eHealth: Useful application in practice

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

E-health kan beschreven worden als het gebruik van digitale technologie om
gezondheid, welzijn en de gezondheidszorg te ondersteunen (Gemert-Pijnen et al. 2018). Van belang hierbij is dat e-health geen opzichzelfstaand instrument of apparaat is dat zomaar ingezet kan worden in de behandeling van patiënten. Bij e-health gaat het om zorg die ondersteund wordt door technologie en daardoor ingrijpt op de huidige manier zorgverlening en de organisatie van zorgprocessen. Een positieve attitude en voldoende vaardigheden van hulpverleners zijn hierbij van belang (Gemert-Pijnen et al. 2013). Inmiddels worden steeds meer verschillende technologieën ingezet in de zorg: van mobiele apps en websites tot ‘wearables’ (sensortechnologie die verbonden kan zijn met een platform voor data-uitwisseling en gepersonaliseerde coaching) en virtual reality (het simuleren van een omgeving via een computer om een persoon via diverse zintuigen onder te kunnen dompelen in een ervaring). Concrete voorbeelden voor neuropsychologische behandelingen zijn te vinden in 7H. 15.
Translated title of the contributioneHealth: Useful application in practice
Original languageDutch
Title of host publicationDe rol van neuropsychologie bij psychotherapie
EditorsJ.A.M. Vandermeulen, M.M.A. Derix, A. van Dijke
PublisherBohn Stafleu Van Loghum
Pages117-126
ISBN (Print)978-90-368-2263-3
Publication statusPublished - 2019

Fingerprint

virtual reality
health

Cite this

van Gemert-Pijnen, J. E. W. C., & Kip, H. (2019). E-health: Zinvol toegepast in de praktijk. In J. A. M. Vandermeulen, M. M. A. Derix, & A. van Dijke (Eds.), De rol van neuropsychologie bij psychotherapie (pp. 117-126). Bohn Stafleu Van Loghum.
van Gemert-Pijnen, J.E.W.C. ; Kip, H. / E-health : Zinvol toegepast in de praktijk. De rol van neuropsychologie bij psychotherapie. editor / J.A.M. Vandermeulen ; M.M.A. Derix ; A. van Dijke. Bohn Stafleu Van Loghum, 2019. pp. 117-126
@inbook{e798925786ff4ad58a96adf6e6242183,
title = "E-health: Zinvol toegepast in de praktijk",
abstract = "E-health kan beschreven worden als het gebruik van digitale technologie omgezondheid, welzijn en de gezondheidszorg te ondersteunen (Gemert-Pijnen et al. 2018). Van belang hierbij is dat e-health geen opzichzelfstaand instrument of apparaat is dat zomaar ingezet kan worden in de behandeling van pati{\"e}nten. Bij e-health gaat het om zorg die ondersteund wordt door technologie en daardoor ingrijpt op de huidige manier zorgverlening en de organisatie van zorgprocessen. Een positieve attitude en voldoende vaardigheden van hulpverleners zijn hierbij van belang (Gemert-Pijnen et al. 2013). Inmiddels worden steeds meer verschillende technologie{\"e}n ingezet in de zorg: van mobiele apps en websites tot ‘wearables’ (sensortechnologie die verbonden kan zijn met een platform voor data-uitwisseling en gepersonaliseerde coaching) en virtual reality (het simuleren van een omgeving via een computer om een persoon via diverse zintuigen onder te kunnen dompelen in een ervaring). Concrete voorbeelden voor neuropsychologische behandelingen zijn te vinden in 7H. 15.",
author = "{van Gemert-Pijnen}, J.E.W.C. and H. Kip",
year = "2019",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-368-2263-3",
pages = "117--126",
editor = "J.A.M. Vandermeulen and M.M.A. Derix and {van Dijke}, A.",
booktitle = "De rol van neuropsychologie bij psychotherapie",
publisher = "Bohn Stafleu Van Loghum",
address = "Netherlands",

}

van Gemert-Pijnen, JEWC & Kip, H 2019, E-health: Zinvol toegepast in de praktijk. in JAM Vandermeulen, MMA Derix & A van Dijke (eds), De rol van neuropsychologie bij psychotherapie. Bohn Stafleu Van Loghum, pp. 117-126.

E-health : Zinvol toegepast in de praktijk. / van Gemert-Pijnen, J.E.W.C.; Kip, H.

De rol van neuropsychologie bij psychotherapie. ed. / J.A.M. Vandermeulen; M.M.A. Derix; A. van Dijke. Bohn Stafleu Van Loghum, 2019. p. 117-126.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - E-health

T2 - Zinvol toegepast in de praktijk

AU - van Gemert-Pijnen, J.E.W.C.

AU - Kip, H.

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - E-health kan beschreven worden als het gebruik van digitale technologie omgezondheid, welzijn en de gezondheidszorg te ondersteunen (Gemert-Pijnen et al. 2018). Van belang hierbij is dat e-health geen opzichzelfstaand instrument of apparaat is dat zomaar ingezet kan worden in de behandeling van patiënten. Bij e-health gaat het om zorg die ondersteund wordt door technologie en daardoor ingrijpt op de huidige manier zorgverlening en de organisatie van zorgprocessen. Een positieve attitude en voldoende vaardigheden van hulpverleners zijn hierbij van belang (Gemert-Pijnen et al. 2013). Inmiddels worden steeds meer verschillende technologieën ingezet in de zorg: van mobiele apps en websites tot ‘wearables’ (sensortechnologie die verbonden kan zijn met een platform voor data-uitwisseling en gepersonaliseerde coaching) en virtual reality (het simuleren van een omgeving via een computer om een persoon via diverse zintuigen onder te kunnen dompelen in een ervaring). Concrete voorbeelden voor neuropsychologische behandelingen zijn te vinden in 7H. 15.

AB - E-health kan beschreven worden als het gebruik van digitale technologie omgezondheid, welzijn en de gezondheidszorg te ondersteunen (Gemert-Pijnen et al. 2018). Van belang hierbij is dat e-health geen opzichzelfstaand instrument of apparaat is dat zomaar ingezet kan worden in de behandeling van patiënten. Bij e-health gaat het om zorg die ondersteund wordt door technologie en daardoor ingrijpt op de huidige manier zorgverlening en de organisatie van zorgprocessen. Een positieve attitude en voldoende vaardigheden van hulpverleners zijn hierbij van belang (Gemert-Pijnen et al. 2013). Inmiddels worden steeds meer verschillende technologieën ingezet in de zorg: van mobiele apps en websites tot ‘wearables’ (sensortechnologie die verbonden kan zijn met een platform voor data-uitwisseling en gepersonaliseerde coaching) en virtual reality (het simuleren van een omgeving via een computer om een persoon via diverse zintuigen onder te kunnen dompelen in een ervaring). Concrete voorbeelden voor neuropsychologische behandelingen zijn te vinden in 7H. 15.

M3 - Chapter

SN - 978-90-368-2263-3

SP - 117

EP - 126

BT - De rol van neuropsychologie bij psychotherapie

A2 - Vandermeulen, J.A.M.

A2 - Derix, M.M.A.

A2 - van Dijke, A.

PB - Bohn Stafleu Van Loghum

ER -

van Gemert-Pijnen JEWC, Kip H. E-health: Zinvol toegepast in de praktijk. In Vandermeulen JAM, Derix MMA, van Dijke A, editors, De rol van neuropsychologie bij psychotherapie. Bohn Stafleu Van Loghum. 2019. p. 117-126