Literatuurverslag duurzame bouwprocessen.

Thomas Hoppe, Wouter Andringa

Research output: Book/ReportReportProfessional

36 Downloads (Pure)

Abstract

De Vastgoedgroep Drienerlo (VGD) heeft het CSTM opdracht gegeven een literatuurstudie uit te voeren naar duurzame bouwprocessen. De opdracht betrof het uitzoeken wat er in de wetenschappelijke literatuur bekend is over duurzame bouwprocessen. Daarbij gaat het niet om de duurzaamheidgraad van de gebouwen in opgeleverde fase, maar de duurzaamheidgraad van bouwen renovatieprocessen. Omdat het gaat om de integrale duurzaamheidsgraad van de processen wordt in tegenstelling tot andere studies niet alleen stilgestaan bij gebruik van (duurzame) energie, maar is ook naar andere duurzaamheidaspecten gekeken.
Original languageDutch
Place of PublicationEnschede, The Netherlands
PublisherCenter for Clean Technology and Environmental Policy
Number of pages49
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameCSTM Studies en Rapporten
PublisherCSTM, Universiteit Twente
No.366
Volume366

Keywords

  • METIS-286966
  • IR-79379

Cite this

Hoppe, T., & Andringa, W. (2012). Literatuurverslag duurzame bouwprocessen. (CSTM Studies en Rapporten; Vol. 366, No. 366). Enschede, The Netherlands: Center for Clean Technology and Environmental Policy.
Hoppe, Thomas ; Andringa, Wouter. / Literatuurverslag duurzame bouwprocessen. Enschede, The Netherlands : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2012. 49 p. (CSTM Studies en Rapporten; 366).
@book{4e7d12089c7542c0a80dae5184f17ffb,
title = "Literatuurverslag duurzame bouwprocessen.",
abstract = "De Vastgoedgroep Drienerlo (VGD) heeft het CSTM opdracht gegeven een literatuurstudie uit te voeren naar duurzame bouwprocessen. De opdracht betrof het uitzoeken wat er in de wetenschappelijke literatuur bekend is over duurzame bouwprocessen. Daarbij gaat het niet om de duurzaamheidgraad van de gebouwen in opgeleverde fase, maar de duurzaamheidgraad van bouwen renovatieprocessen. Omdat het gaat om de integrale duurzaamheidsgraad van de processen wordt in tegenstelling tot andere studies niet alleen stilgestaan bij gebruik van (duurzame) energie, maar is ook naar andere duurzaamheidaspecten gekeken.",
keywords = "METIS-286966, IR-79379",
author = "Thomas Hoppe and Wouter Andringa",
year = "2012",
language = "Dutch",
series = "CSTM Studies en Rapporten",
publisher = "Center for Clean Technology and Environmental Policy",
number = "366",
address = "Netherlands",

}

Hoppe, T & Andringa, W 2012, Literatuurverslag duurzame bouwprocessen. CSTM Studies en Rapporten, no. 366, vol. 366, Center for Clean Technology and Environmental Policy, Enschede, The Netherlands.

Literatuurverslag duurzame bouwprocessen. / Hoppe, Thomas; Andringa, Wouter.

Enschede, The Netherlands : Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2012. 49 p. (CSTM Studies en Rapporten; Vol. 366, No. 366).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Literatuurverslag duurzame bouwprocessen.

AU - Hoppe, Thomas

AU - Andringa, Wouter

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - De Vastgoedgroep Drienerlo (VGD) heeft het CSTM opdracht gegeven een literatuurstudie uit te voeren naar duurzame bouwprocessen. De opdracht betrof het uitzoeken wat er in de wetenschappelijke literatuur bekend is over duurzame bouwprocessen. Daarbij gaat het niet om de duurzaamheidgraad van de gebouwen in opgeleverde fase, maar de duurzaamheidgraad van bouwen renovatieprocessen. Omdat het gaat om de integrale duurzaamheidsgraad van de processen wordt in tegenstelling tot andere studies niet alleen stilgestaan bij gebruik van (duurzame) energie, maar is ook naar andere duurzaamheidaspecten gekeken.

AB - De Vastgoedgroep Drienerlo (VGD) heeft het CSTM opdracht gegeven een literatuurstudie uit te voeren naar duurzame bouwprocessen. De opdracht betrof het uitzoeken wat er in de wetenschappelijke literatuur bekend is over duurzame bouwprocessen. Daarbij gaat het niet om de duurzaamheidgraad van de gebouwen in opgeleverde fase, maar de duurzaamheidgraad van bouwen renovatieprocessen. Omdat het gaat om de integrale duurzaamheidsgraad van de processen wordt in tegenstelling tot andere studies niet alleen stilgestaan bij gebruik van (duurzame) energie, maar is ook naar andere duurzaamheidaspecten gekeken.

KW - METIS-286966

KW - IR-79379

M3 - Report

T3 - CSTM Studies en Rapporten

BT - Literatuurverslag duurzame bouwprocessen.

PB - Center for Clean Technology and Environmental Policy

CY - Enschede, The Netherlands

ER -

Hoppe T, Andringa W. Literatuurverslag duurzame bouwprocessen. Enschede, The Netherlands: Center for Clean Technology and Environmental Policy, 2012. 49 p. (CSTM Studies en Rapporten; 366).