Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem

T. Andernach, Hendrikus J.A. op den Akker, Gerrit van der Hoeven, Franciska M.G. de Jong, Antinus Nijholt, S.P. van de Burgt, H. Kloosterman

Research output: Book/ReportReportProfessional

18 Downloads (Pure)

Abstract

SCHISMA is een onderzoeksproject van de Universiteit Twente en KPN Research. Het project richt zich op de ontwikkeling van een systeem dat een dialoog kan aangaan met een gebruiker die informatie wil over schouwburgvoorstellingen en concerten en daarna eventueel een reservering wil maken. De dialoog gebeurt in natuurlijke taal. Het incrementeel te ontwikkelen systeem dient als een testbed voor de ontwikkeling van de verschillende taalmodulen nodig voor dialoogsystemen. In dit artikel ligt de nadruk, zoals in het gehele project, op het modelleren van de dialogen.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede, the Netherlands
PublisherCentre for Telematics and Information Technology (CTIT)
Number of pages11
Publication statusPublished - 1996

Publication series

NameCTIT technical reports series
PublisherUniversity of Twente, Centre for Telematics and Information Technology (CTIT)
No.96-23

Keywords

  • IR-103477
  • METIS-121721

Cite this

Andernach, T., op den Akker, H. J. A., van der Hoeven, G., de Jong, F. M. G., Nijholt, A., van de Burgt, S. P., & Kloosterman, H. (1996). Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem. (CTIT technical reports series; No. 96-23). Enschede, the Netherlands: Centre for Telematics and Information Technology (CTIT).
Andernach, T. ; op den Akker, Hendrikus J.A. ; van der Hoeven, Gerrit ; de Jong, Franciska M.G. ; Nijholt, Antinus ; van de Burgt, S.P. ; Kloosterman, H. / Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem. Enschede, the Netherlands : Centre for Telematics and Information Technology (CTIT), 1996. 11 p. (CTIT technical reports series; 96-23).
@book{0d10f9677506431694db26120ee7d881,
title = "Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem",
abstract = "SCHISMA is een onderzoeksproject van de Universiteit Twente en KPN Research. Het project richt zich op de ontwikkeling van een systeem dat een dialoog kan aangaan met een gebruiker die informatie wil over schouwburgvoorstellingen en concerten en daarna eventueel een reservering wil maken. De dialoog gebeurt in natuurlijke taal. Het incrementeel te ontwikkelen systeem dient als een testbed voor de ontwikkeling van de verschillende taalmodulen nodig voor dialoogsystemen. In dit artikel ligt de nadruk, zoals in het gehele project, op het modelleren van de dialogen.",
keywords = "IR-103477, METIS-121721",
author = "T. Andernach and {op den Akker}, {Hendrikus J.A.} and {van der Hoeven}, Gerrit and {de Jong}, {Franciska M.G.} and Antinus Nijholt and {van de Burgt}, S.P. and H. Kloosterman",
year = "1996",
language = "Dutch",
series = "CTIT technical reports series",
publisher = "Centre for Telematics and Information Technology (CTIT)",
number = "96-23",
address = "Netherlands",

}

Andernach, T, op den Akker, HJA, van der Hoeven, G, de Jong, FMG, Nijholt, A, van de Burgt, SP & Kloosterman, H 1996, Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem. CTIT technical reports series, no. 96-23, Centre for Telematics and Information Technology (CTIT), Enschede, the Netherlands.

Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem. / Andernach, T.; op den Akker, Hendrikus J.A.; van der Hoeven, Gerrit; de Jong, Franciska M.G.; Nijholt, Antinus; van de Burgt, S.P.; Kloosterman, H.

Enschede, the Netherlands : Centre for Telematics and Information Technology (CTIT), 1996. 11 p. (CTIT technical reports series; No. 96-23).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem

AU - Andernach, T.

AU - op den Akker, Hendrikus J.A.

AU - van der Hoeven, Gerrit

AU - de Jong, Franciska M.G.

AU - Nijholt, Antinus

AU - van de Burgt, S.P.

AU - Kloosterman, H.

PY - 1996

Y1 - 1996

N2 - SCHISMA is een onderzoeksproject van de Universiteit Twente en KPN Research. Het project richt zich op de ontwikkeling van een systeem dat een dialoog kan aangaan met een gebruiker die informatie wil over schouwburgvoorstellingen en concerten en daarna eventueel een reservering wil maken. De dialoog gebeurt in natuurlijke taal. Het incrementeel te ontwikkelen systeem dient als een testbed voor de ontwikkeling van de verschillende taalmodulen nodig voor dialoogsystemen. In dit artikel ligt de nadruk, zoals in het gehele project, op het modelleren van de dialogen.

AB - SCHISMA is een onderzoeksproject van de Universiteit Twente en KPN Research. Het project richt zich op de ontwikkeling van een systeem dat een dialoog kan aangaan met een gebruiker die informatie wil over schouwburgvoorstellingen en concerten en daarna eventueel een reservering wil maken. De dialoog gebeurt in natuurlijke taal. Het incrementeel te ontwikkelen systeem dient als een testbed voor de ontwikkeling van de verschillende taalmodulen nodig voor dialoogsystemen. In dit artikel ligt de nadruk, zoals in het gehele project, op het modelleren van de dialogen.

KW - IR-103477

KW - METIS-121721

M3 - Report

T3 - CTIT technical reports series

BT - Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem

PB - Centre for Telematics and Information Technology (CTIT)

CY - Enschede, the Netherlands

ER -

Andernach T, op den Akker HJA, van der Hoeven G, de Jong FMG, Nijholt A, van de Burgt SP et al. Dialogen in een schouwburg-informatie- en reserveringssysteem. Enschede, the Netherlands: Centre for Telematics and Information Technology (CTIT), 1996. 11 p. (CTIT technical reports series; 96-23).