De uitgever aan het woord / 2009

Theo W.C. Huibers, Koen Voermans, Hedde van Hoorn

Research output: Book/ReportBookAcademic

20 Downloads (Pure)

Abstract

Het boek 'De uitgever aan het woord 2009' gaat over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse uitgeefsector. Het is een jaarlijks repeterend onderzoek dat in 2003 is opgezet door Theo Huibers (Thaesis). Allereerst komen de algemene trends en ontwikkelingen aan bod. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen binnen de verscheidene uitgeefsegmenten, van algemene boeken, kranten en tijdschriften tot educatieve, vakspecifieke en wetenschappelijke uitgaven. Daarnaast wordt middels een jaarlijkse enquête onder uitgevers in Nederland in kaart gebracht wat uitgeverijen in 2009 zien en wat zij verwachten in 2011. De belangrijkste uitkomsten zijn: . Uitgevers zien zichzelf ook in de toekomst nog steeds als dominante winstgevende actoren in de mediaketen. . Uitgevers verwachten een grote doorbraak van informatiediensten voor mobiele telefonie. . Uitgevers gaan naar een breed pallet van online verdienmodellen. . Gepersonaliseerd uitgeven breekt niet door. . Ondanks de internationale doorbraak van e-books behouden Nederlandse uitgevers hun ambivalente houding ten opzichte van e-books. Het onderzoek geeft tevens inzicht in trends en ontwikkelingen in de uitgeefwereld op het gebied van businessmodellen, uitgeefstrategieën, product- en diensteninnovaties en inkomstenmodellen. Duidelijk wordt dat diversificatie van productfolio en de transitie van papier naar digitaal onverminderd verder gaan, maar dat de zoektocht naar het ideale inkomstenmodel voorlopig nog niet is afgerond.
Original languageUndefined
Place of PublicationNetherlands
PublisherMedia Business
Number of pages127
ISBN (Print)978-90-74864-77-0
Publication statusPublished - 2009

Publication series

Name
PublisherThaesis

Keywords

  • HMI-MR: MULTIMEDIA RETRIEVAL
  • METIS-264440
  • IR-93510
  • EWI-16543

Cite this

Huibers, T. W. C., Voermans, K., & van Hoorn, H. (2009). De uitgever aan het woord / 2009. Netherlands: Media Business.
Huibers, Theo W.C. ; Voermans, Koen ; van Hoorn, Hedde. / De uitgever aan het woord / 2009. Netherlands : Media Business, 2009. 127 p.
@book{017f03136ef44f6ebe544b405049953a,
title = "De uitgever aan het woord / 2009",
abstract = "Het boek 'De uitgever aan het woord 2009' gaat over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse uitgeefsector. Het is een jaarlijks repeterend onderzoek dat in 2003 is opgezet door Theo Huibers (Thaesis). Allereerst komen de algemene trends en ontwikkelingen aan bod. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen binnen de verscheidene uitgeefsegmenten, van algemene boeken, kranten en tijdschriften tot educatieve, vakspecifieke en wetenschappelijke uitgaven. Daarnaast wordt middels een jaarlijkse enqu{\^e}te onder uitgevers in Nederland in kaart gebracht wat uitgeverijen in 2009 zien en wat zij verwachten in 2011. De belangrijkste uitkomsten zijn: . Uitgevers zien zichzelf ook in de toekomst nog steeds als dominante winstgevende actoren in de mediaketen. . Uitgevers verwachten een grote doorbraak van informatiediensten voor mobiele telefonie. . Uitgevers gaan naar een breed pallet van online verdienmodellen. . Gepersonaliseerd uitgeven breekt niet door. . Ondanks de internationale doorbraak van e-books behouden Nederlandse uitgevers hun ambivalente houding ten opzichte van e-books. Het onderzoek geeft tevens inzicht in trends en ontwikkelingen in de uitgeefwereld op het gebied van businessmodellen, uitgeefstrategie{\"e}n, product- en diensteninnovaties en inkomstenmodellen. Duidelijk wordt dat diversificatie van productfolio en de transitie van papier naar digitaal onverminderd verder gaan, maar dat de zoektocht naar het ideale inkomstenmodel voorlopig nog niet is afgerond.",
keywords = "HMI-MR: MULTIMEDIA RETRIEVAL, METIS-264440, IR-93510, EWI-16543",
author = "Huibers, {Theo W.C.} and Koen Voermans and {van Hoorn}, Hedde",
year = "2009",
language = "Undefined",
isbn = "978-90-74864-77-0",
publisher = "Media Business",

}

Huibers, TWC, Voermans, K & van Hoorn, H 2009, De uitgever aan het woord / 2009. Media Business, Netherlands.

De uitgever aan het woord / 2009. / Huibers, Theo W.C.; Voermans, Koen; van Hoorn, Hedde.

Netherlands : Media Business, 2009. 127 p.

Research output: Book/ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - De uitgever aan het woord / 2009

AU - Huibers, Theo W.C.

AU - Voermans, Koen

AU - van Hoorn, Hedde

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Het boek 'De uitgever aan het woord 2009' gaat over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse uitgeefsector. Het is een jaarlijks repeterend onderzoek dat in 2003 is opgezet door Theo Huibers (Thaesis). Allereerst komen de algemene trends en ontwikkelingen aan bod. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen binnen de verscheidene uitgeefsegmenten, van algemene boeken, kranten en tijdschriften tot educatieve, vakspecifieke en wetenschappelijke uitgaven. Daarnaast wordt middels een jaarlijkse enquête onder uitgevers in Nederland in kaart gebracht wat uitgeverijen in 2009 zien en wat zij verwachten in 2011. De belangrijkste uitkomsten zijn: . Uitgevers zien zichzelf ook in de toekomst nog steeds als dominante winstgevende actoren in de mediaketen. . Uitgevers verwachten een grote doorbraak van informatiediensten voor mobiele telefonie. . Uitgevers gaan naar een breed pallet van online verdienmodellen. . Gepersonaliseerd uitgeven breekt niet door. . Ondanks de internationale doorbraak van e-books behouden Nederlandse uitgevers hun ambivalente houding ten opzichte van e-books. Het onderzoek geeft tevens inzicht in trends en ontwikkelingen in de uitgeefwereld op het gebied van businessmodellen, uitgeefstrategieën, product- en diensteninnovaties en inkomstenmodellen. Duidelijk wordt dat diversificatie van productfolio en de transitie van papier naar digitaal onverminderd verder gaan, maar dat de zoektocht naar het ideale inkomstenmodel voorlopig nog niet is afgerond.

AB - Het boek 'De uitgever aan het woord 2009' gaat over de trends en ontwikkelingen in de Nederlandse uitgeefsector. Het is een jaarlijks repeterend onderzoek dat in 2003 is opgezet door Theo Huibers (Thaesis). Allereerst komen de algemene trends en ontwikkelingen aan bod. Hierbij wordt gekeken naar de ontwikkelingen binnen de verscheidene uitgeefsegmenten, van algemene boeken, kranten en tijdschriften tot educatieve, vakspecifieke en wetenschappelijke uitgaven. Daarnaast wordt middels een jaarlijkse enquête onder uitgevers in Nederland in kaart gebracht wat uitgeverijen in 2009 zien en wat zij verwachten in 2011. De belangrijkste uitkomsten zijn: . Uitgevers zien zichzelf ook in de toekomst nog steeds als dominante winstgevende actoren in de mediaketen. . Uitgevers verwachten een grote doorbraak van informatiediensten voor mobiele telefonie. . Uitgevers gaan naar een breed pallet van online verdienmodellen. . Gepersonaliseerd uitgeven breekt niet door. . Ondanks de internationale doorbraak van e-books behouden Nederlandse uitgevers hun ambivalente houding ten opzichte van e-books. Het onderzoek geeft tevens inzicht in trends en ontwikkelingen in de uitgeefwereld op het gebied van businessmodellen, uitgeefstrategieën, product- en diensteninnovaties en inkomstenmodellen. Duidelijk wordt dat diversificatie van productfolio en de transitie van papier naar digitaal onverminderd verder gaan, maar dat de zoektocht naar het ideale inkomstenmodel voorlopig nog niet is afgerond.

KW - HMI-MR: MULTIMEDIA RETRIEVAL

KW - METIS-264440

KW - IR-93510

KW - EWI-16543

M3 - Book

SN - 978-90-74864-77-0

BT - De uitgever aan het woord / 2009

PB - Media Business

CY - Netherlands

ER -

Huibers TWC, Voermans K, van Hoorn H. De uitgever aan het woord / 2009. Netherlands: Media Business, 2009. 127 p.