Lean leiderschap voor (nog) betere teamprestaties

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

1 Downloads (Pure)

Abstract

Veel managers en teams hebben moeite om continu te blijven verbeteren. Recent onderzoek van de Universiteit Twente laat zien dat er bij het toepassen van lean meer aandacht nodig is voor gedragsontwikkeling van zowel medewerkers als leidinggevenden. Managers met bepaalde gedragskenmerken creëren een productievere teamcultuur. Als lean leiders het goede voorbeeld geven in hun gedrag en de juiste randvoorwaarden scheppen, wordt continue prestatieverbetering binnen een team niet alleen mogelijk maar ook menselijk.
Original languageDutch
Pages (from-to)12-15
JournalManagement executive
Volume2016
Issue numberjanuari/februari
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • METIS-320970
  • IR-103059

Cite this

@article{7eb66c8343ad47629548ef94d26f5c26,
title = "Lean leiderschap voor (nog) betere teamprestaties",
abstract = "Veel managers en teams hebben moeite om continu te blijven verbeteren. Recent onderzoek van de Universiteit Twente laat zien dat er bij het toepassen van lean meer aandacht nodig is voor gedragsontwikkeling van zowel medewerkers als leidinggevenden. Managers met bepaalde gedragskenmerken cre{\"e}ren een productievere teamcultuur. Als lean leiders het goede voorbeeld geven in hun gedrag en de juiste randvoorwaarden scheppen, wordt continue prestatieverbetering binnen een team niet alleen mogelijk maar ook menselijk.",
keywords = "METIS-320970, IR-103059",
author = "{van Dun}, {Desir{\'e}e Hermina} and Wilderom, {Celeste P.M.}",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "2016",
pages = "12--15",
journal = "Management executive",
issn = "1571-862X",
publisher = "Vakmedianet",
number = "januari/februari",

}

Lean leiderschap voor (nog) betere teamprestaties. / van Dun, Desirée Hermina; Wilderom, Celeste P.M.

In: Management executive, Vol. 2016, No. januari/februari, 2016, p. 12-15.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - Lean leiderschap voor (nog) betere teamprestaties

AU - van Dun, Desirée Hermina

AU - Wilderom, Celeste P.M.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Veel managers en teams hebben moeite om continu te blijven verbeteren. Recent onderzoek van de Universiteit Twente laat zien dat er bij het toepassen van lean meer aandacht nodig is voor gedragsontwikkeling van zowel medewerkers als leidinggevenden. Managers met bepaalde gedragskenmerken creëren een productievere teamcultuur. Als lean leiders het goede voorbeeld geven in hun gedrag en de juiste randvoorwaarden scheppen, wordt continue prestatieverbetering binnen een team niet alleen mogelijk maar ook menselijk.

AB - Veel managers en teams hebben moeite om continu te blijven verbeteren. Recent onderzoek van de Universiteit Twente laat zien dat er bij het toepassen van lean meer aandacht nodig is voor gedragsontwikkeling van zowel medewerkers als leidinggevenden. Managers met bepaalde gedragskenmerken creëren een productievere teamcultuur. Als lean leiders het goede voorbeeld geven in hun gedrag en de juiste randvoorwaarden scheppen, wordt continue prestatieverbetering binnen een team niet alleen mogelijk maar ook menselijk.

KW - METIS-320970

KW - IR-103059

M3 - Article

VL - 2016

SP - 12

EP - 15

JO - Management executive

JF - Management executive

SN - 1571-862X

IS - januari/februari

ER -