Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B

Johannes T.A. Bressers, Theo de Bruijn, V. Dinica

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid (CSTM) van de Universiteit Twente een evaluatie-onderzoek verricht naar de effectiviteit en efficiency van de meerjaren afspraken energie efficiency verbetering (hierna MJA). De MJA’s zijn in twee afzonderlijke studies onderzocht. In het A-deel zijn de MJA’s geëvalueerd vanuit het perspectief van de overheid en in het B-deel vanuit het perspectief van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de resultaten van het B-deel van de evaluatie. Dit deel van de evaluatie concentreerde zich op MJA2. Volgens afspraak vond de evaluatie plaats in wisselwerking met het MJA-Platform en stond onder begeleiding van de agendacommissie van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de bevindingen en aanbevelingen van de onderzoekers, ter overweging van het MJA-platform.
Original languageUndefined
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Clean Technology and Environmental Policy
Number of pages82
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameCSTM Studies en Raporten
No.213
ISSN (Print)1381-6357

Keywords

  • IR-48964
  • METIS-220813

Cite this

Bressers, J. T. A., de Bruijn, T., & Dinica, V. (2004). Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B. (CSTM Studies en Raporten; No. 213). Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy.
Bressers, Johannes T.A. ; de Bruijn, Theo ; Dinica, V. / Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B. Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 82 p. (CSTM Studies en Raporten; 213).
@book{cf4cb073307d44f08243d9ebd3ff9dfd,
title = "Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B",
abstract = "In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid (CSTM) van de Universiteit Twente een evaluatie-onderzoek verricht naar de effectiviteit en efficiency van de meerjaren afspraken energie efficiency verbetering (hierna MJA). De MJA’s zijn in twee afzonderlijke studies onderzocht. In het A-deel zijn de MJA’s ge{\"e}valueerd vanuit het perspectief van de overheid en in het B-deel vanuit het perspectief van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de resultaten van het B-deel van de evaluatie. Dit deel van de evaluatie concentreerde zich op MJA2. Volgens afspraak vond de evaluatie plaats in wisselwerking met het MJA-Platform en stond onder begeleiding van de agendacommissie van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de bevindingen en aanbevelingen van de onderzoekers, ter overweging van het MJA-platform.",
keywords = "IR-48964, METIS-220813",
author = "Bressers, {Johannes T.A.} and {de Bruijn}, Theo and V. Dinica",
year = "2004",
language = "Undefined",
series = "CSTM Studies en Raporten",
publisher = "Center for Clean Technology and Environmental Policy",
number = "213",
address = "Netherlands",

}

Bressers, JTA, de Bruijn, T & Dinica, V 2004, Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B. CSTM Studies en Raporten, no. 213, Center for Clean Technology and Environmental Policy, Enschede.

Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B. / Bressers, Johannes T.A.; de Bruijn, Theo; Dinica, V.

Enschede : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 82 p. (CSTM Studies en Raporten; No. 213).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B

AU - Bressers, Johannes T.A.

AU - de Bruijn, Theo

AU - Dinica, V.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid (CSTM) van de Universiteit Twente een evaluatie-onderzoek verricht naar de effectiviteit en efficiency van de meerjaren afspraken energie efficiency verbetering (hierna MJA). De MJA’s zijn in twee afzonderlijke studies onderzocht. In het A-deel zijn de MJA’s geëvalueerd vanuit het perspectief van de overheid en in het B-deel vanuit het perspectief van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de resultaten van het B-deel van de evaluatie. Dit deel van de evaluatie concentreerde zich op MJA2. Volgens afspraak vond de evaluatie plaats in wisselwerking met het MJA-Platform en stond onder begeleiding van de agendacommissie van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de bevindingen en aanbevelingen van de onderzoekers, ter overweging van het MJA-platform.

AB - In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft het Centrum voor Schone Technologie en Milieubeleid (CSTM) van de Universiteit Twente een evaluatie-onderzoek verricht naar de effectiviteit en efficiency van de meerjaren afspraken energie efficiency verbetering (hierna MJA). De MJA’s zijn in twee afzonderlijke studies onderzocht. In het A-deel zijn de MJA’s geëvalueerd vanuit het perspectief van de overheid en in het B-deel vanuit het perspectief van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de resultaten van het B-deel van de evaluatie. Dit deel van de evaluatie concentreerde zich op MJA2. Volgens afspraak vond de evaluatie plaats in wisselwerking met het MJA-Platform en stond onder begeleiding van de agendacommissie van het MJA-Platform. Dit rapport bevat de bevindingen en aanbevelingen van de onderzoekers, ter overweging van het MJA-platform.

KW - IR-48964

KW - METIS-220813

M3 - Report

T3 - CSTM Studies en Raporten

BT - Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B

PB - Center for Clean Technology and Environmental Policy

CY - Enschede

ER -

Bressers JTA, de Bruijn T, Dinica V. Evaluatie MJA2 - Eindrapportage Deel B. Enschede: Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2004. 82 p. (CSTM Studies en Raporten; 213).