Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk)

Margarita I. Jeliazkova, Donald F. Westerheijden

Research output: Book/ReportReportProfessional

50 Downloads (Pure)

Abstract

In het onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar het functioneren van het stelsel van externe kwaliteitsbeoordeling in het Nederlandse hoger onderwijs worden alle belangrijke actoren betrokken. Vanzelfsprekend behoren daartoe ook de hogeronderwijsinstellingen; het gaat immers om de kwaliteit van hun onderwijs. Binnen de algemene probleemstelling van het onderzoek dient dit deelrapport daarom te leiden tot een antwoord op onderzoeksvraag 4: `Werken de maatregelen in het kader van de kwaliteitszorg door op alle onderwijskundige niveaus en leiden die maatregelen daar ook tot een aantoonbare verbetering van de kwaliteit van de opleiding? Daarnaast wordt gezocht naar een verklaring: `Zijn verschillen voor wat betreft de mate waarin maatregelen worden genomen toe te schrijven aan organisatorische en procedurele randvoorwaarden die op de hogeronderwijsinstellingen zijn gecreëerd? Dit deelrapport moet worden gelezen in samenhang met de overige neerslagen van bevindingen omtrent de andere onderzoeksvragen.
Original languageUndefined
Place of PublicationEnschede
PublisherCenter for Higher Education Policy Studies (CHEPS)
Number of pages87
Publication statusPublished - 1999

Publication series

Name
PublisherUniversity of Twente,CHEPS

Keywords

  • IR-7742
  • METIS-103317

Cite this

Jeliazkova, Margarita I. ; Westerheijden, Donald F. / Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk). Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 1999. 87 p.
@book{73b575fbc8ca486d87ffb1b264dc7095,
title = "Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk)",
abstract = "In het onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar het functioneren van het stelsel van externe kwaliteitsbeoordeling in het Nederlandse hoger onderwijs worden alle belangrijke actoren betrokken. Vanzelfsprekend behoren daartoe ook de hogeronderwijsinstellingen; het gaat immers om de kwaliteit van hun onderwijs. Binnen de algemene probleemstelling van het onderzoek dient dit deelrapport daarom te leiden tot een antwoord op onderzoeksvraag 4: `Werken de maatregelen in het kader van de kwaliteitszorg door op alle onderwijskundige niveaus en leiden die maatregelen daar ook tot een aantoonbare verbetering van de kwaliteit van de opleiding? Daarnaast wordt gezocht naar een verklaring: `Zijn verschillen voor wat betreft de mate waarin maatregelen worden genomen toe te schrijven aan organisatorische en procedurele randvoorwaarden die op de hogeronderwijsinstellingen zijn gecre{\"e}erd? Dit deelrapport moet worden gelezen in samenhang met de overige neerslagen van bevindingen omtrent de andere onderzoeksvragen.",
keywords = "IR-7742, METIS-103317",
author = "Jeliazkova, {Margarita I.} and Westerheijden, {Donald F.}",
note = "Onderzoekrapport in Externe kwaliteitszorg hoger onderwijs t.b.v. Algemene Rekenkamer",
year = "1999",
language = "Undefined",
publisher = "Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)",
address = "Netherlands",

}

Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk). / Jeliazkova, Margarita I.; Westerheijden, Donald F.

Enschede : Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 1999. 87 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk)

AU - Jeliazkova, Margarita I.

AU - Westerheijden, Donald F.

N1 - Onderzoekrapport in Externe kwaliteitszorg hoger onderwijs t.b.v. Algemene Rekenkamer

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - In het onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar het functioneren van het stelsel van externe kwaliteitsbeoordeling in het Nederlandse hoger onderwijs worden alle belangrijke actoren betrokken. Vanzelfsprekend behoren daartoe ook de hogeronderwijsinstellingen; het gaat immers om de kwaliteit van hun onderwijs. Binnen de algemene probleemstelling van het onderzoek dient dit deelrapport daarom te leiden tot een antwoord op onderzoeksvraag 4: `Werken de maatregelen in het kader van de kwaliteitszorg door op alle onderwijskundige niveaus en leiden die maatregelen daar ook tot een aantoonbare verbetering van de kwaliteit van de opleiding? Daarnaast wordt gezocht naar een verklaring: `Zijn verschillen voor wat betreft de mate waarin maatregelen worden genomen toe te schrijven aan organisatorische en procedurele randvoorwaarden die op de hogeronderwijsinstellingen zijn gecreëerd? Dit deelrapport moet worden gelezen in samenhang met de overige neerslagen van bevindingen omtrent de andere onderzoeksvragen.

AB - In het onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar het functioneren van het stelsel van externe kwaliteitsbeoordeling in het Nederlandse hoger onderwijs worden alle belangrijke actoren betrokken. Vanzelfsprekend behoren daartoe ook de hogeronderwijsinstellingen; het gaat immers om de kwaliteit van hun onderwijs. Binnen de algemene probleemstelling van het onderzoek dient dit deelrapport daarom te leiden tot een antwoord op onderzoeksvraag 4: `Werken de maatregelen in het kader van de kwaliteitszorg door op alle onderwijskundige niveaus en leiden die maatregelen daar ook tot een aantoonbare verbetering van de kwaliteit van de opleiding? Daarnaast wordt gezocht naar een verklaring: `Zijn verschillen voor wat betreft de mate waarin maatregelen worden genomen toe te schrijven aan organisatorische en procedurele randvoorwaarden die op de hogeronderwijsinstellingen zijn gecreëerd? Dit deelrapport moet worden gelezen in samenhang met de overige neerslagen van bevindingen omtrent de andere onderzoeksvragen.

KW - IR-7742

KW - METIS-103317

M3 - Report

BT - Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk)

PB - Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS)

CY - Enschede

ER -

Jeliazkova MI, Westerheijden DF. Het zichtbare eindresultaat. Doorwerking van onderwijsvisitaties in hogeronderwijsinstellingen (Vertrouwelijk). Enschede: Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS), 1999. 87 p.