Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen

Jeroen Oostrum, Mark van Houdenhoven, Gerhard Wullink, Elias W. Hans, Johann L. Hurink, Geert Kazemier

Abstract

* Het gebruik van een cyclische OK-planningsmethode zorgt voor een efficiënte OK-benutting en een spreiding van de werkdruk op IC. De verantwoordelijkheid voor de patiëntplanning ligt bij artsen. • De realiseerbare efficiëntiewinst van de planningsmethode hangt samen met het patiëntvolume en de patiëntmix. • Samenwerking van artsen, managers en wiskundigen zorgt voor een kwalitatief betere OK-planningsmethode die toepasbaar is in de praktijk.
Original languageUndefined
Title of host publicationBenchmarking OK - Leren van elkaar
EditorsM. van Houdenhoven, A.F. van Hoorn, C.J. Kalkman, G. Kazemier
Place of PublicationBaarn/Leusden
PublisherSpringer Verlag
Pages113-120
Number of pages8
ISBN (Print)90-78122-03-X
StatePublished - 2006

Publication series

Name
PublisherSpringer Verlag

Fingerprint

Managers

Keywords

  • IR-63591
  • METIS-238420
  • EWI-7609

Cite this

Oostrum, J., van Houdenhoven, M., Wullink, G., Hans, E. W., Hurink, J. L., & Kazemier, G. (2006). Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen. In M. van Houdenhoven, A. F. van Hoorn, C. J. Kalkman, & G. Kazemier (Eds.), Benchmarking OK - Leren van elkaar (pp. 113-120). Baarn/Leusden: Springer Verlag.

Oostrum, Jeroen; van Houdenhoven, Mark; Wullink, Gerhard; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemier, Geert / Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemier. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 113-120.

Research output: ScientificChapter

@inbook{16b907271f874f2a845f2270219b21f8,
title = "Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen",
abstract = "* Het gebruik van een cyclische OK-planningsmethode zorgt voor een efficiënte OK-benutting en een spreiding van de werkdruk op IC. De verantwoordelijkheid voor de patiëntplanning ligt bij artsen. • De realiseerbare efficiëntiewinst van de planningsmethode hangt samen met het patiëntvolume en de patiëntmix. • Samenwerking van artsen, managers en wiskundigen zorgt voor een kwalitatief betere OK-planningsmethode die toepasbaar is in de praktijk.",
keywords = "IR-63591, METIS-238420, EWI-7609",
author = "Jeroen Oostrum and {van Houdenhoven}, Mark and Gerhard Wullink and Hans, {Elias W.} and Hurink, {Johann L.} and Geert Kazemier",
year = "2006",
isbn = "90-78122-03-X",
publisher = "Springer Verlag",
pages = "113--120",
editor = "{van Houdenhoven}, M. and {van Hoorn}, A.F. and C.J. Kalkman and G. Kazemier",
booktitle = "Benchmarking OK - Leren van elkaar",

}

Oostrum, J, van Houdenhoven, M, Wullink, G, Hans, EW, Hurink, JL & Kazemier, G 2006, Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen. in M van Houdenhoven, AF van Hoorn, CJ Kalkman & G Kazemier (eds), Benchmarking OK - Leren van elkaar. Springer Verlag, Baarn/Leusden, pp. 113-120.

Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen. / Oostrum, Jeroen; van Houdenhoven, Mark; Wullink, Gerhard; Hans, Elias W.; Hurink, Johann L.; Kazemier, Geert.

Benchmarking OK - Leren van elkaar. ed. / M. van Houdenhoven; A.F. van Hoorn; C.J. Kalkman; G. Kazemier. Baarn/Leusden : Springer Verlag, 2006. p. 113-120.

Research output: ScientificChapter

TY - CHAP

T1 - Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen

AU - Oostrum,Jeroen

AU - van Houdenhoven,Mark

AU - Wullink,Gerhard

AU - Hans,Elias W.

AU - Hurink,Johann L.

AU - Kazemier,Geert

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - * Het gebruik van een cyclische OK-planningsmethode zorgt voor een efficiënte OK-benutting en een spreiding van de werkdruk op IC. De verantwoordelijkheid voor de patiëntplanning ligt bij artsen. • De realiseerbare efficiëntiewinst van de planningsmethode hangt samen met het patiëntvolume en de patiëntmix. • Samenwerking van artsen, managers en wiskundigen zorgt voor een kwalitatief betere OK-planningsmethode die toepasbaar is in de praktijk.

AB - * Het gebruik van een cyclische OK-planningsmethode zorgt voor een efficiënte OK-benutting en een spreiding van de werkdruk op IC. De verantwoordelijkheid voor de patiëntplanning ligt bij artsen. • De realiseerbare efficiëntiewinst van de planningsmethode hangt samen met het patiëntvolume en de patiëntmix. • Samenwerking van artsen, managers en wiskundigen zorgt voor een kwalitatief betere OK-planningsmethode die toepasbaar is in de praktijk.

KW - IR-63591

KW - METIS-238420

KW - EWI-7609

M3 - Chapter

SN - 90-78122-03-X

SP - 113

EP - 120

BT - Benchmarking OK - Leren van elkaar

PB - Springer Verlag

ER -

Oostrum J, van Houdenhoven M, Wullink G, Hans EW, Hurink JL, Kazemier G. Hoge OK benutting en minder afgevallen patienten door cyclisch plannen. In van Houdenhoven M, van Hoorn AF, Kalkman CJ, Kazemier G, editors, Benchmarking OK - Leren van elkaar. Baarn/Leusden: Springer Verlag. 2006. p. 113-120.