Introduction of the dot product

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

215 Downloads (Pure)

Abstract

Met de komst van de nieuwe examenprogramma’s die het afgelopen schooljaar van start zijn gegaan in de vierde klassen van de havo en het vwo, is analytische meetkunde toegevoegd aan de curricula van wiskunde B. Op het vwo omvat dit nieuwe onderwerp naast algebraïsche methoden in de vlakke meetkunde ook vectormeetkunde. Hoewel de meeste concepten daaruit redelijk soepel en intuïtief geïntroduceerd kunnen worden, is er één concept waarbij dat minder het geval is: het inproduct. Mark Timmer en Tom Coenen vergelijken verschillende aanpakken voor de introductie van het inproduct.
Translated title of the contributionIntroduction of the dot product
Original languageDutch
Pages (from-to)4-7
Number of pages4
JournalEuclides
Volume92
Issue number6
Publication statusPublished - May 2017

Fingerprint

Curriculum

Cite this

Timmer, Mark ; Coenen, Tom. / Introductie van het inproduct. In: Euclides. 2017 ; Vol. 92, No. 6. pp. 4-7.
@article{6a7809de0e294c82a7cb3c75e47776ae,
title = "Introductie van het inproduct",
abstract = "Met de komst van de nieuwe examenprogramma’s die het afgelopen schooljaar van start zijn gegaan in de vierde klassen van de havo en het vwo, is analytische meetkunde toegevoegd aan de curricula van wiskunde B. Op het vwo omvat dit nieuwe onderwerp naast algebra{\"i}sche methoden in de vlakke meetkunde ook vectormeetkunde. Hoewel de meeste concepten daaruit redelijk soepel en intu{\"i}tief ge{\"i}ntroduceerd kunnen worden, is er {\'e}{\'e}n concept waarbij dat minder het geval is: het inproduct. Mark Timmer en Tom Coenen vergelijken verschillende aanpakken voor de introductie van het inproduct.",
author = "Mark Timmer and Tom Coenen",
year = "2017",
month = "5",
language = "Dutch",
volume = "92",
pages = "4--7",
journal = "Euclides",
issn = "0165-0394",
publisher = "Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren",
number = "6",

}

Introductie van het inproduct. / Timmer, Mark ; Coenen, Tom.

In: Euclides, Vol. 92, No. 6, 05.2017, p. 4-7.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Introductie van het inproduct

AU - Timmer, Mark

AU - Coenen, Tom

PY - 2017/5

Y1 - 2017/5

N2 - Met de komst van de nieuwe examenprogramma’s die het afgelopen schooljaar van start zijn gegaan in de vierde klassen van de havo en het vwo, is analytische meetkunde toegevoegd aan de curricula van wiskunde B. Op het vwo omvat dit nieuwe onderwerp naast algebraïsche methoden in de vlakke meetkunde ook vectormeetkunde. Hoewel de meeste concepten daaruit redelijk soepel en intuïtief geïntroduceerd kunnen worden, is er één concept waarbij dat minder het geval is: het inproduct. Mark Timmer en Tom Coenen vergelijken verschillende aanpakken voor de introductie van het inproduct.

AB - Met de komst van de nieuwe examenprogramma’s die het afgelopen schooljaar van start zijn gegaan in de vierde klassen van de havo en het vwo, is analytische meetkunde toegevoegd aan de curricula van wiskunde B. Op het vwo omvat dit nieuwe onderwerp naast algebraïsche methoden in de vlakke meetkunde ook vectormeetkunde. Hoewel de meeste concepten daaruit redelijk soepel en intuïtief geïntroduceerd kunnen worden, is er één concept waarbij dat minder het geval is: het inproduct. Mark Timmer en Tom Coenen vergelijken verschillende aanpakken voor de introductie van het inproduct.

M3 - Article

VL - 92

SP - 4

EP - 7

JO - Euclides

JF - Euclides

SN - 0165-0394

IS - 6

ER -