Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten

Marleen van de Pol, Mark van Houdenhoven, Gerhard Wullink, Elias W. Hans, Johann L. Hurink, Geert Kazemir

Abstract

• In dit onderzoek ontwikkelen wij een planningsmethode die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid tussen de OK en de IC, én met de onzekerheid in het zorgpad. • Het doel van deze methode is dusdanig efficiënt te plannen op de OK en de IC, dat het aantal afgezegde electieve operaties geminimaliseerd én de bezetting van beide afdelingen gemaximaliseerd wordt. • In dit artikel presenteren wij een vier-faseaanpak om electieve patiënten in te plannen.
Original languageUndefined
Title of host publicationBenchmarking OK - Leren van elkaar
EditorsM. van Houdenhoven, A.F. van Hoorn, C.J. Kalkman, G. Kazemir
Place of PublicationBaarn/Leusden
PublisherSpringer Verlag
Pages127-136
Number of pages10
ISBN (Print)90-78122-03-X
StatePublished - 2006

Publication series

Name
PublisherSpringer Verlag
Number2

Keywords

  • METIS-238248
  • IR-63593
  • EWI-7616

Cite this

van de Pol, M., van Houdenhoven, M., Wullink, G., Hans, E. W., Hurink, J. L., & Kazemir, G. (2006). Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten. In M. van Houdenhoven, A. F. van Hoorn, C. J. Kalkman, & G. Kazemir (Eds.), Benchmarking OK - Leren van elkaar (pp. 127-136). Baarn/Leusden: Springer Verlag.

van de Pol, Marleen; van Houdenhoven, Mark; Wullink, Gerhard; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemir, Geert / Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemir. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 127-136.

Research output: ScientificChapter

@inbook{1dcf4b49588549159e780cf200e4cb63,
title = "Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten",
abstract = "• In dit onderzoek ontwikkelen wij een planningsmethode die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid tussen de OK en de IC, én met de onzekerheid in het zorgpad. • Het doel van deze methode is dusdanig efficiënt te plannen op de OK en de IC, dat het aantal afgezegde electieve operaties geminimaliseerd én de bezetting van beide afdelingen gemaximaliseerd wordt. • In dit artikel presenteren wij een vier-faseaanpak om electieve patiënten in te plannen.",
keywords = "METIS-238248, IR-63593, EWI-7616",
author = "{van de Pol}, Marleen and {van Houdenhoven}, Mark and Gerhard Wullink and Hans, {Elias W.} and Hurink, {Johann L.} and Geert Kazemir",
year = "2006",
isbn = "90-78122-03-X",
publisher = "Springer Verlag",
number = "2",
pages = "127--136",
editor = "{van Houdenhoven}, M. and {van Hoorn}, A.F. and C.J. Kalkman and G. Kazemir",
booktitle = "Benchmarking OK - Leren van elkaar",

}

van de Pol, M, van Houdenhoven, M, Wullink, G, Hans, EW, Hurink, JL & Kazemir, G 2006, Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten. in M van Houdenhoven, AF van Hoorn, CJ Kalkman & G Kazemir (eds), Benchmarking OK - Leren van elkaar. Springer Verlag, Baarn/Leusden, pp. 127-136.

Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten. / van de Pol, Marleen; van Houdenhoven, Mark; Wullink, Gerhard; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemir, Geert.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemir. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 127-136.

Research output: ScientificChapter

TY - CHAP

T1 - Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten

AU - van de Pol,Marleen

AU - van Houdenhoven,Mark

AU - Wullink,Gerhard

AU - Hans,Elias W.

AU - Hurink,Johann L.

AU - Kazemir,Geert

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - • In dit onderzoek ontwikkelen wij een planningsmethode die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid tussen de OK en de IC, én met de onzekerheid in het zorgpad. • Het doel van deze methode is dusdanig efficiënt te plannen op de OK en de IC, dat het aantal afgezegde electieve operaties geminimaliseerd én de bezetting van beide afdelingen gemaximaliseerd wordt. • In dit artikel presenteren wij een vier-faseaanpak om electieve patiënten in te plannen.

AB - • In dit onderzoek ontwikkelen wij een planningsmethode die rekening houdt met de onderlinge afhankelijkheid tussen de OK en de IC, én met de onzekerheid in het zorgpad. • Het doel van deze methode is dusdanig efficiënt te plannen op de OK en de IC, dat het aantal afgezegde electieve operaties geminimaliseerd én de bezetting van beide afdelingen gemaximaliseerd wordt. • In dit artikel presenteren wij een vier-faseaanpak om electieve patiënten in te plannen.

KW - METIS-238248

KW - IR-63593

KW - EWI-7616

M3 - Chapter

SN - 90-78122-03-X

SP - 127

EP - 136

BT - Benchmarking OK - Leren van elkaar

PB - Springer Verlag

ER -

van de Pol M, van Houdenhoven M, Wullink G, Hans EW, Hurink JL, Kazemir G. Geïntegreerde OK-IC planning zorgt voor hogere OK-benutting en minder uitgevallen IC-patiënten. In van Houdenhoven M, van Hoorn AF, Kalkman CJ, Kazemir G, editors, Benchmarking OK - Leren van elkaar. Baarn/Leusden: Springer Verlag. 2006. p. 127-136.