Klinische mobilisatie voor de hartchirurgische patiënt: Bewegen is Herstellen!

Translated title of the contribution: Early mobilisation for patients undergoing cardio-thoracic surgery: Moving is improving!

Nicole Wielens, Stephanie Hulskotte, F.R. Halfwerk, J.G. Grandjean

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  168 Downloads (Pure)

  Abstract

  De patiëntopname na hartchirurgie in Nederland kenmerkt zich door een kort verblijf op de IC, waarna de patiënt naar de verpleegafdeling komt. Er wordt gestart met fysiotherapie om het herstel te bevorderen, maar veel patiënten blijven in bed liggen en verliezen zo tot 5% spierkracht per dag. Dit artikel laat op basis van een prospectieve studie in het Thorax Centrum Twente een ‘best practice’ zien hoe patiënten succesvol te motiveren zijn om meer te bewegen.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)118-120
  Number of pages3
  JournalCordiaal
  Volume39
  Issue number4
  Publication statusPublished - 5 Sep 2018

  Fingerprint

  Early Ambulation
  Practice Guidelines
  Thoracic Surgery
  Thorax

  Cite this

  Wielens, Nicole ; Hulskotte, Stephanie ; Halfwerk, F.R. ; Grandjean, J.G. / Klinische mobilisatie voor de hartchirurgische patiënt : Bewegen is Herstellen!. In: Cordiaal. 2018 ; Vol. 39, No. 4. pp. 118-120.
  @article{2c6865c6495b4e6996447fe973bfe2ce,
  title = "Klinische mobilisatie voor de hartchirurgische pati{\"e}nt: Bewegen is Herstellen!",
  abstract = "De pati{\"e}ntopname na hartchirurgie in Nederland kenmerkt zich door een kort verblijf op de IC, waarna de pati{\"e}nt naar de verpleegafdeling komt. Er wordt gestart met fysiotherapie om het herstel te bevorderen, maar veel pati{\"e}nten blijven in bed liggen en verliezen zo tot 5{\%} spierkracht per dag. Dit artikel laat op basis van een prospectieve studie in het Thorax Centrum Twente een ‘best practice’ zien hoe pati{\"e}nten succesvol te motiveren zijn om meer te bewegen.",
  author = "Nicole Wielens and Stephanie Hulskotte and F.R. Halfwerk and J.G. Grandjean",
  year = "2018",
  month = "9",
  day = "5",
  language = "Dutch",
  volume = "39",
  pages = "118--120",
  journal = "Cordiaal",
  issn = "0168-3594",
  publisher = "Nederlandse Vereniging voor Hart en Vaat Verpleegkundigen",
  number = "4",

  }

  Klinische mobilisatie voor de hartchirurgische patiënt : Bewegen is Herstellen! / Wielens, Nicole; Hulskotte, Stephanie; Halfwerk, F.R.; Grandjean, J.G.

  In: Cordiaal, Vol. 39, No. 4, 05.09.2018, p. 118-120.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Klinische mobilisatie voor de hartchirurgische patiënt

  T2 - Bewegen is Herstellen!

  AU - Wielens, Nicole

  AU - Hulskotte, Stephanie

  AU - Halfwerk, F.R.

  AU - Grandjean, J.G.

  PY - 2018/9/5

  Y1 - 2018/9/5

  N2 - De patiëntopname na hartchirurgie in Nederland kenmerkt zich door een kort verblijf op de IC, waarna de patiënt naar de verpleegafdeling komt. Er wordt gestart met fysiotherapie om het herstel te bevorderen, maar veel patiënten blijven in bed liggen en verliezen zo tot 5% spierkracht per dag. Dit artikel laat op basis van een prospectieve studie in het Thorax Centrum Twente een ‘best practice’ zien hoe patiënten succesvol te motiveren zijn om meer te bewegen.

  AB - De patiëntopname na hartchirurgie in Nederland kenmerkt zich door een kort verblijf op de IC, waarna de patiënt naar de verpleegafdeling komt. Er wordt gestart met fysiotherapie om het herstel te bevorderen, maar veel patiënten blijven in bed liggen en verliezen zo tot 5% spierkracht per dag. Dit artikel laat op basis van een prospectieve studie in het Thorax Centrum Twente een ‘best practice’ zien hoe patiënten succesvol te motiveren zijn om meer te bewegen.

  UR - https://bwgcvn.be/nl/2019/08/01/bewegen-is-herstellen/

  M3 - Article

  VL - 39

  SP - 118

  EP - 120

  JO - Cordiaal

  JF - Cordiaal

  SN - 0168-3594

  IS - 4

  ER -