De wereld achter de website van grote gemeenten kent nog nauwelijks samenhang en beleid

M. Hoogwout

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In de afgelopen jaren hebben veel gemeenten de weg naar het internet weten te vinden. Ging dit aanvankelijk in voorzichtige stapjes, nu wordt het nieuwe medium steeds ambitieuzer ingezet om de burger te bereiken. Op speciale internetsites1 wordt bijgehouden welke gemeente het verst is. Maar wat we zien is slechts de voorkant; achter de façade van de website gaat een organisatie schuil. Iedere gemeente heeft op haar eigen manier deze organisatie opgetuigd en vormgegeven. Toch zijn er ook overeenkomsten en gemeenschappelijke werkwijzen te ontdekken die ook als richtlijn kunnen dienen voor andere gemeenten.
Original languageDutch
Pages (from-to)11-15
Number of pages5
JournalB en G
Volume29
Issue number2
Publication statusPublished - 2002

Keywords

  • IR-87181
  • METIS-210475

Cite this

@article{ac38b72ea9fc493c8fd744524f2458f0,
title = "De wereld achter de website van grote gemeenten kent nog nauwelijks samenhang en beleid",
abstract = "In de afgelopen jaren hebben veel gemeenten de weg naar het internet weten te vinden. Ging dit aanvankelijk in voorzichtige stapjes, nu wordt het nieuwe medium steeds ambitieuzer ingezet om de burger te bereiken. Op speciale internetsites1 wordt bijgehouden welke gemeente het verst is. Maar wat we zien is slechts de voorkant; achter de fa{\cc}ade van de website gaat een organisatie schuil. Iedere gemeente heeft op haar eigen manier deze organisatie opgetuigd en vormgegeven. Toch zijn er ook overeenkomsten en gemeenschappelijke werkwijzen te ontdekken die ook als richtlijn kunnen dienen voor andere gemeenten.",
keywords = "IR-87181, METIS-210475",
author = "M. Hoogwout",
year = "2002",
language = "Dutch",
volume = "29",
pages = "11--15",
journal = "B en G",
issn = "0166-8528",
publisher = "nv Bank Nederlandse Gemeenten",
number = "2",

}

De wereld achter de website van grote gemeenten kent nog nauwelijks samenhang en beleid. / Hoogwout, M.

In: B en G, Vol. 29, No. 2, 2002, p. 11-15.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - De wereld achter de website van grote gemeenten kent nog nauwelijks samenhang en beleid

AU - Hoogwout, M.

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - In de afgelopen jaren hebben veel gemeenten de weg naar het internet weten te vinden. Ging dit aanvankelijk in voorzichtige stapjes, nu wordt het nieuwe medium steeds ambitieuzer ingezet om de burger te bereiken. Op speciale internetsites1 wordt bijgehouden welke gemeente het verst is. Maar wat we zien is slechts de voorkant; achter de façade van de website gaat een organisatie schuil. Iedere gemeente heeft op haar eigen manier deze organisatie opgetuigd en vormgegeven. Toch zijn er ook overeenkomsten en gemeenschappelijke werkwijzen te ontdekken die ook als richtlijn kunnen dienen voor andere gemeenten.

AB - In de afgelopen jaren hebben veel gemeenten de weg naar het internet weten te vinden. Ging dit aanvankelijk in voorzichtige stapjes, nu wordt het nieuwe medium steeds ambitieuzer ingezet om de burger te bereiken. Op speciale internetsites1 wordt bijgehouden welke gemeente het verst is. Maar wat we zien is slechts de voorkant; achter de façade van de website gaat een organisatie schuil. Iedere gemeente heeft op haar eigen manier deze organisatie opgetuigd en vormgegeven. Toch zijn er ook overeenkomsten en gemeenschappelijke werkwijzen te ontdekken die ook als richtlijn kunnen dienen voor andere gemeenten.

KW - IR-87181

KW - METIS-210475

M3 - Article

VL - 29

SP - 11

EP - 15

JO - B en G

JF - B en G

SN - 0166-8528

IS - 2

ER -