Abstract

• Kwaliteit van zorg, kwaliteit van arbeid en kostenefficiëntie zijn belangrijke prestatiecriteria voor een OK-faciliteit. De besturing van een OK ten aanzien van het plannen van spoedoperaties hangt nauw samen met deze drie prestatiecriteria via de wachttijd van spoedpatiënten, uitloop van OK-programma’s en kostenefficiëntie van de OK. • In dit artikel vergelijken we drie concepten ten aanzien van het omgaan met spoedoperaties, met name het reserveren van OK-capaciteit ten behoeve van spoed. • We tonen aan dat reserveren van capaciteit voor spoedoperaties op OK’s waar tevens electieve operaties worden uitgevoerd een positief effect heeft op de drie prestatiecriteria van een OK.
Original languageUndefined
Title of host publicationBenchmarking OK - Leren van elkaar
EditorsM. van Houdenhoven, A.F. van Hoorn, C.J. Kalkman, G. Kazemier
Place of PublicationBaarn/Leusden
PublisherSpringer Verlag
Pages165-172
Number of pages8
ISBN (Print)90-78122-03-X
StatePublished - 2006

Publication series

Name
PublisherSpringer Verlag
Number2

Keywords

  • METIS-238249
  • EWI-7617
  • IR-63594

Cite this

Wullink, G., van der Lans, M., van Houdenhoven, M., Hans, E. W., Hurink, J. L., & Kazemier, G. (2006). Eén spoed-OK is géén spoed-OK. In M. van Houdenhoven, A. F. van Hoorn, C. J. Kalkman, & G. Kazemier (Eds.), Benchmarking OK - Leren van elkaar (pp. 165-172). Baarn/Leusden: Springer Verlag.

Wullink, Gerhard; van der Lans, Marieke; van Houdenhoven, Mark; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemier, Geert / Eén spoed-OK is géén spoed-OK.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemier. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 165-172.

Research output: ScientificChapter

@inbook{ab2fbbf4a7b443628789da895a280ed3,
title = "Eén spoed-OK is géén spoed-OK",
abstract = "• Kwaliteit van zorg, kwaliteit van arbeid en kostenefficiëntie zijn belangrijke prestatiecriteria voor een OK-faciliteit. De besturing van een OK ten aanzien van het plannen van spoedoperaties hangt nauw samen met deze drie prestatiecriteria via de wachttijd van spoedpatiënten, uitloop van OK-programma’s en kostenefficiëntie van de OK. • In dit artikel vergelijken we drie concepten ten aanzien van het omgaan met spoedoperaties, met name het reserveren van OK-capaciteit ten behoeve van spoed. • We tonen aan dat reserveren van capaciteit voor spoedoperaties op OK’s waar tevens electieve operaties worden uitgevoerd een positief effect heeft op de drie prestatiecriteria van een OK.",
keywords = "METIS-238249, EWI-7617, IR-63594",
author = "Gerhard Wullink and {van der Lans}, Marieke and {van Houdenhoven}, Mark and Hans, {Elias W.} and Hurink, {Johann L.} and Geert Kazemier",
year = "2006",
isbn = "90-78122-03-X",
publisher = "Springer Verlag",
number = "2",
pages = "165--172",
editor = "{van Houdenhoven}, M. and {van Hoorn}, A.F. and C.J. Kalkman and G. Kazemier",
booktitle = "Benchmarking OK - Leren van elkaar",

}

Wullink, G, van der Lans, M, van Houdenhoven, M, Hans, EW, Hurink, JL & Kazemier, G 2006, Eén spoed-OK is géén spoed-OK. in M van Houdenhoven, AF van Hoorn, CJ Kalkman & G Kazemier (eds), Benchmarking OK - Leren van elkaar. Springer Verlag, Baarn/Leusden, pp. 165-172.

Eén spoed-OK is géén spoed-OK. / Wullink, Gerhard; van der Lans, Marieke; van Houdenhoven, Mark; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemier, Geert.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemier. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 165-172.

Research output: ScientificChapter

TY - CHAP

T1 - Eén spoed-OK is géén spoed-OK

AU - Wullink,Gerhard

AU - van der Lans,Marieke

AU - van Houdenhoven,Mark

AU - Hans,Elias W.

AU - Hurink,Johann L.

AU - Kazemier,Geert

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - • Kwaliteit van zorg, kwaliteit van arbeid en kostenefficiëntie zijn belangrijke prestatiecriteria voor een OK-faciliteit. De besturing van een OK ten aanzien van het plannen van spoedoperaties hangt nauw samen met deze drie prestatiecriteria via de wachttijd van spoedpatiënten, uitloop van OK-programma’s en kostenefficiëntie van de OK. • In dit artikel vergelijken we drie concepten ten aanzien van het omgaan met spoedoperaties, met name het reserveren van OK-capaciteit ten behoeve van spoed. • We tonen aan dat reserveren van capaciteit voor spoedoperaties op OK’s waar tevens electieve operaties worden uitgevoerd een positief effect heeft op de drie prestatiecriteria van een OK.

AB - • Kwaliteit van zorg, kwaliteit van arbeid en kostenefficiëntie zijn belangrijke prestatiecriteria voor een OK-faciliteit. De besturing van een OK ten aanzien van het plannen van spoedoperaties hangt nauw samen met deze drie prestatiecriteria via de wachttijd van spoedpatiënten, uitloop van OK-programma’s en kostenefficiëntie van de OK. • In dit artikel vergelijken we drie concepten ten aanzien van het omgaan met spoedoperaties, met name het reserveren van OK-capaciteit ten behoeve van spoed. • We tonen aan dat reserveren van capaciteit voor spoedoperaties op OK’s waar tevens electieve operaties worden uitgevoerd een positief effect heeft op de drie prestatiecriteria van een OK.

KW - METIS-238249

KW - EWI-7617

KW - IR-63594

M3 - Chapter

SN - 90-78122-03-X

SP - 165

EP - 172

BT - Benchmarking OK - Leren van elkaar

PB - Springer Verlag

ER -

Wullink G, van der Lans M, van Houdenhoven M, Hans EW, Hurink JL, Kazemier G. Eén spoed-OK is géén spoed-OK. In van Houdenhoven M, van Hoorn AF, Kalkman CJ, Kazemier G, editors, Benchmarking OK - Leren van elkaar. Baarn/Leusden: Springer Verlag. 2006. p. 165-172.