Abstract

We geven een korte beschrijving van ons werk gericht op het ontwerpen van een navigatie-agent voor een virtuele werled die met natuurlijke taal aangesproken kan worden. Het project is gestart als afstudeerwerk van de tweede auteur. Dit artikel beschrijft voornamelijk zijn werk. Het werk wordt op dit moment voortgezet binnen een nationaal project op het gebied van toegankelijkheid van webpagina’s en binnen een aantal kleinere, deels ook door afstudeerders uitgevoerde, deelprojecten. De navigatieagent is onderdeel van een agent-raamwerk waarbinnen gecommuniceerd kan worden met andere agents. De navigatietaak bestaat uit het gidsen van bezoekers in de omgeving en het beantwoorden van vragen over deze omgeving (een theatergebouw). Bezoekers worden uitgenodigd het gebouw te exploreren, rond te kijken, vragen te stellen en kunnen al doende advies krijgen van de navigatie-agent. Een plattegrond is aan de omgeving toegevoegd, zodat bezoekers kunnen refereren aan lokaties en objecten op deze kaart, zowel in natuurlijke taal als door aanwijzen en klikken met een muis. Daardoor is sprake van een multi-modaal systeem met cross-modale referentiemogelijkheden.
Original languageUndefined
Pages (from-to)36-39
Number of pages4
JournalI/O Vivat
Volume2
Issue number5
StatePublished - 1 Feb 2002

Fingerprint

Auteur

Keywords

  • METIS-209340
  • IR-66296
  • EWI-6579
  • HMI-MI: MULTIMODAL INTERACTIONS

Cite this

Nijholt, Antinus; van Luin, J.; op den Akker, Hendrikus J.A. / Een navigatie-agent in virtual reality.

Vol. 2, No. 5, 01.02.2002, p. 36-39.

Research output: ProfessionalArticle

@article{e88dedd429df4abdab3e2a494c561cea,
title = "Een navigatie-agent in virtual reality",
abstract = "We geven een korte beschrijving van ons werk gericht op het ontwerpen van een navigatie-agent voor een virtuele werled die met natuurlijke taal aangesproken kan worden. Het project is gestart als afstudeerwerk van de tweede auteur. Dit artikel beschrijft voornamelijk zijn werk. Het werk wordt op dit moment voortgezet binnen een nationaal project op het gebied van toegankelijkheid van webpagina’s en binnen een aantal kleinere, deels ook door afstudeerders uitgevoerde, deelprojecten. De navigatieagent is onderdeel van een agent-raamwerk waarbinnen gecommuniceerd kan worden met andere agents. De navigatietaak bestaat uit het gidsen van bezoekers in de omgeving en het beantwoorden van vragen over deze omgeving (een theatergebouw). Bezoekers worden uitgenodigd het gebouw te exploreren, rond te kijken, vragen te stellen en kunnen al doende advies krijgen van de navigatie-agent. Een plattegrond is aan de omgeving toegevoegd, zodat bezoekers kunnen refereren aan lokaties en objecten op deze kaart, zowel in natuurlijke taal als door aanwijzen en klikken met een muis. Daardoor is sprake van een multi-modaal systeem met cross-modale referentiemogelijkheden.",
keywords = "METIS-209340, IR-66296, EWI-6579, HMI-MI: MULTIMODAL INTERACTIONS",
author = "Antinus Nijholt and {van Luin}, J. and {op den Akker}, {Hendrikus J.A.}",
year = "2002",
month = "2",
volume = "2",
pages = "36--39",
number = "5",

}

Nijholt, A, van Luin, J & op den Akker, HJA 2002, 'Een navigatie-agent in virtual reality' vol 2, no. 5, pp. 36-39.

Een navigatie-agent in virtual reality. / Nijholt, Antinus; van Luin, J.; op den Akker, Hendrikus J.A.

Vol. 2, No. 5, 01.02.2002, p. 36-39.

Research output: ProfessionalArticle

TY - JOUR

T1 - Een navigatie-agent in virtual reality

AU - Nijholt,Antinus

AU - van Luin,J.

AU - op den Akker,Hendrikus J.A.

PY - 2002/2/1

Y1 - 2002/2/1

N2 - We geven een korte beschrijving van ons werk gericht op het ontwerpen van een navigatie-agent voor een virtuele werled die met natuurlijke taal aangesproken kan worden. Het project is gestart als afstudeerwerk van de tweede auteur. Dit artikel beschrijft voornamelijk zijn werk. Het werk wordt op dit moment voortgezet binnen een nationaal project op het gebied van toegankelijkheid van webpagina’s en binnen een aantal kleinere, deels ook door afstudeerders uitgevoerde, deelprojecten. De navigatieagent is onderdeel van een agent-raamwerk waarbinnen gecommuniceerd kan worden met andere agents. De navigatietaak bestaat uit het gidsen van bezoekers in de omgeving en het beantwoorden van vragen over deze omgeving (een theatergebouw). Bezoekers worden uitgenodigd het gebouw te exploreren, rond te kijken, vragen te stellen en kunnen al doende advies krijgen van de navigatie-agent. Een plattegrond is aan de omgeving toegevoegd, zodat bezoekers kunnen refereren aan lokaties en objecten op deze kaart, zowel in natuurlijke taal als door aanwijzen en klikken met een muis. Daardoor is sprake van een multi-modaal systeem met cross-modale referentiemogelijkheden.

AB - We geven een korte beschrijving van ons werk gericht op het ontwerpen van een navigatie-agent voor een virtuele werled die met natuurlijke taal aangesproken kan worden. Het project is gestart als afstudeerwerk van de tweede auteur. Dit artikel beschrijft voornamelijk zijn werk. Het werk wordt op dit moment voortgezet binnen een nationaal project op het gebied van toegankelijkheid van webpagina’s en binnen een aantal kleinere, deels ook door afstudeerders uitgevoerde, deelprojecten. De navigatieagent is onderdeel van een agent-raamwerk waarbinnen gecommuniceerd kan worden met andere agents. De navigatietaak bestaat uit het gidsen van bezoekers in de omgeving en het beantwoorden van vragen over deze omgeving (een theatergebouw). Bezoekers worden uitgenodigd het gebouw te exploreren, rond te kijken, vragen te stellen en kunnen al doende advies krijgen van de navigatie-agent. Een plattegrond is aan de omgeving toegevoegd, zodat bezoekers kunnen refereren aan lokaties en objecten op deze kaart, zowel in natuurlijke taal als door aanwijzen en klikken met een muis. Daardoor is sprake van een multi-modaal systeem met cross-modale referentiemogelijkheden.

KW - METIS-209340

KW - IR-66296

KW - EWI-6579

KW - HMI-MI: MULTIMODAL INTERACTIONS

M3 - Article

VL - 2

SP - 36

EP - 39

IS - 5

ER -