Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties

M.H. Koelink, M.H. Koelink, J.L.M. Nijholt, J.L.M. Nijholt

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

11 Downloads (Pure)

Abstract

Er bestaan verschillende technieken om de snelheid van de bloedflow in de menselijke huid te meten: thermische technieken (sound-Doppler), wash-out technieken gebaseerd op het labelen van deeltjes opgelost in de vloeistof en nog andere waaronder recentelijk kernspinresonantie (MRI) en electronspinresonantie (ESR). Nadelen van dit soort systemen zijn de beperkte spatiele resolutie (akoestisch) beinvloeding van het meetsysteem (washout) en de omvang en kostprijs van de systemen (MRI en ESR). Laser Doppler is een techniek om contactloos snelheden van voorwerpen of stromingen van verstrooiende deeltjes te meten.
Original languageUndefined
Pages (from-to)4-16
Number of pages12
JournalNederlands Tijdschrift voor Fotonica
Volume18
Issue number2
Publication statusPublished - 1992

Keywords

  • METIS-129449
  • IR-97918

Cite this

Koelink, M. H., Koelink, M. H., Nijholt, J. L. M., & Nijholt, J. L. M. (1992). Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties. Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, 18(2), 4-16.
Koelink, M.H. ; Koelink, M.H. ; Nijholt, J.L.M. ; Nijholt, J.L.M. / Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties. In: Nederlands Tijdschrift voor Fotonica. 1992 ; Vol. 18, No. 2. pp. 4-16.
@article{38878355bf8a4866853e559c1875ac21,
title = "Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties",
abstract = "Er bestaan verschillende technieken om de snelheid van de bloedflow in de menselijke huid te meten: thermische technieken (sound-Doppler), wash-out technieken gebaseerd op het labelen van deeltjes opgelost in de vloeistof en nog andere waaronder recentelijk kernspinresonantie (MRI) en electronspinresonantie (ESR). Nadelen van dit soort systemen zijn de beperkte spatiele resolutie (akoestisch) beinvloeding van het meetsysteem (washout) en de omvang en kostprijs van de systemen (MRI en ESR). Laser Doppler is een techniek om contactloos snelheden van voorwerpen of stromingen van verstrooiende deeltjes te meten.",
keywords = "METIS-129449, IR-97918",
author = "M.H. Koelink and M.H. Koelink and J.L.M. Nijholt and J.L.M. Nijholt",
year = "1992",
language = "Undefined",
volume = "18",
pages = "4--16",
journal = "Photonics magazine",
issn = "2468-0826",
publisher = "PhotonicsNL",
number = "2",

}

Koelink, MH, Koelink, MH, Nijholt, JLM & Nijholt, JLM 1992, 'Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties', Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, vol. 18, no. 2, pp. 4-16.

Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties. / Koelink, M.H.; Koelink, M.H.; Nijholt, J.L.M.; Nijholt, J.L.M.

In: Nederlands Tijdschrift voor Fotonica, Vol. 18, No. 2, 1992, p. 4-16.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Laser Doppler bloedflowmetingen aan de huid: metingen en Monte Carlo simulaties

AU - Koelink, M.H.

AU - Koelink, M.H.

AU - Nijholt, J.L.M.

AU - Nijholt, J.L.M.

PY - 1992

Y1 - 1992

N2 - Er bestaan verschillende technieken om de snelheid van de bloedflow in de menselijke huid te meten: thermische technieken (sound-Doppler), wash-out technieken gebaseerd op het labelen van deeltjes opgelost in de vloeistof en nog andere waaronder recentelijk kernspinresonantie (MRI) en electronspinresonantie (ESR). Nadelen van dit soort systemen zijn de beperkte spatiele resolutie (akoestisch) beinvloeding van het meetsysteem (washout) en de omvang en kostprijs van de systemen (MRI en ESR). Laser Doppler is een techniek om contactloos snelheden van voorwerpen of stromingen van verstrooiende deeltjes te meten.

AB - Er bestaan verschillende technieken om de snelheid van de bloedflow in de menselijke huid te meten: thermische technieken (sound-Doppler), wash-out technieken gebaseerd op het labelen van deeltjes opgelost in de vloeistof en nog andere waaronder recentelijk kernspinresonantie (MRI) en electronspinresonantie (ESR). Nadelen van dit soort systemen zijn de beperkte spatiele resolutie (akoestisch) beinvloeding van het meetsysteem (washout) en de omvang en kostprijs van de systemen (MRI en ESR). Laser Doppler is een techniek om contactloos snelheden van voorwerpen of stromingen van verstrooiende deeltjes te meten.

KW - METIS-129449

KW - IR-97918

M3 - Article

VL - 18

SP - 4

EP - 16

JO - Photonics magazine

JF - Photonics magazine

SN - 2468-0826

IS - 2

ER -