002

Keywords

  • EWI-6990

Cite this

van Keulen, Maurice ; Offerman, A. (Editor). / De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen. In: Linux news. 2002 ; Vol. 3, No. 1. pp. 14-21.
@article{069a07c9c22641d8b6e8fd870c51dc73,
title = "De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen",
abstract = "Voor serversystemen is Linux als operating system zeer geschikt. Menig webserver wordt gehost op een Linux-gebaseerd systeem en steeds meer organisaties kiezen voor Linux voor hun back-office. Een essentiele component daarbij is het database management system (DBMS). Het DBMS draagt zorg voor het beheer van uw kostbare gegevens. Decennialange ervaring met DBMS'en, die teruggaat tot de eerste mainframes, heeft tot producten geleid waarin die gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen liggen en waarmee u er snelle toegang tot hebt. Voor het Linux-platform zijn zowel open-source DBMS'en beschikbaar, zoals MySQL en PostgreSQL, als Linux-versies van bekende commerciele producten, zoals Oracle en IBM DB2. Er bestaat geen eenduidige winnaar van de prijs voor het beste DBMS voor Linux. Er is altijd een trade-off die u zult moeten afwegen. Dit artikel zal u helpen een weloverwogen keuze te maken voor het product - de hamer of de moker - dat het beste bij uw toepassing past.",
keywords = "EWI-6990",
author = "{van Keulen}, Maurice and A. Offerman",
note = "Imported from EWI/DB PMS [db-utwente:arti:0000003286]",
year = "2002",
month = "2",
language = "Undefined",
volume = "3",
pages = "14--21",
journal = "Linux news",
issn = "1567-6676",
publisher = "Ten Hagen & Stam",
number = "1",

}

van Keulen, M & Offerman, A (ed.) 2002, 'De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen', Linux news, vol. 3, no. 1, pp. 14-21.

De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen. / van Keulen, Maurice; Offerman, A. (Editor).

In: Linux news, Vol. 3, No. 1, 02.2002, p. 14-21.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De hamer of de moker: welke databasesoftware te kiezen

AU - van Keulen, Maurice

A2 - Offerman, A.

N1 - Imported from EWI/DB PMS [db-utwente:arti:0000003286]

PY - 2002/2

Y1 - 2002/2

N2 - Voor serversystemen is Linux als operating system zeer geschikt. Menig webserver wordt gehost op een Linux-gebaseerd systeem en steeds meer organisaties kiezen voor Linux voor hun back-office. Een essentiele component daarbij is het database management system (DBMS). Het DBMS draagt zorg voor het beheer van uw kostbare gegevens. Decennialange ervaring met DBMS'en, die teruggaat tot de eerste mainframes, heeft tot producten geleid waarin die gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen liggen en waarmee u er snelle toegang tot hebt. Voor het Linux-platform zijn zowel open-source DBMS'en beschikbaar, zoals MySQL en PostgreSQL, als Linux-versies van bekende commerciele producten, zoals Oracle en IBM DB2. Er bestaat geen eenduidige winnaar van de prijs voor het beste DBMS voor Linux. Er is altijd een trade-off die u zult moeten afwegen. Dit artikel zal u helpen een weloverwogen keuze te maken voor het product - de hamer of de moker - dat het beste bij uw toepassing past.

AB - Voor serversystemen is Linux als operating system zeer geschikt. Menig webserver wordt gehost op een Linux-gebaseerd systeem en steeds meer organisaties kiezen voor Linux voor hun back-office. Een essentiele component daarbij is het database management system (DBMS). Het DBMS draagt zorg voor het beheer van uw kostbare gegevens. Decennialange ervaring met DBMS'en, die teruggaat tot de eerste mainframes, heeft tot producten geleid waarin die gegevens veilig en betrouwbaar opgeslagen liggen en waarmee u er snelle toegang tot hebt. Voor het Linux-platform zijn zowel open-source DBMS'en beschikbaar, zoals MySQL en PostgreSQL, als Linux-versies van bekende commerciele producten, zoals Oracle en IBM DB2. Er bestaat geen eenduidige winnaar van de prijs voor het beste DBMS voor Linux. Er is altijd een trade-off die u zult moeten afwegen. Dit artikel zal u helpen een weloverwogen keuze te maken voor het product - de hamer of de moker - dat het beste bij uw toepassing past.

KW - EWI-6990

M3 - Article

VL - 3

SP - 14

EP - 21

JO - Linux news

JF - Linux news

SN - 1567-6676

IS - 1

ER -