Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking

Research output: Book/ReportBookAcademic

166 Downloads (Pure)

Abstract

Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.
Original languageUndefined
Place of PublicationDen Haag
PublisherMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Number of pages138
ISBN (Print)90-5910-191-X
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameBeleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek
PublisherMinisterie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
No.100

Keywords

  • METIS-213897
  • IR-46020

Cite this

Jongbloed, B. W. A., Salerno, C. S., & Kaiser, F. (2004). Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking. (Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek; No. 100). Den Haag: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Jongbloed, Benjamin W.A. ; Salerno, C.S. ; Kaiser, Franciscus. / Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking. Den Haag : Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 2004. 138 p. (Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek; 100).
@book{0414236b35a946ab95912115b6ec1b80,
title = "Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking",
abstract = "Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.",
keywords = "METIS-213897, IR-46020",
author = "Jongbloed, {Benjamin W.A.} and C.S. Salerno and Franciscus Kaiser",
year = "2004",
language = "Undefined",
isbn = "90-5910-191-X",
series = "Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek",
publisher = "Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap",
number = "100",

}

Jongbloed, BWA, Salerno, CS & Kaiser, F 2004, Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking. Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek, no. 100, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Den Haag.

Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking. / Jongbloed, Benjamin W.A.; Salerno, C.S.; Kaiser, Franciscus.

Den Haag : Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 2004. 138 p. (Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek; No. 100).

Research output: Book/ReportBookAcademic

TY - BOOK

T1 - Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking

AU - Jongbloed, Benjamin W.A.

AU - Salerno, C.S.

AU - Kaiser, Franciscus

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.

AB - Deze studie is geschreven in opdracht van de AWT (Adviesraad Wetenschaps- en Technologiebeleid) en bevat een overzicht van de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan in de bekostiging van de Nederlandse universiteiten. De studie heeft betrekking op de periode 1982-2003 en spitst zich toe op de verdeelmodellen die door het Ministerie van Onderwijs zijn gebruikt voor het bepalen van de rijksbijdrage per universiteit. Het gaat om de modellen PGM, HOBEK, STABEK, PBM en BaMa. Naast een beschrijving van de kenmerken van de modellen en de discussies die rondom de modellen hebben plaatsgevonden bevat het rapport een groot aantal tabellen met historische overzichten van de inkomsten uit de voornaamste geldstromen.

KW - METIS-213897

KW - IR-46020

M3 - Book

SN - 90-5910-191-X

T3 - Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek

BT - Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking

PB - Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

CY - Den Haag

ER -

Jongbloed BWA, Salerno CS, Kaiser F. Kosten per student. Methodologie, schattingen en een internationale vergelijking. Den Haag: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 2004. 138 p. (Beleidsgerichte studies Hoger onderw. & Wetensch. onderzoek; 100).