Elektronisch zakendoen in het MKB: Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'

J. de Jong, M. van der Veen

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Doelstellingen 'Nederland gaat Digitaal' - In zijn nota 'Het MKB in de digitale delta 'schetst het Ministerie van Economische Zaken welke activiteiten in gang worden gezet om het gebruik van internet en elektronisch zakendoen binnen het MKB te stimuleren. Met het project 'Nederland gaat Digitaal', uitgevoerd door Syntens, worden ondernemers gestimuleerd om meer van deze mogelijkheden gebruik te maken. De aangescherpte doelstelling van 'Nederland gaat Digitaal' is dat voor eind 2005:- 66% van het MKB aanwezig is op internet (minimaal met een website/elektronische etalage)- 66 % van het MKB elektronisch zakendoet met afnemers en/of toeleveranciers.

  Aanpak nulmeting - Met een nulmeting is bekeken in hoeverre deze doelstelling al gerealiseerd wordt. EIM en Syntens hebben via een onderzoek onder 638 bedrijven uit 9 sectoren de stand van zaken omtrent elektronisch zakendoen in het MKB in kaart gebracht.- In dit rapport wordt ingegaan op de resultaten van deze nulmeting. De onderwerpen zijn: elektronisch zakendoen in het MKB, toepassingen in bedrijfsprocessen, de factoren die het afwegen van elektronisch zakendoen beïnvloeden en de gevolgen/resultaten van elektronisch zakendoen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationEnschede
  PublisherUniversity of Twente
  Number of pages42
  Publication statusPublished - 2003

  Keywords

  • METIS-207168

  Cite this

  de Jong, J., & van der Veen, M. (2003). Elektronisch zakendoen in het MKB: Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'. Enschede: University of Twente.
  de Jong, J. ; van der Veen, M. / Elektronisch zakendoen in het MKB : Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'. Enschede : University of Twente, 2003. 42 p.
  @book{dcc55684f69c4a98bf4d9ae8700062f1,
  title = "Elektronisch zakendoen in het MKB: Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'",
  abstract = "Doelstellingen 'Nederland gaat Digitaal' - In zijn nota 'Het MKB in de digitale delta 'schetst het Ministerie van Economische Zaken welke activiteiten in gang worden gezet om het gebruik van internet en elektronisch zakendoen binnen het MKB te stimuleren. Met het project 'Nederland gaat Digitaal', uitgevoerd door Syntens, worden ondernemers gestimuleerd om meer van deze mogelijkheden gebruik te maken. De aangescherpte doelstelling van 'Nederland gaat Digitaal' is dat voor eind 2005:- 66{\%} van het MKB aanwezig is op internet (minimaal met een website/elektronische etalage)- 66 {\%} van het MKB elektronisch zakendoet met afnemers en/of toeleveranciers.Aanpak nulmeting - Met een nulmeting is bekeken in hoeverre deze doelstelling al gerealiseerd wordt. EIM en Syntens hebben via een onderzoek onder 638 bedrijven uit 9 sectoren de stand van zaken omtrent elektronisch zakendoen in het MKB in kaart gebracht.- In dit rapport wordt ingegaan op de resultaten van deze nulmeting. De onderwerpen zijn: elektronisch zakendoen in het MKB, toepassingen in bedrijfsprocessen, de factoren die het afwegen van elektronisch zakendoen be{\"i}nvloeden en de gevolgen/resultaten van elektronisch zakendoen.",
  keywords = "METIS-207168",
  author = "{de Jong}, J. and {van der Veen}, M.",
  note = "Published with EIM and Syntens",
  year = "2003",
  language = "Dutch",
  publisher = "University of Twente",
  address = "Netherlands",

  }

  de Jong, J & van der Veen, M 2003, Elektronisch zakendoen in het MKB: Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'. University of Twente, Enschede.

  Elektronisch zakendoen in het MKB : Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'. / de Jong, J.; van der Veen, M.

  Enschede : University of Twente, 2003. 42 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Elektronisch zakendoen in het MKB

  T2 - Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'

  AU - de Jong, J.

  AU - van der Veen, M.

  N1 - Published with EIM and Syntens

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Doelstellingen 'Nederland gaat Digitaal' - In zijn nota 'Het MKB in de digitale delta 'schetst het Ministerie van Economische Zaken welke activiteiten in gang worden gezet om het gebruik van internet en elektronisch zakendoen binnen het MKB te stimuleren. Met het project 'Nederland gaat Digitaal', uitgevoerd door Syntens, worden ondernemers gestimuleerd om meer van deze mogelijkheden gebruik te maken. De aangescherpte doelstelling van 'Nederland gaat Digitaal' is dat voor eind 2005:- 66% van het MKB aanwezig is op internet (minimaal met een website/elektronische etalage)- 66 % van het MKB elektronisch zakendoet met afnemers en/of toeleveranciers.Aanpak nulmeting - Met een nulmeting is bekeken in hoeverre deze doelstelling al gerealiseerd wordt. EIM en Syntens hebben via een onderzoek onder 638 bedrijven uit 9 sectoren de stand van zaken omtrent elektronisch zakendoen in het MKB in kaart gebracht.- In dit rapport wordt ingegaan op de resultaten van deze nulmeting. De onderwerpen zijn: elektronisch zakendoen in het MKB, toepassingen in bedrijfsprocessen, de factoren die het afwegen van elektronisch zakendoen beïnvloeden en de gevolgen/resultaten van elektronisch zakendoen.

  AB - Doelstellingen 'Nederland gaat Digitaal' - In zijn nota 'Het MKB in de digitale delta 'schetst het Ministerie van Economische Zaken welke activiteiten in gang worden gezet om het gebruik van internet en elektronisch zakendoen binnen het MKB te stimuleren. Met het project 'Nederland gaat Digitaal', uitgevoerd door Syntens, worden ondernemers gestimuleerd om meer van deze mogelijkheden gebruik te maken. De aangescherpte doelstelling van 'Nederland gaat Digitaal' is dat voor eind 2005:- 66% van het MKB aanwezig is op internet (minimaal met een website/elektronische etalage)- 66 % van het MKB elektronisch zakendoet met afnemers en/of toeleveranciers.Aanpak nulmeting - Met een nulmeting is bekeken in hoeverre deze doelstelling al gerealiseerd wordt. EIM en Syntens hebben via een onderzoek onder 638 bedrijven uit 9 sectoren de stand van zaken omtrent elektronisch zakendoen in het MKB in kaart gebracht.- In dit rapport wordt ingegaan op de resultaten van deze nulmeting. De onderwerpen zijn: elektronisch zakendoen in het MKB, toepassingen in bedrijfsprocessen, de factoren die het afwegen van elektronisch zakendoen beïnvloeden en de gevolgen/resultaten van elektronisch zakendoen.

  KW - METIS-207168

  M3 - Report

  BT - Elektronisch zakendoen in het MKB

  PB - University of Twente

  CY - Enschede

  ER -

  de Jong J, van der Veen M. Elektronisch zakendoen in het MKB: Nulmeting voor het project 'Nederland gaat digitaal'. Enschede: University of Twente, 2003. 42 p.