Inkoopmanagement met cijfers

Jan Telgen, M. Cobben-Mulder

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

57 Downloads (Pure)

Abstract

Managers moeten geïnformeerd prioriteiten kunnen leggen bij verbeteracties in de inkoopfunctie. Een (inkoop)manager moet kunnen bepalen welke inkooppakketten centraal, gecoördineerd of decentraal moet worden aanbesteed, of een afgesloten raamovereenkomst wel voldoende wordt benut en of e-procurement leidt tot kostenreductie. Om gericht te kunnen sturen is inzicht nodig in de prestaties van de inkoopfunctie. De beschikbaarheid van kwantitatieve informatie (ofwel cijfermatig inzicht) is daarbij essentieel. Inkoopinformatie is niet alleen interessant voor inkoopmanagers. Managers op andere gebieden en budgethouders zijn evenzeer gebaat bij het beschikbaar komen van deze informatie. De cijfers helpen het management namelijk bij het nemen van beslissingen op het gebied van inkoopmanagement en het budgetteren van de voor een bepaalde periode te verwachten kosten.
Original languageUndefined
Number of pages2
JournalSignificant
Publication statusPublished - 2005

Keywords

  • IR-101560

Cite this

Telgen, J., & Cobben-Mulder, M. (2005). Inkoopmanagement met cijfers. Significant.
Telgen, Jan ; Cobben-Mulder, M. / Inkoopmanagement met cijfers. In: Significant. 2005.
@article{23c1a8b29080454081eb583a1f6a2d52,
title = "Inkoopmanagement met cijfers",
abstract = "Managers moeten ge{\"i}nformeerd prioriteiten kunnen leggen bij verbeteracties in de inkoopfunctie. Een (inkoop)manager moet kunnen bepalen welke inkooppakketten centraal, geco{\"o}rdineerd of decentraal moet worden aanbesteed, of een afgesloten raamovereenkomst wel voldoende wordt benut en of e-procurement leidt tot kostenreductie. Om gericht te kunnen sturen is inzicht nodig in de prestaties van de inkoopfunctie. De beschikbaarheid van kwantitatieve informatie (ofwel cijfermatig inzicht) is daarbij essentieel. Inkoopinformatie is niet alleen interessant voor inkoopmanagers. Managers op andere gebieden en budgethouders zijn evenzeer gebaat bij het beschikbaar komen van deze informatie. De cijfers helpen het management namelijk bij het nemen van beslissingen op het gebied van inkoopmanagement en het budgetteren van de voor een bepaalde periode te verwachten kosten.",
keywords = "IR-101560",
author = "Jan Telgen and M. Cobben-Mulder",
year = "2005",
language = "Undefined",
journal = "Significant",

}

Inkoopmanagement met cijfers. / Telgen, Jan; Cobben-Mulder, M.

In: Significant, 2005.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Inkoopmanagement met cijfers

AU - Telgen, Jan

AU - Cobben-Mulder, M.

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - Managers moeten geïnformeerd prioriteiten kunnen leggen bij verbeteracties in de inkoopfunctie. Een (inkoop)manager moet kunnen bepalen welke inkooppakketten centraal, gecoördineerd of decentraal moet worden aanbesteed, of een afgesloten raamovereenkomst wel voldoende wordt benut en of e-procurement leidt tot kostenreductie. Om gericht te kunnen sturen is inzicht nodig in de prestaties van de inkoopfunctie. De beschikbaarheid van kwantitatieve informatie (ofwel cijfermatig inzicht) is daarbij essentieel. Inkoopinformatie is niet alleen interessant voor inkoopmanagers. Managers op andere gebieden en budgethouders zijn evenzeer gebaat bij het beschikbaar komen van deze informatie. De cijfers helpen het management namelijk bij het nemen van beslissingen op het gebied van inkoopmanagement en het budgetteren van de voor een bepaalde periode te verwachten kosten.

AB - Managers moeten geïnformeerd prioriteiten kunnen leggen bij verbeteracties in de inkoopfunctie. Een (inkoop)manager moet kunnen bepalen welke inkooppakketten centraal, gecoördineerd of decentraal moet worden aanbesteed, of een afgesloten raamovereenkomst wel voldoende wordt benut en of e-procurement leidt tot kostenreductie. Om gericht te kunnen sturen is inzicht nodig in de prestaties van de inkoopfunctie. De beschikbaarheid van kwantitatieve informatie (ofwel cijfermatig inzicht) is daarbij essentieel. Inkoopinformatie is niet alleen interessant voor inkoopmanagers. Managers op andere gebieden en budgethouders zijn evenzeer gebaat bij het beschikbaar komen van deze informatie. De cijfers helpen het management namelijk bij het nemen van beslissingen op het gebied van inkoopmanagement en het budgetteren van de voor een bepaalde periode te verwachten kosten.

KW - IR-101560

M3 - Article

JO - Significant

JF - Significant

ER -