Ervaring met geothermie in Indonesie en Oost Afrika : powerpoint

Research output: Contribution to conferenceOtherOther research output

63 Downloads (Pure)
Original languageEnglish
Pagess1-s20
Publication statusPublished - 19 Sept 2018
EventDuurzame energie uit de bodem: hoe, wat, waar?: 19 september 2018, de Waaier 2 (Breedveldzaal), Universiteit Twente - University of twente, Enschede, Netherlands
Duration: 19 Sept 201819 Sept 2018
http://www.energieuitdebodem.nl

Workshop

WorkshopDuurzame energie uit de bodem: hoe, wat, waar?
Country/TerritoryNetherlands
CityEnschede
Period19/09/1819/09/18
OtherWaarom dit symposium?
In het kader van de energietransitie zoeken overheden, industrie en wetenschap naar duurzame alternatieven voor koolwaterstoffen. Vaak beperkt deze zoektocht zich tot onderzoek naar zonneparken en windmolens. Diepe- en Ultra-diepe geothermie, waarbij warmte uit de aarde wordt gebruikt als duurzame energiebron, staat nog te vaak niet op de radar van beleidsmakers en potentiële afnemers.

Nieuw onderzoek uitgevoerd door dGB Earth Sciences laat bijvoorbeeld zien dat heel Twente geo-thermisch potentieel heeft. De nieuwe kaarten bedekken ook het Duitse grensgebied en onze Oosterburen zijn dan ook van harte welkom op het symposium.

Na het welkom van de Rector Magnificus van de Universiteit Twente zal Eveline Rosendaal van Energie Beheer Nederland een uitleg geven over wat Geothermie precies inhoudt en wat de ontwikkelingen zijn binnen Nederland.

Naast algemene informatie over diepe en ultra-diepe geothermie en de potentie van de ondergrond komen ook beleid, warmtevraag en innovatie aan bod. Twence, de grootste duurzame energie leverancier van Twente, zal zijn visie op de mogelijke rol van geothermie in de toekomstige energie voorziening presenteren. Encontech, een spin-off van de Universiteit Twente, presenteert een revolutionaire technologie voor een warmte aangedreven pomp, waarmee warmte rechtstreeks wordt omgezet in mechanische energie. Deze innovatie kan geothermische centrales rendabeler maken en biedt tevens perspectief voor alternatieve toepassingen van aardwarmte (o.a. voor koeling en zelfs productie van elektriciteit).
Internet address

Cite this