ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

  Abstract

  Dit boek geeft een state of the art overzicht van het onderzoek rond ICT en arbeid. Daarbij richt het zich niet alleen op de economische impact van ICT op Nederland als kennissamenleving, maar ook op de sociale en maatschappelijke implicaties daarvan.Er wordt met name ingegaan op de gevolgen van ICT voor de inhoud en organisatie van de arbeid. Aan de hand van bijdragen van een aantal gezaghebbende auteurs op dit terrein komen macro-, meso- en micro-aspecten van de relatie tussen arbeid en ICT aan de orde. Het bedient hiermee niet alleen het Nederlandse arbeidsmarktbeleid op dit terrein, maar fungeert ook als springplank voor toekomstig onderzoek.
  Original languageUndefined
  Title of host publicationICT, arbeid en organisatie
  EditorsP. Ester, D. Fouarge, M. Kerkhofs, A. Román
  Place of PublicationDen Haag
  PublisherReed Business Information
  Pages129-146
  Number of pages321
  ISBN (Print)90 5901 231 3
  Publication statusPublished - 2003

  Keywords

  • METIS-212174

  Cite this

  Ruel, H. J. M., de Leede, J., & Looise, J. C. (2003). ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM. In P. Ester, D. Fouarge, M. Kerkhofs, & A. Román (Eds.), ICT, arbeid en organisatie (pp. 129-146). Den Haag: Reed Business Information.
  Ruel, Hubertus Johannes Maria ; de Leede, Jan ; Looise, Jan C. / ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM. ICT, arbeid en organisatie. editor / P. Ester ; D. Fouarge ; M. Kerkhofs ; A. Román. Den Haag : Reed Business Information, 2003. pp. 129-146
  @inbook{13e7330ab5a5474e996abcaae3b30978,
  title = "ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM",
  abstract = "Dit boek geeft een state of the art overzicht van het onderzoek rond ICT en arbeid. Daarbij richt het zich niet alleen op de economische impact van ICT op Nederland als kennissamenleving, maar ook op de sociale en maatschappelijke implicaties daarvan.Er wordt met name ingegaan op de gevolgen van ICT voor de inhoud en organisatie van de arbeid. Aan de hand van bijdragen van een aantal gezaghebbende auteurs op dit terrein komen macro-, meso- en micro-aspecten van de relatie tussen arbeid en ICT aan de orde. Het bedient hiermee niet alleen het Nederlandse arbeidsmarktbeleid op dit terrein, maar fungeert ook als springplank voor toekomstig onderzoek.",
  keywords = "METIS-212174",
  author = "Ruel, {Hubertus Johannes Maria} and {de Leede}, Jan and Looise, {Jan C.}",
  year = "2003",
  language = "Undefined",
  isbn = "90 5901 231 3",
  pages = "129--146",
  editor = "P. Ester and D. Fouarge and M. Kerkhofs and A. Rom{\'a}n",
  booktitle = "ICT, arbeid en organisatie",
  publisher = "Reed Business Information",
  address = "United Kingdom",

  }

  Ruel, HJM, de Leede, J & Looise, JC 2003, ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM. in P Ester, D Fouarge, M Kerkhofs & A Román (eds), ICT, arbeid en organisatie. Reed Business Information, Den Haag, pp. 129-146.

  ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM. / Ruel, Hubertus Johannes Maria; de Leede, Jan; Looise, Jan C.

  ICT, arbeid en organisatie. ed. / P. Ester; D. Fouarge; M. Kerkhofs; A. Román. Den Haag : Reed Business Information, 2003. p. 129-146.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

  TY - CHAP

  T1 - ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM

  AU - Ruel, Hubertus Johannes Maria

  AU - de Leede, Jan

  AU - Looise, Jan C.

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Dit boek geeft een state of the art overzicht van het onderzoek rond ICT en arbeid. Daarbij richt het zich niet alleen op de economische impact van ICT op Nederland als kennissamenleving, maar ook op de sociale en maatschappelijke implicaties daarvan.Er wordt met name ingegaan op de gevolgen van ICT voor de inhoud en organisatie van de arbeid. Aan de hand van bijdragen van een aantal gezaghebbende auteurs op dit terrein komen macro-, meso- en micro-aspecten van de relatie tussen arbeid en ICT aan de orde. Het bedient hiermee niet alleen het Nederlandse arbeidsmarktbeleid op dit terrein, maar fungeert ook als springplank voor toekomstig onderzoek.

  AB - Dit boek geeft een state of the art overzicht van het onderzoek rond ICT en arbeid. Daarbij richt het zich niet alleen op de economische impact van ICT op Nederland als kennissamenleving, maar ook op de sociale en maatschappelijke implicaties daarvan.Er wordt met name ingegaan op de gevolgen van ICT voor de inhoud en organisatie van de arbeid. Aan de hand van bijdragen van een aantal gezaghebbende auteurs op dit terrein komen macro-, meso- en micro-aspecten van de relatie tussen arbeid en ICT aan de orde. Het bedient hiermee niet alleen het Nederlandse arbeidsmarktbeleid op dit terrein, maar fungeert ook als springplank voor toekomstig onderzoek.

  KW - METIS-212174

  M3 - Chapter

  SN - 90 5901 231 3

  SP - 129

  EP - 146

  BT - ICT, arbeid en organisatie

  A2 - Ester, P.

  A2 - Fouarge, D.

  A2 - Kerkhofs, M.

  A2 - Román, A.

  PB - Reed Business Information

  CY - Den Haag

  ER -

  Ruel HJM, de Leede J, Looise JC. ICT en het management van arbeidsrelaties: over wens en werkelijkheid rondom e-HRM. In Ester P, Fouarge D, Kerkhofs M, Román A, editors, ICT, arbeid en organisatie. Den Haag: Reed Business Information. 2003. p. 129-146