Kennis voor politiewerk: een blik vanuit het recente verleden

Guus Meershoek, Nicolien Kop

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

53 Downloads (Pure)

Abstract

Nieuw in de huidige samenleving is de overvloed aan informatie. En meer nog dan andere organisaties dreigt de politie door allerlei soorten kennis te worden overspoeld. Deze situatie dwingt de politie hier nog veel selectiever dan in het verleden mee om te gaan. De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek in de juiste vorm beschikbaar te stellen is belangrijker dan ooit. Dat kan de politie alleen als zij goed beseft welk soorten kennis nodig zijn om haar doeleinden te bereiken en als zij waakt over de kwaliteit van de kennis. Dit hoofdstuk biedt een door kennis van het politieverleden geinspireerde reflectie op de betekenis van kennis in het huidige politiewerk, gevolgd door een beknopte beschrijving van de opkomst van informatiegestuurd politiewerk (IGP) in Nederland.
Original languageDutch
Title of host publicationInformatiegestuurd politiewerk in de praktijk
EditorsMariëlle den Hengst, Tjeerd ten Brink, Jan ter Mors
PublisherVakmedianet
Pages37-48
ISBN (Print)978-94-6350-0067
Publication statusPublished - 2017

Cite this

Meershoek, G., & Kop, N. (2017). Kennis voor politiewerk: een blik vanuit het recente verleden. In M. den Hengst, T. ten Brink, & J. ter Mors (Eds.), Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk (pp. 37-48). Vakmedianet.
Meershoek, Guus ; Kop, Nicolien. / Kennis voor politiewerk : een blik vanuit het recente verleden. Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk. editor / Mariëlle den Hengst ; Tjeerd ten Brink ; Jan ter Mors. Vakmedianet, 2017. pp. 37-48
@inbook{463db36fe8c740e9a0377e334388e9bc,
title = "Kennis voor politiewerk: een blik vanuit het recente verleden",
abstract = "Nieuw in de huidige samenleving is de overvloed aan informatie. En meer nog dan andere organisaties dreigt de politie door allerlei soorten kennis te worden overspoeld. Deze situatie dwingt de politie hier nog veel selectiever dan in het verleden mee om te gaan. De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek in de juiste vorm beschikbaar te stellen is belangrijker dan ooit. Dat kan de politie alleen als zij goed beseft welk soorten kennis nodig zijn om haar doeleinden te bereiken en als zij waakt over de kwaliteit van de kennis. Dit hoofdstuk biedt een door kennis van het politieverleden geinspireerde reflectie op de betekenis van kennis in het huidige politiewerk, gevolgd door een beknopte beschrijving van de opkomst van informatiegestuurd politiewerk (IGP) in Nederland.",
author = "Guus Meershoek and Nicolien Kop",
year = "2017",
language = "Dutch",
isbn = "978-94-6350-0067",
pages = "37--48",
editor = "{den Hengst}, Mari{\"e}lle and {ten Brink}, Tjeerd and {ter Mors}, Jan",
booktitle = "Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk",
publisher = "Vakmedianet",
address = "Netherlands",

}

Meershoek, G & Kop, N 2017, Kennis voor politiewerk: een blik vanuit het recente verleden. in M den Hengst, T ten Brink & J ter Mors (eds), Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk. Vakmedianet, pp. 37-48.

Kennis voor politiewerk : een blik vanuit het recente verleden. / Meershoek, Guus; Kop, Nicolien.

Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk. ed. / Mariëlle den Hengst; Tjeerd ten Brink; Jan ter Mors. Vakmedianet, 2017. p. 37-48.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Kennis voor politiewerk

T2 - een blik vanuit het recente verleden

AU - Meershoek, Guus

AU - Kop, Nicolien

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Nieuw in de huidige samenleving is de overvloed aan informatie. En meer nog dan andere organisaties dreigt de politie door allerlei soorten kennis te worden overspoeld. Deze situatie dwingt de politie hier nog veel selectiever dan in het verleden mee om te gaan. De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek in de juiste vorm beschikbaar te stellen is belangrijker dan ooit. Dat kan de politie alleen als zij goed beseft welk soorten kennis nodig zijn om haar doeleinden te bereiken en als zij waakt over de kwaliteit van de kennis. Dit hoofdstuk biedt een door kennis van het politieverleden geinspireerde reflectie op de betekenis van kennis in het huidige politiewerk, gevolgd door een beknopte beschrijving van de opkomst van informatiegestuurd politiewerk (IGP) in Nederland.

AB - Nieuw in de huidige samenleving is de overvloed aan informatie. En meer nog dan andere organisaties dreigt de politie door allerlei soorten kennis te worden overspoeld. Deze situatie dwingt de politie hier nog veel selectiever dan in het verleden mee om te gaan. De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plek in de juiste vorm beschikbaar te stellen is belangrijker dan ooit. Dat kan de politie alleen als zij goed beseft welk soorten kennis nodig zijn om haar doeleinden te bereiken en als zij waakt over de kwaliteit van de kennis. Dit hoofdstuk biedt een door kennis van het politieverleden geinspireerde reflectie op de betekenis van kennis in het huidige politiewerk, gevolgd door een beknopte beschrijving van de opkomst van informatiegestuurd politiewerk (IGP) in Nederland.

M3 - Chapter

SN - 978-94-6350-0067

SP - 37

EP - 48

BT - Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk

A2 - den Hengst, Mariëlle

A2 - ten Brink, Tjeerd

A2 - ter Mors, Jan

PB - Vakmedianet

ER -

Meershoek G, Kop N. Kennis voor politiewerk: een blik vanuit het recente verleden. In den Hengst M, ten Brink T, ter Mors J, editors, Informatiegestuurd politiewerk in de praktijk. Vakmedianet. 2017. p. 37-48