Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren

F. Evers, M. Gravesteijn, M. Molenveld, Celeste P.M. Wilderom

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

132 Downloads (Pure)

Abstract

Bureaucratische organisaties staan als ‘star’ of ‘taai’ bekend: nauwelijks in staat te leren of zichzelf te verbeteren. In een actieonderzoek uitgevoerd op de werkvloer van een ministerie laten we zien dat een dergelijke organisatie wel degelijk kan bewegen en een lerende organisatie kan worden. Gebaseerd op literatuur en ons onderzoek- en advieswerk hebben wij bij het actieonderzoek een aantal interventiemechanismen gehanteerd. We hielpen bij het participatief ontwikkelen van een performance measurement system (PMS) voor het klantcontactcentrum. Deze interventie sloot volgens ons goed aan bij de leefwereld van de betrokken medewerkers. Het actieonderzoek bleek echter niet helemaal het beoogde resultaat te hebben: de gerealiseerde effecten waren van korte duur. Ons werd duidelijk dat aan een aantal condities niet was voldaan. In deze casus presenteren wij de lessen die we hebben geleerd.
Original languageDutch
Pages (from-to)60-79
JournalM & O
Volume5
Issue numbersept./okt.
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • METIS-280711
  • IR-103056

Cite this

Evers, F., Gravesteijn, M., Molenveld, M., & Wilderom, C. P. M. (2011). Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren. M & O, 5(sept./okt.), 60-79.
Evers, F. ; Gravesteijn, M. ; Molenveld, M. ; Wilderom, Celeste P.M. / Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren. In: M & O. 2011 ; Vol. 5, No. sept./okt. pp. 60-79.
@article{bde2e309cc9245c79a751e41ed7d302f,
title = "Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren",
abstract = "Bureaucratische organisaties staan als ‘star’ of ‘taai’ bekend: nauwelijks in staat te leren of zichzelf te verbeteren. In een actieonderzoek uitgevoerd op de werkvloer van een ministerie laten we zien dat een dergelijke organisatie wel degelijk kan bewegen en een lerende organisatie kan worden. Gebaseerd op literatuur en ons onderzoek- en advieswerk hebben wij bij het actieonderzoek een aantal interventiemechanismen gehanteerd. We hielpen bij het participatief ontwikkelen van een performance measurement system (PMS) voor het klantcontactcentrum. Deze interventie sloot volgens ons goed aan bij de leefwereld van de betrokken medewerkers. Het actieonderzoek bleek echter niet helemaal het beoogde resultaat te hebben: de gerealiseerde effecten waren van korte duur. Ons werd duidelijk dat aan een aantal condities niet was voldaan. In deze casus presenteren wij de lessen die we hebben geleerd.",
keywords = "METIS-280711, IR-103056",
author = "F. Evers and M. Gravesteijn and M. Molenveld and Wilderom, {Celeste P.M.}",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "5",
pages = "60--79",
journal = "M & O",
issn = "0165-1722",
publisher = "Vakmedianet",
number = "sept./okt.",

}

Evers, F, Gravesteijn, M, Molenveld, M & Wilderom, CPM 2011, 'Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren', M & O, vol. 5, no. sept./okt., pp. 60-79.

Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren. / Evers, F.; Gravesteijn, M.; Molenveld, M.; Wilderom, Celeste P.M.

In: M & O, Vol. 5, No. sept./okt., 2011, p. 60-79.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren

AU - Evers, F.

AU - Gravesteijn, M.

AU - Molenveld, M.

AU - Wilderom, Celeste P.M.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Bureaucratische organisaties staan als ‘star’ of ‘taai’ bekend: nauwelijks in staat te leren of zichzelf te verbeteren. In een actieonderzoek uitgevoerd op de werkvloer van een ministerie laten we zien dat een dergelijke organisatie wel degelijk kan bewegen en een lerende organisatie kan worden. Gebaseerd op literatuur en ons onderzoek- en advieswerk hebben wij bij het actieonderzoek een aantal interventiemechanismen gehanteerd. We hielpen bij het participatief ontwikkelen van een performance measurement system (PMS) voor het klantcontactcentrum. Deze interventie sloot volgens ons goed aan bij de leefwereld van de betrokken medewerkers. Het actieonderzoek bleek echter niet helemaal het beoogde resultaat te hebben: de gerealiseerde effecten waren van korte duur. Ons werd duidelijk dat aan een aantal condities niet was voldaan. In deze casus presenteren wij de lessen die we hebben geleerd.

AB - Bureaucratische organisaties staan als ‘star’ of ‘taai’ bekend: nauwelijks in staat te leren of zichzelf te verbeteren. In een actieonderzoek uitgevoerd op de werkvloer van een ministerie laten we zien dat een dergelijke organisatie wel degelijk kan bewegen en een lerende organisatie kan worden. Gebaseerd op literatuur en ons onderzoek- en advieswerk hebben wij bij het actieonderzoek een aantal interventiemechanismen gehanteerd. We hielpen bij het participatief ontwikkelen van een performance measurement system (PMS) voor het klantcontactcentrum. Deze interventie sloot volgens ons goed aan bij de leefwereld van de betrokken medewerkers. Het actieonderzoek bleek echter niet helemaal het beoogde resultaat te hebben: de gerealiseerde effecten waren van korte duur. Ons werd duidelijk dat aan een aantal condities niet was voldaan. In deze casus presenteren wij de lessen die we hebben geleerd.

KW - METIS-280711

KW - IR-103056

M3 - Article

VL - 5

SP - 60

EP - 79

JO - M & O

JF - M & O

SN - 0165-1722

IS - sept./okt.

ER -

Evers F, Gravesteijn M, Molenveld M, Wilderom CPM. Leren van presteren op de werkvloer via zelfontwikkelde prestatie-indicatoren. M & O. 2011;5(sept./okt.):60-79.