"Masterly learning" voor de hogere cognitieve doelstellingen

A.E.N. Rommes

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

17 Downloads (Pure)

Abstract

Bij de realisering van op mastery gericht onderwijs zijn de volgende vragen essentieel: wat moet men verstaan onder beheersing van de stof en hoe moet die getoetst worden. De aard van de onderwijsdoelstellingen bepaalt het kriterium wanneer een student wel en wanneer hij niet mastery heeft bereikt.
Het onderscheid tussen doelstellingen op het nivo van kennisreproduktie en de hogere cognitieve doelstellingen heeft vergaande konsekwenties. Dit geldt onder meer voor vraagstukken t.a.v. de ideale moeilijkheidsgraad van mastery toetsen,
de relatie met intelligentie, de betrouwbaarheid en de methodes voor het bepalen van de cesuur tussen voldoende en onvoldoende.
Original languageDutch
Pages (from-to)223-231
JournalPedagogische studiën
Volume51
Publication statusPublished - 1974

Cite this

@article{e935b5971316438cb2ffe4d8536951f2,
title = "{"}Masterly learning{"} voor de hogere cognitieve doelstellingen",
abstract = "Bij de realisering van op mastery gericht onderwijs zijn de volgende vragen essentieel: wat moet men verstaan onder beheersing van de stof en hoe moet die getoetst worden. De aard van de onderwijsdoelstellingen bepaalt het kriterium wanneer een student wel en wanneer hij niet mastery heeft bereikt.Het onderscheid tussen doelstellingen op het nivo van kennisreproduktie en de hogere cognitieve doelstellingen heeft vergaande konsekwenties. Dit geldt onder meer voor vraagstukken t.a.v. de ideale moeilijkheidsgraad van mastery toetsen,de relatie met intelligentie, de betrouwbaarheid en de methodes voor het bepalen van de cesuur tussen voldoende en onvoldoende.",
author = "A.E.N. Rommes",
year = "1974",
language = "Dutch",
volume = "51",
pages = "223--231",
journal = "Pedagogische studi{\"e}n",
issn = "0165-0645",
publisher = "Vereniging voor Onderwijs Research (VOR)",

}

"Masterly learning" voor de hogere cognitieve doelstellingen. / Rommes, A.E.N.

In: Pedagogische studiën, Vol. 51, 1974, p. 223-231.

Research output: Contribution to journalArticleAcademic

TY - JOUR

T1 - "Masterly learning" voor de hogere cognitieve doelstellingen

AU - Rommes, A.E.N.

PY - 1974

Y1 - 1974

N2 - Bij de realisering van op mastery gericht onderwijs zijn de volgende vragen essentieel: wat moet men verstaan onder beheersing van de stof en hoe moet die getoetst worden. De aard van de onderwijsdoelstellingen bepaalt het kriterium wanneer een student wel en wanneer hij niet mastery heeft bereikt.Het onderscheid tussen doelstellingen op het nivo van kennisreproduktie en de hogere cognitieve doelstellingen heeft vergaande konsekwenties. Dit geldt onder meer voor vraagstukken t.a.v. de ideale moeilijkheidsgraad van mastery toetsen,de relatie met intelligentie, de betrouwbaarheid en de methodes voor het bepalen van de cesuur tussen voldoende en onvoldoende.

AB - Bij de realisering van op mastery gericht onderwijs zijn de volgende vragen essentieel: wat moet men verstaan onder beheersing van de stof en hoe moet die getoetst worden. De aard van de onderwijsdoelstellingen bepaalt het kriterium wanneer een student wel en wanneer hij niet mastery heeft bereikt.Het onderscheid tussen doelstellingen op het nivo van kennisreproduktie en de hogere cognitieve doelstellingen heeft vergaande konsekwenties. Dit geldt onder meer voor vraagstukken t.a.v. de ideale moeilijkheidsgraad van mastery toetsen,de relatie met intelligentie, de betrouwbaarheid en de methodes voor het bepalen van de cesuur tussen voldoende en onvoldoende.

M3 - Article

VL - 51

SP - 223

EP - 231

JO - Pedagogische studiën

JF - Pedagogische studiën

SN - 0165-0645

ER -