Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk

Pim Piek, Nicole de Koning, Pepijn Vos, Bart de Graaf, Dagmar Beudeker, Jan de Leede

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Dit hoofdstuk gaat over innovatie in de publieke sector, gericht op verbetering van de efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening, resulterend in betere prestaties. De innovaties die centraal staan, betreffen flexibeler inzet van personeel om extra inhuur te beperken, het stroomlijnen van werkprocessen om doorlooptijden en wachttijden te verkorten en het betrekken van de klantbeleving om processen beter op de klanten te kunnen afstemmen. In een project met de gemeente Lelystad hebben we onderzocht of we deze innovaties konden realiseren met instrumenten die TNO oorspronkelijk ontwikkelde voor toepassing in productieomgevingen en de private markt: de Flextool, LeanPlus en de Customer Journey. De bedoeling was deze instrumenten zodanig toepasbaar te maken, dat de dienstverlening in de publieke sector er aantoonbaar mee kan worden verbeterd. Daarnaast hebben we naar het innovatieproces als zodanig gekeken om in kaart te kunnen brengen waaraan het proces moet voldoen om de instrumenten zo goed mogelijk te benutten. De inzichten over het verbeteren van efficiëntie die het project met de gemeente Lelystad heeft opgeleverd, zijn interessant voor managers, leidinggevenden en consultants die processen in een publieke omgeving willen vernieuwen en verbeteren.
Original languageDutch
Title of host publicationInnovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren
EditorsFietje Vaas, Peter Oeij
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Lemma
Pages85-106
Number of pages318
ISBN (Print)9789059316294
Publication statusPublished - 2011

Publication series

Name
PublisherBoom Lemma

Keywords

  • METIS-285475
  • IR-79967

Cite this

Piek, P., de Koning, N., Vos, P., de Graaf, B., Beudeker, D., & de Leede, J. (2011). Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk. In F. Vaas, & P. Oeij (Eds.), Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren (pp. 85-106). Den Haag: Boom Lemma.
Piek, Pim ; de Koning, Nicole ; Vos, Pepijn ; de Graaf, Bart ; Beudeker, Dagmar ; de Leede, Jan. / Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk. Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren. editor / Fietje Vaas ; Peter Oeij. Den Haag : Boom Lemma, 2011. pp. 85-106
@inbook{5f2e09523c0b4358aceb006c540e7335,
title = "Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk",
abstract = "Dit hoofdstuk gaat over innovatie in de publieke sector, gericht op verbetering van de effici{\"e}ntie en kwaliteit van de dienstverlening, resulterend in betere prestaties. De innovaties die centraal staan, betreffen flexibeler inzet van personeel om extra inhuur te beperken, het stroomlijnen van werkprocessen om doorlooptijden en wachttijden te verkorten en het betrekken van de klantbeleving om processen beter op de klanten te kunnen afstemmen. In een project met de gemeente Lelystad hebben we onderzocht of we deze innovaties konden realiseren met instrumenten die TNO oorspronkelijk ontwikkelde voor toepassing in productieomgevingen en de private markt: de Flextool, LeanPlus en de Customer Journey. De bedoeling was deze instrumenten zodanig toepasbaar te maken, dat de dienstverlening in de publieke sector er aantoonbaar mee kan worden verbeterd. Daarnaast hebben we naar het innovatieproces als zodanig gekeken om in kaart te kunnen brengen waaraan het proces moet voldoen om de instrumenten zo goed mogelijk te benutten. De inzichten over het verbeteren van effici{\"e}ntie die het project met de gemeente Lelystad heeft opgeleverd, zijn interessant voor managers, leidinggevenden en consultants die processen in een publieke omgeving willen vernieuwen en verbeteren.",
keywords = "METIS-285475, IR-79967",
author = "Pim Piek and {de Koning}, Nicole and Pepijn Vos and {de Graaf}, Bart and Dagmar Beudeker and {de Leede}, Jan",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "9789059316294",
publisher = "Boom Lemma",
pages = "85--106",
editor = "Fietje Vaas and Peter Oeij",
booktitle = "Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren",
address = "Netherlands",

}

Piek, P, de Koning, N, Vos, P, de Graaf, B, Beudeker, D & de Leede, J 2011, Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk. in F Vaas & P Oeij (eds), Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren. Boom Lemma, Den Haag, pp. 85-106.

Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk. / Piek, Pim; de Koning, Nicole; Vos, Pepijn; de Graaf, Bart; Beudeker, Dagmar; de Leede, Jan.

Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren. ed. / Fietje Vaas; Peter Oeij. Den Haag : Boom Lemma, 2011. p. 85-106.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk

AU - Piek, Pim

AU - de Koning, Nicole

AU - Vos, Pepijn

AU - de Graaf, Bart

AU - Beudeker, Dagmar

AU - de Leede, Jan

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit hoofdstuk gaat over innovatie in de publieke sector, gericht op verbetering van de efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening, resulterend in betere prestaties. De innovaties die centraal staan, betreffen flexibeler inzet van personeel om extra inhuur te beperken, het stroomlijnen van werkprocessen om doorlooptijden en wachttijden te verkorten en het betrekken van de klantbeleving om processen beter op de klanten te kunnen afstemmen. In een project met de gemeente Lelystad hebben we onderzocht of we deze innovaties konden realiseren met instrumenten die TNO oorspronkelijk ontwikkelde voor toepassing in productieomgevingen en de private markt: de Flextool, LeanPlus en de Customer Journey. De bedoeling was deze instrumenten zodanig toepasbaar te maken, dat de dienstverlening in de publieke sector er aantoonbaar mee kan worden verbeterd. Daarnaast hebben we naar het innovatieproces als zodanig gekeken om in kaart te kunnen brengen waaraan het proces moet voldoen om de instrumenten zo goed mogelijk te benutten. De inzichten over het verbeteren van efficiëntie die het project met de gemeente Lelystad heeft opgeleverd, zijn interessant voor managers, leidinggevenden en consultants die processen in een publieke omgeving willen vernieuwen en verbeteren.

AB - Dit hoofdstuk gaat over innovatie in de publieke sector, gericht op verbetering van de efficiëntie en kwaliteit van de dienstverlening, resulterend in betere prestaties. De innovaties die centraal staan, betreffen flexibeler inzet van personeel om extra inhuur te beperken, het stroomlijnen van werkprocessen om doorlooptijden en wachttijden te verkorten en het betrekken van de klantbeleving om processen beter op de klanten te kunnen afstemmen. In een project met de gemeente Lelystad hebben we onderzocht of we deze innovaties konden realiseren met instrumenten die TNO oorspronkelijk ontwikkelde voor toepassing in productieomgevingen en de private markt: de Flextool, LeanPlus en de Customer Journey. De bedoeling was deze instrumenten zodanig toepasbaar te maken, dat de dienstverlening in de publieke sector er aantoonbaar mee kan worden verbeterd. Daarnaast hebben we naar het innovatieproces als zodanig gekeken om in kaart te kunnen brengen waaraan het proces moet voldoen om de instrumenten zo goed mogelijk te benutten. De inzichten over het verbeteren van efficiëntie die het project met de gemeente Lelystad heeft opgeleverd, zijn interessant voor managers, leidinggevenden en consultants die processen in een publieke omgeving willen vernieuwen en verbeteren.

KW - METIS-285475

KW - IR-79967

M3 - Chapter

SN - 9789059316294

SP - 85

EP - 106

BT - Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren

A2 - Vaas, Fietje

A2 - Oeij, Peter

PB - Boom Lemma

CY - Den Haag

ER -

Piek P, de Koning N, Vos P, de Graaf B, Beudeker D, de Leede J. Innovatie in de publieke sector; goede instrumenten zijn (slechts) het halve werk. In Vaas F, Oeij P, editors, Innovatie die werkt : praktijkvoorbeelden van netwerk-innoveren. Den Haag: Boom Lemma. 2011. p. 85-106