Een robuust en flexibel besturingsconcept voor evoluerende transportnetwerken

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

Abstract

Verladers en klanten eisen steeds meer van de distributielogistiek in termen van doorlooptijd, leverfrequentie en leverbetrouwbaarheid. Logistieke besturingssystemen moeten daarom niet alleen intelligent zijn, maar ook flexibel en robuust. In dit artikel wordt een voorbeeld van zo’n besturingsstructuur geschetst die voor een toekomstig geautomatiseerd transportsysteem rondom Schiphol is ontwikkeld. Aanbeveling is om bij evoluerende transportnetwerken met coöperatieve agenten met een simpele structuur te werken, uitgaand van decentralisatie en zelfcoördinatie.
Original languageUndefined
Pages (from-to)1-12
Number of pages12
JournalManagement executive
Volume2
Issue number3
Publication statusPublished - 2004

Keywords

  • IR-72694

Cite this

@article{261ade5ae44448848bf540543b8b0340,
title = "Een robuust en flexibel besturingsconcept voor evoluerende transportnetwerken",
abstract = "Verladers en klanten eisen steeds meer van de distributielogistiek in termen van doorlooptijd, leverfrequentie en leverbetrouwbaarheid. Logistieke besturingssystemen moeten daarom niet alleen intelligent zijn, maar ook flexibel en robuust. In dit artikel wordt een voorbeeld van zo’n besturingsstructuur geschetst die voor een toekomstig geautomatiseerd transportsysteem rondom Schiphol is ontwikkeld. Aanbeveling is om bij evoluerende transportnetwerken met co{\"o}peratieve agenten met een simpele structuur te werken, uitgaand van decentralisatie en zelfco{\"o}rdinatie.",
keywords = "IR-72694",
author = "{van Harten}, Aart and {van der Heijden}, {Matthijs C.}",
year = "2004",
language = "Undefined",
volume = "2",
pages = "1--12",
journal = "Management executive",
issn = "1571-862X",
publisher = "Vakmedianet",
number = "3",

}

Een robuust en flexibel besturingsconcept voor evoluerende transportnetwerken. / van Harten, Aart; van der Heijden, Matthijs C.

In: Management executive, Vol. 2, No. 3, 2004, p. 1-12.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Een robuust en flexibel besturingsconcept voor evoluerende transportnetwerken

AU - van Harten, Aart

AU - van der Heijden, Matthijs C.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Verladers en klanten eisen steeds meer van de distributielogistiek in termen van doorlooptijd, leverfrequentie en leverbetrouwbaarheid. Logistieke besturingssystemen moeten daarom niet alleen intelligent zijn, maar ook flexibel en robuust. In dit artikel wordt een voorbeeld van zo’n besturingsstructuur geschetst die voor een toekomstig geautomatiseerd transportsysteem rondom Schiphol is ontwikkeld. Aanbeveling is om bij evoluerende transportnetwerken met coöperatieve agenten met een simpele structuur te werken, uitgaand van decentralisatie en zelfcoördinatie.

AB - Verladers en klanten eisen steeds meer van de distributielogistiek in termen van doorlooptijd, leverfrequentie en leverbetrouwbaarheid. Logistieke besturingssystemen moeten daarom niet alleen intelligent zijn, maar ook flexibel en robuust. In dit artikel wordt een voorbeeld van zo’n besturingsstructuur geschetst die voor een toekomstig geautomatiseerd transportsysteem rondom Schiphol is ontwikkeld. Aanbeveling is om bij evoluerende transportnetwerken met coöperatieve agenten met een simpele structuur te werken, uitgaand van decentralisatie en zelfcoördinatie.

KW - IR-72694

M3 - Article

VL - 2

SP - 1

EP - 12

JO - Management executive

JF - Management executive

SN - 1571-862X

IS - 3

ER -