Interview Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra: De geschiedenis herhaalt zich

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

25 Downloads (Pure)

Abstract

Het veertigjarig jubileum van de ‘Lunteren Conference on the Mathematics of Operations Research’ vormt de aanleiding voor een interview met Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra, die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van landelijke samenwerking in de mathematische besliskunde. Naast de conferentie is ook het onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde een belangrijk onderdeel van het succes van deze samenwerking. De afweging tussen lokale universitaire en nationale belangen bij het opzetten van dit programma dertig jaar geleden vertoont een grote overeenkomst met de huidige discussie rond Mastermath in het Deltaplan voor de Nederlandse wiskunde. Richard Boucherie en Johann Hurink spraken Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra op 29 januari 2016.
Original languageUndefined
Pages (from-to)89-93
Number of pages5
JournalNieuw archief voor wiskunde
Volume17
Issue number2
Publication statusPublished - 1 Jun 2016

Keywords

  • EWI-27107
  • IR-101011
  • METIS-318474

Cite this

@article{e9cc18be26c0486781ec9b9016cfe9dd,
title = "Interview Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra: De geschiedenis herhaalt zich",
abstract = "Het veertigjarig jubileum van de ‘Lunteren Conference on the Mathematics of Operations Research’ vormt de aanleiding voor een interview met Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra, die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van landelijke samenwerking in de mathematische besliskunde. Naast de conferentie is ook het onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde een belangrijk onderdeel van het succes van deze samenwerking. De afweging tussen lokale universitaire en nationale belangen bij het opzetten van dit programma dertig jaar geleden vertoont een grote overeenkomst met de huidige discussie rond Mastermath in het Deltaplan voor de Nederlandse wiskunde. Richard Boucherie en Johann Hurink spraken Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra op 29 januari 2016.",
keywords = "EWI-27107, IR-101011, METIS-318474",
author = "Boucherie, {Richardus J.} and Hurink, {Johann L.}",
note = "eemcs-eprint-27107",
year = "2016",
month = "6",
day = "1",
language = "Undefined",
volume = "17",
pages = "89--93",
journal = "Nieuw archief voor wiskunde",
issn = "0028-9825",
publisher = "Wiskundig Genootschap",
number = "2",

}

Interview Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra: De geschiedenis herhaalt zich. / Boucherie, Richardus J.; Hurink, Johann L.

In: Nieuw archief voor wiskunde, Vol. 17, No. 2, 01.06.2016, p. 89-93.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Interview Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra: De geschiedenis herhaalt zich

AU - Boucherie, Richardus J.

AU - Hurink, Johann L.

N1 - eemcs-eprint-27107

PY - 2016/6/1

Y1 - 2016/6/1

N2 - Het veertigjarig jubileum van de ‘Lunteren Conference on the Mathematics of Operations Research’ vormt de aanleiding voor een interview met Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra, die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van landelijke samenwerking in de mathematische besliskunde. Naast de conferentie is ook het onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde een belangrijk onderdeel van het succes van deze samenwerking. De afweging tussen lokale universitaire en nationale belangen bij het opzetten van dit programma dertig jaar geleden vertoont een grote overeenkomst met de huidige discussie rond Mastermath in het Deltaplan voor de Nederlandse wiskunde. Richard Boucherie en Johann Hurink spraken Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra op 29 januari 2016.

AB - Het veertigjarig jubileum van de ‘Lunteren Conference on the Mathematics of Operations Research’ vormt de aanleiding voor een interview met Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra, die nauw betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van landelijke samenwerking in de mathematische besliskunde. Naast de conferentie is ook het onderwijsprogramma dat wordt verzorgd door het Landelijk Netwerk Mathematische Besliskunde een belangrijk onderdeel van het succes van deze samenwerking. De afweging tussen lokale universitaire en nationale belangen bij het opzetten van dit programma dertig jaar geleden vertoont een grote overeenkomst met de huidige discussie rond Mastermath in het Deltaplan voor de Nederlandse wiskunde. Richard Boucherie en Johann Hurink spraken Wim Klein Haneveld en Jan Karel Lenstra op 29 januari 2016.

KW - EWI-27107

KW - IR-101011

KW - METIS-318474

M3 - Article

VL - 17

SP - 89

EP - 93

JO - Nieuw archief voor wiskunde

JF - Nieuw archief voor wiskunde

SN - 0028-9825

IS - 2

ER -