Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten

Translated title of the contribution: Evaluation internal allocation models Flemish universities

Research output: Book/ReportReportProfessional

9 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport bevat de uitkomsten van een studie naar de inrichting en werking van de interne allocatiemodellen van de Vlaamse universiteiten. Doel is inzicht te verschaffen in de verdeelsleutels die Vlaamse universiteiten gebruiken om onderwijs- en onderzoeksgelden te verdelen over de faculteiten binnen de universiteit. Deze verdeelsleutels zijn sterk ingegeven door de parameters gehanteerd in het financieringsmodel dat de Vlaamse overheid gebruikt om de basisfinanciering voor de universiteiten te berekenen. Speciale aandacht in de evaluatie gaat uit naar de puntengewichten – dit zijn de parameters die tot op zekere hoogte de kostprijsverschillen tussen de verschillende wetenschapsgebieden weerspiegelen.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Higher Education Policy Studies (CHEPS)
Number of pages76
Publication statusPublished - 14 Jan 2019

Fingerprint

university
evaluation

Keywords

  • Vlaamse universiteiten
  • bekostiging
  • hoger onderwijs

Cite this

de Boer, H. F., & Jongbloed, B. W. A. (2019). Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten. Enschede: Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS).
de Boer, Harry F. ; Jongbloed, B.W.A. / Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten. Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2019. 76 p.
@book{2fbc7142ff0a47ceb9b2a14ae7816514,
title = "Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten",
abstract = "Dit rapport bevat de uitkomsten van een studie naar de inrichting en werking van de interne allocatiemodellen van de Vlaamse universiteiten. Doel is inzicht te verschaffen in de verdeelsleutels die Vlaamse universiteiten gebruiken om onderwijs- en onderzoeksgelden te verdelen over de faculteiten binnen de universiteit. Deze verdeelsleutels zijn sterk ingegeven door de parameters gehanteerd in het financieringsmodel dat de Vlaamse overheid gebruikt om de basisfinanciering voor de universiteiten te berekenen. Speciale aandacht in de evaluatie gaat uit naar de puntengewichten – dit zijn de parameters die tot op zekere hoogte de kostprijsverschillen tussen de verschillende wetenschapsgebieden weerspiegelen.",
keywords = "Vlaamse universiteiten, bekostiging, hoger onderwijs",
author = "{de Boer}, {Harry F.} and B.W.A. Jongbloed",
year = "2019",
month = "1",
day = "14",
language = "Dutch",
publisher = "Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)",
address = "Netherlands",

}

de Boer, HF & Jongbloed, BWA 2019, Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten. Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), Enschede.

Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten. / de Boer, Harry F.; Jongbloed, B.W.A.

Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2019. 76 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten

AU - de Boer, Harry F.

AU - Jongbloed, B.W.A.

PY - 2019/1/14

Y1 - 2019/1/14

N2 - Dit rapport bevat de uitkomsten van een studie naar de inrichting en werking van de interne allocatiemodellen van de Vlaamse universiteiten. Doel is inzicht te verschaffen in de verdeelsleutels die Vlaamse universiteiten gebruiken om onderwijs- en onderzoeksgelden te verdelen over de faculteiten binnen de universiteit. Deze verdeelsleutels zijn sterk ingegeven door de parameters gehanteerd in het financieringsmodel dat de Vlaamse overheid gebruikt om de basisfinanciering voor de universiteiten te berekenen. Speciale aandacht in de evaluatie gaat uit naar de puntengewichten – dit zijn de parameters die tot op zekere hoogte de kostprijsverschillen tussen de verschillende wetenschapsgebieden weerspiegelen.

AB - Dit rapport bevat de uitkomsten van een studie naar de inrichting en werking van de interne allocatiemodellen van de Vlaamse universiteiten. Doel is inzicht te verschaffen in de verdeelsleutels die Vlaamse universiteiten gebruiken om onderwijs- en onderzoeksgelden te verdelen over de faculteiten binnen de universiteit. Deze verdeelsleutels zijn sterk ingegeven door de parameters gehanteerd in het financieringsmodel dat de Vlaamse overheid gebruikt om de basisfinanciering voor de universiteiten te berekenen. Speciale aandacht in de evaluatie gaat uit naar de puntengewichten – dit zijn de parameters die tot op zekere hoogte de kostprijsverschillen tussen de verschillende wetenschapsgebieden weerspiegelen.

KW - Vlaamse universiteiten

KW - bekostiging

KW - hoger onderwijs

M3 - Report

BT - Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten

PB - Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)

CY - Enschede

ER -

de Boer HF, Jongbloed BWA. Evaluatie interne allocatiemodellen Vlaamse universiteiten. Enschede: Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 2019. 76 p.