ICT en beginnende geletterdheid: richtlijnen voor het PABO curriculum - Technology and early litearcy: guidelines for teacher education

Nelleke Belo, Susan McKenney, Joke Voogt

Research output: Contribution to conferencePoster

Abstract

Software-applicaties voor beginnende geletterdheid kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van leeropbrengsten op dit gebied Zo blijkt bijvoorbeeld dat het gebruik van elektronische prentenboeken, het spelen van computerspelletjes van het softwareprogramma Schatkist of de integratie van een ICT-rijke leeromgeving als PictoPal van positieve invloed is op de ontwikkeling van beginnende geletterdheid van kleuters. Echter, de integratie van ICT in de dagelijkse lespraktijk is voor veel leraren een complexe uitdaging. Software-applicaties sluiten niet altijd goed aan bij de reguliere manier van lesgeven en leraren beschikken niet altijd over de nodige kennis en vaardigheden om de mogelijkheden van ICT voor het onderwijs volledig te benutten. Dit onderzoek richt zich op de kennis en vaardigheden die leraren in het kleuteronderwijs nodig hebben voor het ontwerpen, organiseren en aanpassen van ICT-rijke leeromgevingen (die de ontwikkeling van beginnende geletterdheid bevorderen).
Original languageEnglish
Pages-
Number of pages14
Publication statusPublished - 10 Mar 2014
Event41e Onderwijs Research Dagen 2014: Deelname en Distantie - Groningen, Netherlands
Duration: 11 Jun 201414 Jun 2014
Conference number: 41

Conference

Conference41e Onderwijs Research Dagen 2014
Abbreviated titleORD
CountryNetherlands
CityGroningen
Period11/06/1414/06/14

Keywords

  • METIS-308550
  • IR-93939

Fingerprint Dive into the research topics of 'ICT en beginnende geletterdheid: richtlijnen voor het PABO curriculum - Technology and early litearcy: guidelines for teacher education'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this