Innovatie en HRM: naar een integraal raamwerk

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  Abstract

  In dit artikel worden de verbindingen onderzocht tussen innovatiemanagement en human resource management. Over beide concepten is al veel geschreven, maar in hun onderlinge samenhang is nog geen geschikt conceptueel raamwerk voorhanden. Ons doel is om in enkele stappen zo'n raamwerk te ontwikkelen. Ons model gaat uit van het niveau van de organisatie en het niveau van de individuele innovatieactiviteiten. De interactie tussen beide niveaus bepaalt de gewenste uitkomsten. We sluiten het artikel af met drie onderzoeksterreinen.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)5-23
  Number of pages19
  JournalTijdschrift voor HRM
  Volume8
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2005

  Keywords

  • METIS-229068

  Cite this

  @article{18ad57dfed974ed18719e48a1680c56d,
  title = "Innovatie en HRM: naar een integraal raamwerk",
  abstract = "In dit artikel worden de verbindingen onderzocht tussen innovatiemanagement en human resource management. Over beide concepten is al veel geschreven, maar in hun onderlinge samenhang is nog geen geschikt conceptueel raamwerk voorhanden. Ons doel is om in enkele stappen zo'n raamwerk te ontwikkelen. Ons model gaat uit van het niveau van de organisatie en het niveau van de individuele innovatieactiviteiten. De interactie tussen beide niveaus bepaalt de gewenste uitkomsten. We sluiten het artikel af met drie onderzoeksterreinen.",
  keywords = "METIS-229068",
  author = "{de Leede}, Jan and Looise, {Jan C.}",
  year = "2005",
  language = "Undefined",
  volume = "8",
  pages = "5--23",
  journal = "Tijdschrift voor HRM",
  issn = "1388-1302",
  publisher = "Kluwer BedrijfsInformatie",
  number = "4",

  }

  Innovatie en HRM: naar een integraal raamwerk. / de Leede, Jan; Looise, Jan C.

  In: Tijdschrift voor HRM, Vol. 8, No. 4, 2005, p. 5-23.

  Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Innovatie en HRM: naar een integraal raamwerk

  AU - de Leede, Jan

  AU - Looise, Jan C.

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - In dit artikel worden de verbindingen onderzocht tussen innovatiemanagement en human resource management. Over beide concepten is al veel geschreven, maar in hun onderlinge samenhang is nog geen geschikt conceptueel raamwerk voorhanden. Ons doel is om in enkele stappen zo'n raamwerk te ontwikkelen. Ons model gaat uit van het niveau van de organisatie en het niveau van de individuele innovatieactiviteiten. De interactie tussen beide niveaus bepaalt de gewenste uitkomsten. We sluiten het artikel af met drie onderzoeksterreinen.

  AB - In dit artikel worden de verbindingen onderzocht tussen innovatiemanagement en human resource management. Over beide concepten is al veel geschreven, maar in hun onderlinge samenhang is nog geen geschikt conceptueel raamwerk voorhanden. Ons doel is om in enkele stappen zo'n raamwerk te ontwikkelen. Ons model gaat uit van het niveau van de organisatie en het niveau van de individuele innovatieactiviteiten. De interactie tussen beide niveaus bepaalt de gewenste uitkomsten. We sluiten het artikel af met drie onderzoeksterreinen.

  KW - METIS-229068

  M3 - Article

  VL - 8

  SP - 5

  EP - 23

  JO - Tijdschrift voor HRM

  JF - Tijdschrift voor HRM

  SN - 1388-1302

  IS - 4

  ER -