Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat

Jorgen S. Svensson, Sawitri Saharso

Research output: Book/ReportReportOther research output

13 Downloads (Pure)

Abstract

Dit onderzoek richtte zich op de evaluatie van het Enschedese inburgeringsbeleid en in het bijzonder op de beantwoording van de centrale onderzoeksvraag: In hoeverre is het nieuwe Enschedese inburgeringsbeleid effectief? Om deze vraag te beantwoorden is begonnen met een beschrijving van het Enschedese beleid, met de daarin benoemde doelen en activiteiten. Daarbij is ook een beschrijving gegeven van de inhoud van de drie qua omvang belangrijkste inburgeringstrajecten (Workstep, IVIO perceel 1 en IVIO perceel 2) en van het loodsenprogramma. De evaluatie van het Enschedese beleid heeft zich in het bijzonder op deze onderdelen gericht en bestaat in de kern uit een kwantitatieve meting van de ontwikkeling die de deelnemers aan het inburgeringsprogramma hebben doorgemaakt op een viertal dimensies van inburgering en een tiental onderscheiden indicatoren. Tevens heeft als aanvulling op deze kwantitatieve evaluatie een kwalitatieve evaluatie plaatsgevonden in de vorm van interviews met een aantal geselecteerde inburgeraars.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede
PublisherUniversiteit Twente
Number of pages52
Publication statusPublished - 2012

Publication series

Name
PublisherInstitute of Governance Studies, Universiteit Twente

Keywords

  • IR-82827
  • METIS-291284

Cite this

Svensson, J. S., & Saharso, S. (2012). Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat. Enschede: Universiteit Twente.
Svensson, Jorgen S. ; Saharso, Sawitri. / Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat. Enschede : Universiteit Twente, 2012. 52 p.
@book{e81c42bdabf6467590dc3c12f6a88e9f,
title = "Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat",
abstract = "Dit onderzoek richtte zich op de evaluatie van het Enschedese inburgeringsbeleid en in het bijzonder op de beantwoording van de centrale onderzoeksvraag: In hoeverre is het nieuwe Enschedese inburgeringsbeleid effectief? Om deze vraag te beantwoorden is begonnen met een beschrijving van het Enschedese beleid, met de daarin benoemde doelen en activiteiten. Daarbij is ook een beschrijving gegeven van de inhoud van de drie qua omvang belangrijkste inburgeringstrajecten (Workstep, IVIO perceel 1 en IVIO perceel 2) en van het loodsenprogramma. De evaluatie van het Enschedese beleid heeft zich in het bijzonder op deze onderdelen gericht en bestaat in de kern uit een kwantitatieve meting van de ontwikkeling die de deelnemers aan het inburgeringsprogramma hebben doorgemaakt op een viertal dimensies van inburgering en een tiental onderscheiden indicatoren. Tevens heeft als aanvulling op deze kwantitatieve evaluatie een kwalitatieve evaluatie plaatsgevonden in de vorm van interviews met een aantal geselecteerde inburgeraars.",
keywords = "IR-82827, METIS-291284",
author = "Svensson, {Jorgen S.} and Sawitri Saharso",
year = "2012",
language = "Dutch",
publisher = "Universiteit Twente",

}

Svensson, JS & Saharso, S 2012, Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat. Universiteit Twente, Enschede.

Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat. / Svensson, Jorgen S.; Saharso, Sawitri.

Enschede : Universiteit Twente, 2012. 52 p.

Research output: Book/ReportReportOther research output

TY - BOOK

T1 - Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat

AU - Svensson, Jorgen S.

AU - Saharso, Sawitri

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Dit onderzoek richtte zich op de evaluatie van het Enschedese inburgeringsbeleid en in het bijzonder op de beantwoording van de centrale onderzoeksvraag: In hoeverre is het nieuwe Enschedese inburgeringsbeleid effectief? Om deze vraag te beantwoorden is begonnen met een beschrijving van het Enschedese beleid, met de daarin benoemde doelen en activiteiten. Daarbij is ook een beschrijving gegeven van de inhoud van de drie qua omvang belangrijkste inburgeringstrajecten (Workstep, IVIO perceel 1 en IVIO perceel 2) en van het loodsenprogramma. De evaluatie van het Enschedese beleid heeft zich in het bijzonder op deze onderdelen gericht en bestaat in de kern uit een kwantitatieve meting van de ontwikkeling die de deelnemers aan het inburgeringsprogramma hebben doorgemaakt op een viertal dimensies van inburgering en een tiental onderscheiden indicatoren. Tevens heeft als aanvulling op deze kwantitatieve evaluatie een kwalitatieve evaluatie plaatsgevonden in de vorm van interviews met een aantal geselecteerde inburgeraars.

AB - Dit onderzoek richtte zich op de evaluatie van het Enschedese inburgeringsbeleid en in het bijzonder op de beantwoording van de centrale onderzoeksvraag: In hoeverre is het nieuwe Enschedese inburgeringsbeleid effectief? Om deze vraag te beantwoorden is begonnen met een beschrijving van het Enschedese beleid, met de daarin benoemde doelen en activiteiten. Daarbij is ook een beschrijving gegeven van de inhoud van de drie qua omvang belangrijkste inburgeringstrajecten (Workstep, IVIO perceel 1 en IVIO perceel 2) en van het loodsenprogramma. De evaluatie van het Enschedese beleid heeft zich in het bijzonder op deze onderdelen gericht en bestaat in de kern uit een kwantitatieve meting van de ontwikkeling die de deelnemers aan het inburgeringsprogramma hebben doorgemaakt op een viertal dimensies van inburgering en een tiental onderscheiden indicatoren. Tevens heeft als aanvulling op deze kwantitatieve evaluatie een kwalitatieve evaluatie plaatsgevonden in de vorm van interviews met een aantal geselecteerde inburgeraars.

KW - IR-82827

KW - METIS-291284

M3 - Report

BT - Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat

PB - Universiteit Twente

CY - Enschede

ER -

Svensson JS, Saharso S. Het Enschedese inburgeringsbeleid langs de eigen meetlat. Enschede: Universiteit Twente, 2012. 52 p.