Management als governance

Duco Bannink

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Vaak wordt gesuggereerd dat publieke organisaties veel kunnen leren van private bedrijven. De tucht van de markt leidt er immers vanzelf toe dat de besten boven komen drijven. Hoe meer publieke organisaties als private bedrijven gaan handelen, hoe meer we ook in de publieke sfeer grotere nadruk op efficiëntie en een groeiende effectiviteit zullen zien. Dit kan waar zijn, maar het gaat hier maar om een kant van de medaille. Het lijkt er op dat ook private bedrijven, en dat in toenemende mate, kunnen leren van publieke organisaties.
  Original languageUndefined
  Pages (from-to)24-27
  Number of pages4
  JournalBKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente
  Volume20
  Issue number5
  Publication statusPublished - 2007

  Keywords

  • METIS-239891

  Cite this

  Bannink, Duco. / Management als governance. In: BKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente. 2007 ; Vol. 20, No. 5. pp. 24-27.
  @article{720e41a241bb4210896dd3331a94e0f1,
  title = "Management als governance",
  abstract = "Vaak wordt gesuggereerd dat publieke organisaties veel kunnen leren van private bedrijven. De tucht van de markt leidt er immers vanzelf toe dat de besten boven komen drijven. Hoe meer publieke organisaties als private bedrijven gaan handelen, hoe meer we ook in de publieke sfeer grotere nadruk op effici{\"e}ntie en een groeiende effectiviteit zullen zien. Dit kan waar zijn, maar het gaat hier maar om een kant van de medaille. Het lijkt er op dat ook private bedrijven, en dat in toenemende mate, kunnen leren van publieke organisaties.",
  keywords = "METIS-239891",
  author = "Duco Bannink",
  year = "2007",
  language = "Undefined",
  volume = "20",
  pages = "24--27",
  journal = "BKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente",
  issn = "0927-8206",
  publisher = "Universiteit Twente",
  number = "5",

  }

  Management als governance. / Bannink, Duco.

  In: BKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente, Vol. 20, No. 5, 2007, p. 24-27.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Management als governance

  AU - Bannink, Duco

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Vaak wordt gesuggereerd dat publieke organisaties veel kunnen leren van private bedrijven. De tucht van de markt leidt er immers vanzelf toe dat de besten boven komen drijven. Hoe meer publieke organisaties als private bedrijven gaan handelen, hoe meer we ook in de publieke sfeer grotere nadruk op efficiëntie en een groeiende effectiviteit zullen zien. Dit kan waar zijn, maar het gaat hier maar om een kant van de medaille. Het lijkt er op dat ook private bedrijven, en dat in toenemende mate, kunnen leren van publieke organisaties.

  AB - Vaak wordt gesuggereerd dat publieke organisaties veel kunnen leren van private bedrijven. De tucht van de markt leidt er immers vanzelf toe dat de besten boven komen drijven. Hoe meer publieke organisaties als private bedrijven gaan handelen, hoe meer we ook in de publieke sfeer grotere nadruk op efficiëntie en een groeiende effectiviteit zullen zien. Dit kan waar zijn, maar het gaat hier maar om een kant van de medaille. Het lijkt er op dat ook private bedrijven, en dat in toenemende mate, kunnen leren van publieke organisaties.

  KW - METIS-239891

  M3 - Article

  VL - 20

  SP - 24

  EP - 27

  JO - BKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente

  JF - BKtrends : bedrijfskundig magazine van de Universiteit Twente

  SN - 0927-8206

  IS - 5

  ER -