De high road van virtualisering - Kansen, risico's en de rol van HRM-instrumenten

M. van de Bovenkamp, E. Cox, Jan de Leede

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  Abstract

  Door de toenemende mogelijkheden van ICT krijgt het (samen) werken in organisaties een steeds virtueler karakter. Het werken kan eenvoudiger onafhankelijk van plaats en tijd plaatsvinden. Analyse van vier vormen van virtualisering (mobiel werken, virtuele teams, shared services en ketensamenwerking) bij een viertal organisaties laat zien dat virtualisering van het werk naast voordelen ook risico's voor de organisatie en de werknemers met zich meebrengt. In dit artikel laten we zien hoe HRM-instrumenten toegepast dienen te worden om de geconstateerde risico's te beperken en nieuwe mogelijkheden te benutten. Zo wordt de zogenaamde 'high road van virtualisering' mogelijk waarbij virtualisering van het werk gunstig is voor zowel de organisatie als voor de werknemers.
  Original languageUndefined
  Title of host publicationHRM handboek
  Pages1-14
  Number of pages14
  Publication statusPublished - 2005

  Keywords

  • METIS-225292

  Cite this

  van de Bovenkamp, M., Cox, E., & de Leede, J. (2005). De high road van virtualisering - Kansen, risico's en de rol van HRM-instrumenten. In HRM handboek (pp. 1-14)
  @inbook{abac48bff60a47fb9ac395d023142fd1,
  title = "De high road van virtualisering - Kansen, risico's en de rol van HRM-instrumenten",
  abstract = "Door de toenemende mogelijkheden van ICT krijgt het (samen) werken in organisaties een steeds virtueler karakter. Het werken kan eenvoudiger onafhankelijk van plaats en tijd plaatsvinden. Analyse van vier vormen van virtualisering (mobiel werken, virtuele teams, shared services en ketensamenwerking) bij een viertal organisaties laat zien dat virtualisering van het werk naast voordelen ook risico's voor de organisatie en de werknemers met zich meebrengt. In dit artikel laten we zien hoe HRM-instrumenten toegepast dienen te worden om de geconstateerde risico's te beperken en nieuwe mogelijkheden te benutten. Zo wordt de zogenaamde 'high road van virtualisering' mogelijk waarbij virtualisering van het werk gunstig is voor zowel de organisatie als voor de werknemers.",
  keywords = "METIS-225292",
  author = "{van de Bovenkamp}, M. and E. Cox and {de Leede}, Jan",
  note = "losbladig",
  year = "2005",
  language = "Undefined",
  pages = "1--14",
  booktitle = "HRM handboek",

  }

  De high road van virtualisering - Kansen, risico's en de rol van HRM-instrumenten. / van de Bovenkamp, M.; Cox, E.; de Leede, Jan.

  HRM handboek. 2005. p. 1-14.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - De high road van virtualisering - Kansen, risico's en de rol van HRM-instrumenten

  AU - van de Bovenkamp, M.

  AU - Cox, E.

  AU - de Leede, Jan

  N1 - losbladig

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Door de toenemende mogelijkheden van ICT krijgt het (samen) werken in organisaties een steeds virtueler karakter. Het werken kan eenvoudiger onafhankelijk van plaats en tijd plaatsvinden. Analyse van vier vormen van virtualisering (mobiel werken, virtuele teams, shared services en ketensamenwerking) bij een viertal organisaties laat zien dat virtualisering van het werk naast voordelen ook risico's voor de organisatie en de werknemers met zich meebrengt. In dit artikel laten we zien hoe HRM-instrumenten toegepast dienen te worden om de geconstateerde risico's te beperken en nieuwe mogelijkheden te benutten. Zo wordt de zogenaamde 'high road van virtualisering' mogelijk waarbij virtualisering van het werk gunstig is voor zowel de organisatie als voor de werknemers.

  AB - Door de toenemende mogelijkheden van ICT krijgt het (samen) werken in organisaties een steeds virtueler karakter. Het werken kan eenvoudiger onafhankelijk van plaats en tijd plaatsvinden. Analyse van vier vormen van virtualisering (mobiel werken, virtuele teams, shared services en ketensamenwerking) bij een viertal organisaties laat zien dat virtualisering van het werk naast voordelen ook risico's voor de organisatie en de werknemers met zich meebrengt. In dit artikel laten we zien hoe HRM-instrumenten toegepast dienen te worden om de geconstateerde risico's te beperken en nieuwe mogelijkheden te benutten. Zo wordt de zogenaamde 'high road van virtualisering' mogelijk waarbij virtualisering van het werk gunstig is voor zowel de organisatie als voor de werknemers.

  KW - METIS-225292

  M3 - Chapter

  SP - 1

  EP - 14

  BT - HRM handboek

  ER -