Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving

Marcus Popkema, Kees Boersma, Bertien Broekhans

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

In dit boek schetsen diverse auteurs aan de hand van het klimaatdebat een indringend beeld van de rol van kennis en wetenschappelijke praktijken in controverses. De casus van klimaatverandering maakt bij velen de tongen los. Zij toont dat vermenging van politieke en wetenschappelijke overtuigingen in hoge mate aan de orde is, waarbij antwoorden op de vragen (1) gebeurt er iets met het klimaat, (2) komt dat door de mens, en (3) moeten we er iets aan doen, hand in hand lijken te gaan met de maatschappelijke positie en macht van actoren. Deze epiloog bevat ideeën over wat wetenschappers kunnen doen om het kennisklimaat te bevorderen.
Original languageUndefined
Title of host publicationKennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat
EditorsGerard Alberts, Kees Boersma, Bertien Broekhans, Anne M. Dijkstra, Wolter Pieters, Marcus Popkema, Tomas Vanheste
Place of PublicationAmsterdam
PublisherAmsterdam University Press
Pages225-231
Number of pages7
ISBN (Print)978-90-8964-401-5
Publication statusPublished - 2011

Publication series

NameJaarboek Kennissamenleving
PublisherAmsterdam University Press
Number7
Volume7
ISSN (Print)1871-0034

Keywords

  • IR-78984
  • METIS-281640
  • EWI-20996
  • SCS-Cybersecurity
  • Klimaatdebat

Cite this

Popkema, M., Boersma, K., & Broekhans, B. (2011). Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving. In G. Alberts, K. Boersma, B. Broekhans, A. M. Dijkstra, W. Pieters, M. Popkema, & T. Vanheste (Eds.), Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat (pp. 225-231). (Jaarboek Kennissamenleving; Vol. 7, No. 7). Amsterdam: Amsterdam University Press.
Popkema, Marcus ; Boersma, Kees ; Broekhans, Bertien. / Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving. Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat. editor / Gerard Alberts ; Kees Boersma ; Bertien Broekhans ; Anne M. Dijkstra ; Wolter Pieters ; Marcus Popkema ; Tomas Vanheste. Amsterdam : Amsterdam University Press, 2011. pp. 225-231 (Jaarboek Kennissamenleving; 7).
@inbook{1347f66214c1419ab905f6107f4cccfc,
title = "Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving",
abstract = "In dit boek schetsen diverse auteurs aan de hand van het klimaatdebat een indringend beeld van de rol van kennis en wetenschappelijke praktijken in controverses. De casus van klimaatverandering maakt bij velen de tongen los. Zij toont dat vermenging van politieke en wetenschappelijke overtuigingen in hoge mate aan de orde is, waarbij antwoorden op de vragen (1) gebeurt er iets met het klimaat, (2) komt dat door de mens, en (3) moeten we er iets aan doen, hand in hand lijken te gaan met de maatschappelijke positie en macht van actoren. Deze epiloog bevat idee{\"e}n over wat wetenschappers kunnen doen om het kennisklimaat te bevorderen.",
keywords = "IR-78984, METIS-281640, EWI-20996, SCS-Cybersecurity, Klimaatdebat",
author = "Marcus Popkema and Kees Boersma and Bertien Broekhans",
year = "2011",
language = "Undefined",
isbn = "978-90-8964-401-5",
series = "Jaarboek Kennissamenleving",
publisher = "Amsterdam University Press",
number = "7",
pages = "225--231",
editor = "Gerard Alberts and Kees Boersma and Bertien Broekhans and Dijkstra, {Anne M.} and Wolter Pieters and Marcus Popkema and Tomas Vanheste",
booktitle = "Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat",
address = "Netherlands",

}

Popkema, M, Boersma, K & Broekhans, B 2011, Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving. in G Alberts, K Boersma, B Broekhans, AM Dijkstra, W Pieters, M Popkema & T Vanheste (eds), Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat. Jaarboek Kennissamenleving, no. 7, vol. 7, Amsterdam University Press, Amsterdam, pp. 225-231.

Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving. / Popkema, Marcus; Boersma, Kees; Broekhans, Bertien.

Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat. ed. / Gerard Alberts; Kees Boersma; Bertien Broekhans; Anne M. Dijkstra; Wolter Pieters; Marcus Popkema; Tomas Vanheste. Amsterdam : Amsterdam University Press, 2011. p. 225-231 (Jaarboek Kennissamenleving; Vol. 7, No. 7).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving

AU - Popkema, Marcus

AU - Boersma, Kees

AU - Broekhans, Bertien

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - In dit boek schetsen diverse auteurs aan de hand van het klimaatdebat een indringend beeld van de rol van kennis en wetenschappelijke praktijken in controverses. De casus van klimaatverandering maakt bij velen de tongen los. Zij toont dat vermenging van politieke en wetenschappelijke overtuigingen in hoge mate aan de orde is, waarbij antwoorden op de vragen (1) gebeurt er iets met het klimaat, (2) komt dat door de mens, en (3) moeten we er iets aan doen, hand in hand lijken te gaan met de maatschappelijke positie en macht van actoren. Deze epiloog bevat ideeën over wat wetenschappers kunnen doen om het kennisklimaat te bevorderen.

AB - In dit boek schetsen diverse auteurs aan de hand van het klimaatdebat een indringend beeld van de rol van kennis en wetenschappelijke praktijken in controverses. De casus van klimaatverandering maakt bij velen de tongen los. Zij toont dat vermenging van politieke en wetenschappelijke overtuigingen in hoge mate aan de orde is, waarbij antwoorden op de vragen (1) gebeurt er iets met het klimaat, (2) komt dat door de mens, en (3) moeten we er iets aan doen, hand in hand lijken te gaan met de maatschappelijke positie en macht van actoren. Deze epiloog bevat ideeën over wat wetenschappers kunnen doen om het kennisklimaat te bevorderen.

KW - IR-78984

KW - METIS-281640

KW - EWI-20996

KW - SCS-Cybersecurity

KW - Klimaatdebat

M3 - Chapter

SN - 978-90-8964-401-5

T3 - Jaarboek Kennissamenleving

SP - 225

EP - 231

BT - Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat

A2 - Alberts, Gerard

A2 - Boersma, Kees

A2 - Broekhans, Bertien

A2 - Dijkstra, Anne M.

A2 - Pieters, Wolter

A2 - Popkema, Marcus

A2 - Vanheste, Tomas

PB - Amsterdam University Press

CY - Amsterdam

ER -

Popkema M, Boersma K, Broekhans B. Epiloog: Het klimaat voor kennis in de kennissamenleving. In Alberts G, Boersma K, Broekhans B, Dijkstra AM, Pieters W, Popkema M, Vanheste T, editors, Kennisklimaat: (On)macht van de wetenschap in het klimaatdebat. Amsterdam: Amsterdam University Press. 2011. p. 225-231. (Jaarboek Kennissamenleving; 7).