Vinden en verbinden: Gegevensuitwisseling ten behoeve van integraal werken in het sociaal domein vanuit het gemeentelijk perspectief Werk en Inkomen

Translated title of the contribution: Finding en connecting: Data exchange for social policies in the Netherlands

Marcel Boogers*, Alex Commandeur, Peter Donders, Rob van Hilten, Haiko Vink, Rob van 't Zand

*Corresponding author for this work

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

De decentralisatie van het sociaal domein naar gemeenten is erop gericht meer samenhang te realiseren tussen zorg, jeugdhulp en participatie en passende ondersteuning van mensen. Dit behelst een ingrijpend transformatieproces en goede gegevensuitwisseling is essentieel voor deze transformatie. In de praktijk wordt gegevensuitwisseling vooral als een technische opgave gezien met een juridische-, organisatorische- en een ICT-component, waarbij er culturele verschillen tussen de traditionele domeinen ‘werk en inkomen’ en ‘zorg’ te overbruggen zijn. Door deze technische benadering, krijgt gegevensuitwisseling niet altijd de aandacht die zij verdient. Dit onderzoek laat zien dat een goede gegevensuitwisseling een succesfactor kan zijn om het integraal werken in het sociaal domein te versterken.
Translated title of the contributionFinding en connecting: Data exchange for social policies in the Netherlands
Original languageDutch
PublisherBMC Advies
Commissioning bodyinstituut GAK
Number of pages46
Publication statusPublished - 15 Nov 2020

Keywords

  • Local policies
  • social policies
  • Information transferability

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Finding en connecting: Data exchange for social policies in the Netherlands'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this