Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden

Dick Slettenhaar, Carel Vaneker, C. Terlouw, J.M.C. Potters, P. Poelmans

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademicpeer-review

16 Downloads (Pure)

Abstract

Studenten in de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente kregen een website aangeboden als platform voor informatie-uitwisseling betreffend vakoverstijgende beroepsvaardigheden van leraren. Inzet was de ontwikkeling van een Community of Learners. Het Ruud de Moor centrum leverde de expertise en de techniek. De onderzoeksvraag luidde: ‘Is een vakoverstijgende (virtuele) Community of Learners een gewenste aanvulling op het instrumentarium in de lerarenopleidingen van ELAN?’ We vroegen de studenten naar de waardering voor en meerwaarde van een dergelijke CoL. Onder de gegeven omstandigheden is de meerwaarde niet ervaren maar de DIO’s zien wel mogelijkheden.
Original languageDutch
Title of host publicationORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten
Place of PublicationEnschede
PublisherUniversiteit Twente, ELAN
Pages27-36
Publication statusPublished - 2006
EventSamen kennis ontwikkelen: 36e Onderwijs Research Dagen 2006 - Amsterdam, Netherlands
Duration: 10 May 200612 May 2006
Conference number: 36

Publication series

Name
PublisherUniversiteit Twente, ELAN

Conference

ConferenceSamen kennis ontwikkelen
Abbreviated titleORD 2006
CountryNetherlands
CityAmsterdam
Period10/05/0612/05/06
Other10-12 May 2006

Keywords

  • METIS-234479
  • IR-92804

Cite this

Slettenhaar, D., Vaneker, C., Terlouw, C., Potters, J. M. C., & Poelmans, P. (2006). Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden. In ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten (pp. 27-36). Enschede: Universiteit Twente, ELAN.
Slettenhaar, Dick ; Vaneker, Carel ; Terlouw, C. ; Potters, J.M.C. ; Poelmans, P. / Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden. ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten. Enschede : Universiteit Twente, ELAN, 2006. pp. 27-36
@inproceedings{3786023078b445d7b74eeede8f89f1ac,
title = "Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden",
abstract = "Studenten in de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente kregen een website aangeboden als platform voor informatie-uitwisseling betreffend vakoverstijgende beroepsvaardigheden van leraren. Inzet was de ontwikkeling van een Community of Learners. Het Ruud de Moor centrum leverde de expertise en de techniek. De onderzoeksvraag luidde: ‘Is een vakoverstijgende (virtuele) Community of Learners een gewenste aanvulling op het instrumentarium in de lerarenopleidingen van ELAN?’ We vroegen de studenten naar de waardering voor en meerwaarde van een dergelijke CoL. Onder de gegeven omstandigheden is de meerwaarde niet ervaren maar de DIO’s zien wel mogelijkheden.",
keywords = "METIS-234479, IR-92804",
author = "Dick Slettenhaar and Carel Vaneker and C. Terlouw and J.M.C. Potters and P. Poelmans",
year = "2006",
language = "Dutch",
publisher = "Universiteit Twente, ELAN",
pages = "27--36",
booktitle = "ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) b{\`e}tadocenten",

}

Slettenhaar, D, Vaneker, C, Terlouw, C, Potters, JMC & Poelmans, P 2006, Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden. in ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten. Universiteit Twente, ELAN, Enschede, pp. 27-36, Samen kennis ontwikkelen, Amsterdam, Netherlands, 10/05/06.

Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden. / Slettenhaar, Dick; Vaneker, Carel; Terlouw, C.; Potters, J.M.C.; Poelmans, P.

ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten. Enschede : Universiteit Twente, ELAN, 2006. p. 27-36.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference contributionAcademicpeer-review

TY - GEN

T1 - Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden

AU - Slettenhaar, Dick

AU - Vaneker, Carel

AU - Terlouw, C.

AU - Potters, J.M.C.

AU - Poelmans, P.

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Studenten in de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente kregen een website aangeboden als platform voor informatie-uitwisseling betreffend vakoverstijgende beroepsvaardigheden van leraren. Inzet was de ontwikkeling van een Community of Learners. Het Ruud de Moor centrum leverde de expertise en de techniek. De onderzoeksvraag luidde: ‘Is een vakoverstijgende (virtuele) Community of Learners een gewenste aanvulling op het instrumentarium in de lerarenopleidingen van ELAN?’ We vroegen de studenten naar de waardering voor en meerwaarde van een dergelijke CoL. Onder de gegeven omstandigheden is de meerwaarde niet ervaren maar de DIO’s zien wel mogelijkheden.

AB - Studenten in de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente kregen een website aangeboden als platform voor informatie-uitwisseling betreffend vakoverstijgende beroepsvaardigheden van leraren. Inzet was de ontwikkeling van een Community of Learners. Het Ruud de Moor centrum leverde de expertise en de techniek. De onderzoeksvraag luidde: ‘Is een vakoverstijgende (virtuele) Community of Learners een gewenste aanvulling op het instrumentarium in de lerarenopleidingen van ELAN?’ We vroegen de studenten naar de waardering voor en meerwaarde van een dergelijke CoL. Onder de gegeven omstandigheden is de meerwaarde niet ervaren maar de DIO’s zien wel mogelijkheden.

KW - METIS-234479

KW - IR-92804

M3 - Conference contribution

SP - 27

EP - 36

BT - ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten

PB - Universiteit Twente, ELAN

CY - Enschede

ER -

Slettenhaar D, Vaneker C, Terlouw C, Potters JMC, Poelmans P. Een webbased Community of Learners (CoL) voor beroepsvaardigheden. In ORD 2006 : Community of Learners voor het leren van (aankomende) bètadocenten. Enschede: Universiteit Twente, ELAN. 2006. p. 27-36