Gemeenteraden en regionale samenwerking

Translated title of the contribution: Local councils and intermunicipal cooperation

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

Abstract

De diverse functies van gemeenteraden strekken zich van oudsher ook uit over de taken die in regionaal verband in samenwerking met andere gemeenten worden uitgevoerd. Dit hoofdstuk over ‘gemeenteraden en regionale samenwerking’ is onderverdeeld in vier perioden. Per periode zullen we in dit hoofdstuk aandacht besteden aan drie aspecten: de bestuurlijke en maatschappelijke context, de juridische verankering van de rol van de raad bij regionale samenwerking en de rol van de raad in de praktijk.
Original languageDutch
Title of host publicationDe gemeenteraad
Subtitle of host publicationontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie
EditorsHans Vollaard, Geerten Boogaard, Joop van den Berg, Job Cohen
Place of PublicationThe Hague
PublisherUitgeverij Boom
Pages257-278
Number of pages31
ISBN (Print)9789024409495
Publication statusPublished - 28 Mar 2018

Keywords

  • local democracy
  • representative democracy
  • History

Cite this

Reussing, R., Boogers, M., & Denters, S. A. H. (2018). Gemeenteraden en regionale samenwerking. In H. Vollaard, G. Boogaard, J. van den Berg, & J. Cohen (Eds.), De gemeenteraad: ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie (pp. 257-278). The Hague: Uitgeverij Boom.
Reussing, Rik ; Boogers, Marcel ; Denters, Sebastianus A.H. / Gemeenteraden en regionale samenwerking. De gemeenteraad: ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie . editor / Hans Vollaard ; Geerten Boogaard ; Joop van den Berg ; Job Cohen. The Hague : Uitgeverij Boom, 2018. pp. 257-278
@inbook{c77a4bdca2ea47d7878ae1e88fd637e4,
title = "Gemeenteraden en regionale samenwerking",
abstract = "De diverse functies van gemeenteraden strekken zich van oudsher ook uit over de taken die in regionaal verband in samenwerking met andere gemeenten worden uitgevoerd. Dit hoofdstuk over ‘gemeenteraden en regionale samenwerking’ is onderverdeeld in vier perioden. Per periode zullen we in dit hoofdstuk aandacht besteden aan drie aspecten: de bestuurlijke en maatschappelijke context, de juridische verankering van de rol van de raad bij regionale samenwerking en de rol van de raad in de praktijk.",
keywords = "local democracy, representative democracy, History",
author = "Rik Reussing and Marcel Boogers and Denters, {Sebastianus A.H.}",
year = "2018",
month = "3",
day = "28",
language = "Dutch",
isbn = "9789024409495",
pages = "257--278",
editor = "Hans Vollaard and Geerten Boogaard and {van den Berg}, Joop and Job Cohen",
booktitle = "De gemeenteraad",
publisher = "Uitgeverij Boom",
address = "Netherlands",

}

Reussing, R, Boogers, M & Denters, SAH 2018, Gemeenteraden en regionale samenwerking. in H Vollaard, G Boogaard, J van den Berg & J Cohen (eds), De gemeenteraad: ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie . Uitgeverij Boom, The Hague, pp. 257-278.

Gemeenteraden en regionale samenwerking. / Reussing, Rik; Boogers, Marcel ; Denters, Sebastianus A.H.

De gemeenteraad: ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie . ed. / Hans Vollaard; Geerten Boogaard; Joop van den Berg; Job Cohen. The Hague : Uitgeverij Boom, 2018. p. 257-278.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterAcademic

TY - CHAP

T1 - Gemeenteraden en regionale samenwerking

AU - Reussing, Rik

AU - Boogers, Marcel

AU - Denters, Sebastianus A.H.

PY - 2018/3/28

Y1 - 2018/3/28

N2 - De diverse functies van gemeenteraden strekken zich van oudsher ook uit over de taken die in regionaal verband in samenwerking met andere gemeenten worden uitgevoerd. Dit hoofdstuk over ‘gemeenteraden en regionale samenwerking’ is onderverdeeld in vier perioden. Per periode zullen we in dit hoofdstuk aandacht besteden aan drie aspecten: de bestuurlijke en maatschappelijke context, de juridische verankering van de rol van de raad bij regionale samenwerking en de rol van de raad in de praktijk.

AB - De diverse functies van gemeenteraden strekken zich van oudsher ook uit over de taken die in regionaal verband in samenwerking met andere gemeenten worden uitgevoerd. Dit hoofdstuk over ‘gemeenteraden en regionale samenwerking’ is onderverdeeld in vier perioden. Per periode zullen we in dit hoofdstuk aandacht besteden aan drie aspecten: de bestuurlijke en maatschappelijke context, de juridische verankering van de rol van de raad bij regionale samenwerking en de rol van de raad in de praktijk.

KW - local democracy

KW - representative democracy

KW - History

M3 - Chapter

SN - 9789024409495

SP - 257

EP - 278

BT - De gemeenteraad

A2 - Vollaard, Hans

A2 - Boogaard, Geerten

A2 - van den Berg, Joop

A2 - Cohen, Job

PB - Uitgeverij Boom

CY - The Hague

ER -

Reussing R, Boogers M, Denters SAH. Gemeenteraden en regionale samenwerking. In Vollaard H, Boogaard G, van den Berg J, Cohen J, editors, De gemeenteraad: ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie . The Hague: Uitgeverij Boom. 2018. p. 257-278