Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven

Egbert van der Veen, Erwin Hans

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

36 Downloads (Pure)

Abstract

Het sociale leven – sportactiviteiten, verjaardagsbezoeken, het ontmoeten van vrienden – vindt vooral in de weekeinden plaats. Dit maakt werken in het weekend voor veel mensen onaantrekkelijk. In sectoren waar de dienstverlening 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar moet zijn, zoals in de gezondheidszorg en de beveiligingssector, dienen medewerkers wel in het weekend te werken. Het maken van goede dienstroosters voor het weekend is een uitdaging: medewerkers hebben vaak heel specifieke voorkeuren terwijl de werkgever moet zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet. Het maken van goede dienstroosters wordt verder bemoeilijkt doordat er rekening moet worden gehouden met de Arbeidstijdenwetgeving (ATW) en omdat werkgevers de diensten ‘eerlijk’ over de medewerkers willen verdelen.
Original languageDutch
Pages (from-to)16-19
Number of pages4
JournalSTAtOR
Volume14
Issue number1
Publication statusPublished - Feb 2013

Cite this

van der Veen, Egbert ; Hans, Erwin. / Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven. In: STAtOR. 2013 ; Vol. 14, No. 1. pp. 16-19.
@article{9d83d71cc29f48f19113ddfc9513a88f,
title = "Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven",
abstract = "Het sociale leven – sportactiviteiten, verjaardagsbezoeken, het ontmoeten van vrienden – vindt vooral in de weekeinden plaats. Dit maakt werken in het weekend voor veel mensen onaantrekkelijk. In sectoren waar de dienstverlening 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar moet zijn, zoals in de gezondheidszorg en de beveiligingssector, dienen medewerkers wel in het weekend te werken. Het maken van goede dienstroosters voor het weekend is een uitdaging: medewerkers hebben vaak heel specifieke voorkeuren terwijl de werkgever moet zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet. Het maken van goede dienstroosters wordt verder bemoeilijkt doordat er rekening moet worden gehouden met de Arbeidstijdenwetgeving (ATW) en omdat werkgevers de diensten ‘eerlijk’ over de medewerkers willen verdelen.",
author = "{van der Veen}, Egbert and Erwin Hans",
year = "2013",
month = "2",
language = "Dutch",
volume = "14",
pages = "16--19",
journal = "STAtOR",
issn = "1567-3383",
publisher = "Vereniging voor Statistiek",
number = "1",

}

van der Veen, E & Hans, E 2013, 'Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven', STAtOR, vol. 14, no. 1, pp. 16-19.

Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven. / van der Veen, Egbert; Hans, Erwin.

In: STAtOR, Vol. 14, No. 1, 02.2013, p. 16-19.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Eerst weekend! Wiskunde in dienst van een sociaal leven

AU - van der Veen, Egbert

AU - Hans, Erwin

PY - 2013/2

Y1 - 2013/2

N2 - Het sociale leven – sportactiviteiten, verjaardagsbezoeken, het ontmoeten van vrienden – vindt vooral in de weekeinden plaats. Dit maakt werken in het weekend voor veel mensen onaantrekkelijk. In sectoren waar de dienstverlening 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar moet zijn, zoals in de gezondheidszorg en de beveiligingssector, dienen medewerkers wel in het weekend te werken. Het maken van goede dienstroosters voor het weekend is een uitdaging: medewerkers hebben vaak heel specifieke voorkeuren terwijl de werkgever moet zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet. Het maken van goede dienstroosters wordt verder bemoeilijkt doordat er rekening moet worden gehouden met de Arbeidstijdenwetgeving (ATW) en omdat werkgevers de diensten ‘eerlijk’ over de medewerkers willen verdelen.

AB - Het sociale leven – sportactiviteiten, verjaardagsbezoeken, het ontmoeten van vrienden – vindt vooral in de weekeinden plaats. Dit maakt werken in het weekend voor veel mensen onaantrekkelijk. In sectoren waar de dienstverlening 7 dagen in de week en 24 uur per dag beschikbaar moet zijn, zoals in de gezondheidszorg en de beveiligingssector, dienen medewerkers wel in het weekend te werken. Het maken van goede dienstroosters voor het weekend is een uitdaging: medewerkers hebben vaak heel specifieke voorkeuren terwijl de werkgever moet zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet. Het maken van goede dienstroosters wordt verder bemoeilijkt doordat er rekening moet worden gehouden met de Arbeidstijdenwetgeving (ATW) en omdat werkgevers de diensten ‘eerlijk’ over de medewerkers willen verdelen.

M3 - Article

VL - 14

SP - 16

EP - 19

JO - STAtOR

JF - STAtOR

SN - 1567-3383

IS - 1

ER -